Відмінний рецепт приготування шоколадного десерту.
Інгредієнти
-
120 гр.
— печиво (пісочне)
-
60 гр.
— цукор
-
1 шт.
— куряче яйце (жовток)
-
70 гр.
— вершкове масло
-
30 гр.
— какао (порошок)
-
1 ч. л.
— ванільний екстракт
-
1,5 ст. л.
— лікер (Амаретто або т. п.)
-
за смаком
— цукрова пудра
Рецепт приготування
Печиво подрібнюємо руками на шматочки. Робимо руками, а не в кухонному комбайні, щоб шматочки печива не були занадто дрібними.
Віночком збиваємо 1 жовток і цукор до густої і блідо-жовтого кольору маси.
Додаємо в суміш Амаретто, м’яке вершкове масло, ваніль, какао. Ретельно перемішуємо.
У підготовлену шоколадну суміш додаємо шматочки печива і перемішуємо з допомогою лопатки.
Викладаємо шоколадну суміш на харчову плівку у вигляді ковбаси і обертаємо плівкою. Ковбаску розкачуємо так, щоб плівка не потрапила всередину суміші.
Руками робимо поверхню шоколадної ковбаси рівною і звертаємо кінці плівки, щоб затягнути суміш всередині. Кінці плівки можна закріпити шпагатом.
Підготовлену шоколадну ковбасу викладаємо в холодильник на 2 години.
Шоколадну ковбасу розгортаємо і нарізаємо.
Шоколадну ковбасу для краси можна посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!