Шоколадний заварний крем

Дуже ніжний, смачний, легкий шоколадний заварний крем для торта і тістечок. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!

Привіт всім! Сьогодні рецепт про ніжний шоколадний заварний крем для торта або для тістечок, причому він використовується як у якості начинки, так і для прикраси.

Мушу вам сказати, що з тих пір, як я активно займаюся кондитерською справою, перепробувала купу всіляких заварних кремів і прийшла до висновку, що далеко не всі крему, рецепти яких можна знайти на просторах інтернету, дійсно смачні, ніжні, добре тримають форму. Скажу вам більше — левова частка з них, на мій смак, взагалі не їстівні!

Тому я на своєму блозі пишу тільки ті рецепти, що готую, допрацьовую сама і результат яких мене повністю влаштовує. Приміром, крім сьогоднішнього шоколадного крему, завжди можу поручитися за Класичний заварний крем або крем Дипломат, запевняю — будете ними задоволені!

Ще я рекомендую робити заварні креми на кукурудзяному крохмалі замість борошна. Це для того, щоб ваш крем не став схожий на борошняний клейстер).

Шоколадний заварний крем з какао на молоці, який ви приготуєте за моїм рецептом, дійсно смачний і дуже ніжний. Досить універсальний, так як прекрасно підходить для прошарку в бісквітних, заварних і листкових коржах. З нього виходять стійкі чудові квіти на тортах і шапочки від капкейків.

Він дуже добре просочує коржі і, швидше за все, вам не потрібно застосовувати препарат у бісквітних тортах. Цей крем я використовувала в одному зі своїх Шоколадних медовиків, торт вийшов дуже ніжний, при цьому соковитий і не клеклый — я задоволена результатом на всі 100! Рецепт торта є посилання з назвою, заходьте, готуйте, там все докладно описано.

Спосіб, яким ви будете готувати, є класичним, самим простим, без зайвих «заморочок» і складнощів.

Отже, як зробити шоколадний заварний крем з какао — покроковий рецепт з фото в домашніх умовах.