Торт Колібрі

Торт Колібрі — найбільш смачні, красивий, незабутній десерт. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте із задоволенням!

Всім привіт! І знову я пишу для вас рецепт чергового кондитерського шедевра. На цей раз мова піде про торт Колібрі. Я впевнена, що ви про нього вже щось знаєте. Я пропоную свій варіант десерту з дуже докладним описом всіх кроків, які необхідно зробити в процесі приготування.

До складу тесту для торта Колібрі входять ананаси, волоські горішки, банани, кориця. Бісквіт виходить трохи незвичайний на смак, дуже насичений, ароматний і досить вологий. Завдяки чому готовий бісквіт не вимагає просочення і може послужити вам як самостійний десерт у вигляді пирога до чаю.

Для прошарку між коржами ідеально підходить крем-чіз, при цьому як на масляній основі, так і на вершках. Я в цьому рецепті буду застосовувати крем-чіз на олії. Ви ж можете повторити за мною або вибрати крем-чіз на вершках. Обидві посилання в назвах клікабельні, натискайте на них і потрапляйте на потрібну вам сторінку з рецептом.

Декорувати торт я буду шоколадною глазур’ю з шоколаду. Для різноманітності можу запропонувати вам рецепт ще одного шоколадній глазурі з какао. Переходьте за посиланнями в назвах і подивіться, як обидві ці глазурі виглядають на тортах. І потім робіть свій вибір.

Якщо готувати торт Колібрі строго за цим рецептом, дотримуючись кількість інгредієнтів, вказане в ньому, то у вас в підсумку вийде торт вагою більше 3-х кілограм. Тому, я пропоную взяти ½ або ⅔ продуктів у тому випадку, якщо потрібен тортик поменше.

Щоб вам було простіше орієнтуватися, я напишу черговість дій.

найпершим потрібно зробити тісто і спекти бісквіт, потім приготувати крем для промазки коржів. Найкраще бісквіт і крем зробити ввечері і на ніч прибрати в холодильник. На наступний день бісквіт розріжте на коржі, промажте їх кремом. І в останню чергу приготуйте глазур, а потім декоруйте торт.

Отже, як приготувати торт Колібрі своїми руками — докладний рецепт покроково з фото.

Продукти для глазурі:

  1. шоколад — 100 г
  2. масло 82,5% — 50 г
  3. вершки (жирність від 30% — 50 г

Інгредієнти для крему:

  1. вершковий сир — 800 г
  2. масло 82,5% — 300гр
  3. цукрова пудра — 200 гр

Продукти для бісквіта:

  1. борошно — 540 гр
  2. цукор — 550 гр
  3. сода — 1,5 ч. л
  4. кориця — 1 ч. л
  5. очищений банан — 320 гр
  6. яйця — 4 шт.
  7. очищений ананас — 340 гр
  8. масло рослинне — 240 гр
  9. горіхи волоські — 100 гр

Примітка:

  • Бісквіт я випікала в двох однакових формах діаметром 20 см.
  • У підсумку виходить 4 коржа по 2-2,5 см завтовшки.
  • Всі продукти для тіста повинні бути кімнатної температури, для цього дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку приготування.
  • Ананаси можна використовувати консервовані або свіжі.
  • Для прикраси торта підготуйте трохи свіжих ягід (я використовувала лохину і фізаліс).

Готуємо тісто для бісквіта

Банани складіть в миску і перетворіть в кашку за допомогою звичайної виделки.

Ананаси наріжте дрібними кубиками і покладіть в глибоку чашку. Сік, що виділився від нарізаних ананасів теж перелийте в цю чашку.

Горіхи промийте під проточною водою, трохи просушіть на чистому рушнику і покришіть дрібно ножем на обробній дошці, додайте їх до ананасам.

Потім додайте рослинне масло, цукор, яйця і бананову кашку.

Все добре перемішайте і поки відставте в бік.

Настав час включити духовку на 175 градусів для того, щоб вона добре прогрілася.

Тепер в окрему глибоку чашку покладіть залишилися сухі інгредієнти (соду, борошно, корицю). Дуже добре перемішайте їх між собою.

