Шоколадний заварний крем

Дуже ніжний, смачний, легкий шоколадний заварний крем для торта і тістечок. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!

Привіт всім! Сьогодні рецепт про ніжний шоколадний заварний крем для торта або для тістечок, причому він використовується як у якості начинки, так і для прикраси.

Мушу вам сказати, що з тих пір, як я активно займаюся кондитерською справою, перепробувала купу всіляких заварних кремів і прийшла до висновку, що далеко не всі крему, рецепти яких можна знайти на просторах інтернету, дійсно смачні, ніжні, добре тримають форму. Скажу вам більше — левова частка з них, на мій смак, взагалі не їстівні!

Тому я на своєму блозі пишу тільки ті рецепти, що готую, допрацьовую сама і результат яких мене повністю влаштовує. Приміром, крім сьогоднішнього шоколадного крему, завжди можу поручитися за Класичний заварний крем або крем Дипломат, запевняю — будете ними задоволені!

Ще я рекомендую робити заварні креми на кукурудзяному крохмалі замість борошна. Це для того, щоб ваш крем не став схожий на борошняний клейстер).

Шоколадний заварний крем з какао на молоці, який ви приготуєте за моїм рецептом, дійсно смачний і дуже ніжний. Досить універсальний, так як прекрасно підходить для прошарку в бісквітних, заварних і листкових коржах. З нього виходять стійкі чудові квіти на тортах і шапочки від капкейків.

Він дуже добре просочує коржі і, швидше за все, вам не потрібно застосовувати препарат у бісквітних тортах. Цей крем я використовувала в одному зі своїх Шоколадних медовиків, торт вийшов дуже ніжний, при цьому соковитий і не клеклый — я задоволена результатом на всі 100! Рецепт торта є посилання з назвою, заходьте, готуйте, там все докладно описано.

Спосіб, яким ви будете готувати, є класичним, самим простим, без зайвих «заморочок» і складнощів.

Отже, як зробити шоколадний заварний крем з какао — покроковий рецепт з фото в домашніх умовах.

Продукти:

  1. молоко 3,2% — 600 гр
  2. масло 82,5% — 80 гр
  3. яйця — 2 шт.
  4. цукор — 140 гр
  5. крохмаль кукурудзяний — 50 г
  6. какао — 2 ст. л
  7. ванільний екстракт за бажанням

Примітка:

  • З цієї кількості інгредієнтів виходить 750-800 гр готового крему. Його вистачить для прошарку торта з 8 коржів d18 див. І ще залишиться для квіточок зверху.
  • Вершкове масло має бути кімнатної температури.

Отже, приступимо

У сотейник з товстим дном влити 500 гр молока (решту 100 гр поки відставити убік) і поставити на плиту на середній вогонь. Нам треба довести його до кипіння.

В миску скласти цукор, крохмаль, вбити яйця.

Збити всі ручним віночком до об’єднання.

Додати какао порошок весь відразу.

Добре все перетерти віночком, щоб зникли грудочки.

В отриману суміш влити решту 100 гр молока.

Перемішати до об’єднання всієї маси.

За той час, поки ми об’єднували інгредієнти, молоко в сотейнику має дійти до кипіння (не кип’ятити!). Зніміть з плити і влийте в нього тонкою цівкою шоколадну суміш, при цьому дуже активно помішуючи. Працюйте віночком швидко, не можна допустити утворення грудочок.

Заварюємо крем

Тепер сотейник знову поставте на плиту на середній вогонь і продовжуйте швидко перемішувати суміш, поки вона нагрівається.

Вам треба запастися терпінням, тому що заварюватися крем буде хвилин 7-10, при цьому потрібно постійно активно заважати.

В рідкому стані суміш буде зберігатися досить довго, може здатися, що крем не густіє, це нормально, продовжуйте працювати віночком, при цьому не потрібно додавати вогонь! Що називається, всьому свій час.

З моменту загустіння поваріть крем 2-3 хвилини, не перестаючи помішувати. Потрібно домогтися такої консистенції, коли на кремі будуть залишатися досить значні борозенки від віночка. Після цього зніміть крем з плити.

Трохи остудіть, періодично перемішуючи, щоб не утворилася зверху щільна кірочка. Потім додайте вершкове масло кімнатної температури, екстракт ванілі (за бажанням) і ще раз перемішайте.

Після накрийте плівкою в контакт і поставте в холодильник для стабілізації на 1,5 — 2 години.

Після закінчення часу застосовуйте на свій розсуд.

В результаті у вас вийде щільний, слухняний, густий шоколадний заварний крем. Він дуже смачний і ароматний.

Застосування і зберігання шоколадного заварного крему

Його можна перелити в баночку і використовувати як соус до млинців або оладушкам.

Зберігати в холодильнику рекомендую до 5 діб, а в замороженому вигляді кілька місяців. Після розморожування він прекрасно себе веде — не розшаровується і не сиріє.

Ось мій шоколадний медовик з заварним шоколадним кремом — запевняю вас, він був дуже смачним)!

Всі 8(!) коржів чудово просочилися, але в теж час зберегли свою легкість і ніжність.

Сподіваюся, у вас теж все вийде, готуйте задоволення! І мої рецепти вам в допомогу.

Бажаю гарного настрою і приємного всім апетиту!

Будуть питання, пишіть в коментарях, поспілкуємося.