Далі половину сухих інгредієнтів додайте в рідкі, перемішайте і додайте решту.

Знову все добре перемішайте, але не перестарайтеся, довго не вимішуйте. Нам потрібно щоб всі продукти об’єдналися і зникли борошняні грудочки як на фото нижче.

Випікання бісквіта для торта Колібрі

Тісто готове, тепер розділіть його на 2 рівні частини і перелийте у форми для випічки.

Якщо у вас форми такі ж як у мене, тобто без дна, тоді попередньо оберніть їх знизу щільною фольгою так, щоб блискуча сторона фольги опинилася всередині, а матова зовні. Після чого поставте підготовлені форми на деко і тільки після цього заливайте в них тісто.

Випікати бісквіт ми будемо при 175 градусах, в режимі «верх-низ» без конвекції 45 хвилин.

Я рекомендую випікати таку велику кількість тіста в двох формах одночасно. Але, якщо у вас є тільки одна форма, тоді вам слід збільшити час випікання як мінімум на 10 хвилин.

Перевіряйте бісквіт на готовність за допомогою дерев’яної шпажки не раніше, ніж за 5 хвилин до готовності. Раніше відкривати духовку не можна, тому що бісквіт відразу осяде і більше не підніметься.

Після приготування дістаньте бісквіти з духовки, дайте їм трохи охолонути (приблизно 15 хвилин). Потім вийміть з форми, покладіть на решітку для того, щоб вони зовсім охололи.

Тепер кожен бісквіт окремо щільно оберніть харчовою плівкою. Якщо немає стрічки, просто помістіть в пакет, випустіть з нього повітря і край зав’яжіть на вузлик. Після цього покладіть бісквіти в холодильник мінімум на 8 годин.

Я зазвичай залишаю бісквіти в холодильнику на всю ніч. Вранці дістаю і знімаю плівку.

Після зрізаю у них верхній горбок і потім розрізаю на коржі. Після того, як бісквіт проведе потрібний час у холодильнику він майже не кришиться при розрізуванні.

Збираємо торт Колібрі

Отже, ми з вами приготували бісквіт і крем для прошарку торта.Тепер помістіть крем кондитерський мішок з круглою насадкою. Можна без насадки, але в цьому випадку потрібно відрізати у мішка кінчик носика щоб вийшло отвір діаметром 2-2,5 см

Один корж покладіть на плоску тарілку або рознос. Тепер за допомогою кондитерського мішка нанесіть на корж рівний шар крему.

Далі продовжуйте так: корж, крем, корж , крем, корж. На цей момент у вас повинно залишитися трохи крему в мішку. Рівномірно нанести його на верхній корж. Після чого розрівняти шпателем крем зверху і з боків торта.

Тепер поставте торт в холодильник на 2 години для охолодження і стабілізації крему.

Поки торт охолоджується в холодильнику нам потрібно приготувати шоколадну глазур для фінішного покриття торта. Рецепт перебуває у засланні з назвою — заходьте, готуйте.

По закінченні часу дістаньте торт з холодильника. Шоколадну глазур доведіть до робочої температури (40-45 градусів). І прикрасити їй ваш тортик.

Можна зробити красиві шоколадні патьоки або покрити торт глазур’ю повністю. Для цього залийте торт рідкої глазур’ю зверху. Рухами від середини до країв розрівняти шпателем, тим самим зганяючи зайву глазур на боки. Після цього вирівняйте і боки теж.

На холодному торті шоколад дуже швидко застигає, тому працюйте швидко, без зволікання.

Після того, як глазур повністю застигне, прикрасьте торт свіжими ягодами і посипте золотим або срібним кандурином. Або придумайте свій спосіб прикраси.

Ось такий красивий торт Колібрі виходить в розрізі.

Я вам дуже рекомендую приготувати цей неймовірно смачний десерт хоча б один раз — результат вас не розчарує!

Ще на моєму блозі є рецепти торта Снікерс — одного з моїх улюблених.

Або дуже ніжний, соковитий торт Молочна дівчинка. Рецепти ховаються в посиланнях з назвами. Заходьте, вивчайте і готуйте із задоволенням!

Приємного апетиту і вдалих вам тортиків!