Шоколадний бісквіт на кефірі

Дуже смачний, бюджетний і простий Шоколадний бісквіт на кефірі. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!

Привіт всім! У мене для вас черговий рецепт. На цей раз мова піде про Шоколадний бісквіт на кефірі. В арсеналі будь-якого кондитера є досить багато тортів, приготованих на основі шоколадних бісквітів, і непогано було б мати для них пару-трійку рецептів на будь-який смак і гаманець.

Шоколадний бісквіт на кефірі — один з найбільш простих і бюджетних. Він завжди виходить і не доставляє ніяких турбот, потрібно просто підготувати потрібні продукти і виконати рекомендації, зазначені в рецепті.

А в результаті всіх цих нескладних дій виходить дуже смачний бісквіт, який відмінно поєднується з різними кремами в тортах.

Можу вам запропонувати кілька готових варіантів поєднання шоколадних тістечок і всіляких кремів і начинок. Загляньте в рецепт Снікерса і ви отримаєте шоколадно-горіховий торт з кремом з вареного згущеного молока і з домашньою вареної карамеллю. Витончений шоколадно-вишневий Шварцвальдский торт Чорний ліс на крем зі збитих вершків залишить своє незабутнє враження.

В цей раз я випікала шоколадний бісквіт на кефірі для торта Чорний принц зі сметанним кремом. Фото розмістила в кінці цієї статті, помилуйтеся.

Ну що, — давайте готувати. Отже, як спекти шоколадний бісквіт на кефірі в домашніх умовах — найпростіший покроковий рецепт з фото.

Продукти:

  1. кефір — 250 мл
  2. борошно — 250 г
  3. цукор — 200 г
  4. яйця — 3 шт.
  5. масло рослинне — 50 г
  6. какао — 50 г
  7. сода — 1,5 ч. л
  8. розпушувач тіста — 1 ч. л

Примітка:

  • Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури — це важливо.
  • Кефір можна підігріти в мікрохвильовій печі до теплого стану.
  • Яйця покласти в теплу воду, щоб вони трохи зігрілися.
  • З цієї кількості інгредієнтів я пекла бісквіт у формі 20 див.
  • Вага готового бісквіта приблизно 750 гр.

Готуємо тісто

Для приготування тіста нам знадобляться три ємності.

В чашу міксера збийте яйця і додайте половину цукру. Почніть збивати на великій швидкості. Нам потрібно отримати дуже пишну пінну масу. На це піде приблизно 7 хвилин.

Поки яйця з цукром збиваються, у другій ємності об’єднайте сипучі інгредієнти — це борошно, какао-порошок, інший цукор і розпушувач тесту.

І зараз вже можна включити духовку на прогрів на 170 градусів.

Сухі інгредієнти дуже ретельно перемішайте до однорідності.

У третю миску налийте кефір, додайте соду і перемішайте. Сода увійде в реакцію з кислотою кефіру і повинні піти великі бульбашки такі, як на фото. Якщо цього не відбувається, тоді додайте 1 чайну ложку 6% оцту (можна кухонна, винний або яблучний).

За цей час яйця з цукром вже взбились до потрібної консистенції.

Влийте в пінну яєчну масу рослинне масло і кефір.

Перемішайте і додайте сухі інгредієнти.

Акуратно і в той же час досить швидко вимісіть тісто силіконової лопаткою. Як тільки зникнуть грудочки, тісто готове. Більше вимішувати не потрібно, інакше тісто осяде і стане гумовим.

Підготуйте форму для випічки. У мене це кільце без дна діаметром 20 см. Знизу я обернула його щільною фольгою і встановила на деку.

Вилийте тісто в кільце і поставте в розігріту духовку разом з листом.

Випікаємо Шоколадний бісквіт на кефірі

Випікати будемо 50-55 хвилин при температурі 170 градусів. Готовність перевіряйте шпажкою, якщо після протикання бісквіта по центру вона виходить сухою, значить готовий.

Перші 25 хвилин відкривати духовку не можна. Не робіть такої помилки, інакше бісквіт осяде і більше не підніметься.

Можна цей бісквіт випікати в двох формах одночасно, тоді час випічки складе 30-35 хвилин при температурі 170 градусів.

Якщо ви розділили тісто на дві форми, то обов’язково випікайте їх одночасно, тому що бісквітне тісто швидко осідає і випікати його слід відразу після приготування.

Цей бісквіт дуже добре піднімається і по центру стає гіркою і трохи розривається — це нормально.

Готовий бісквіт звільніть від форми, дайте йому охолонути 5-7 хвилин.

Потім покладіть в пакет або оберніть харчовою плівкою, остудіть при кімнатній температурі, а потім приберіть в холодильник на 5 і більше годин, краще всього на ніч.

Я перед упаковкою його в пакет спочатку зрізала верхівку, ви можете вчинити як завгодно — це не на що не впливає (просто мені не терпілося спробувати його на смак).

Минуло 8 годин, я його дістала з пакета, і подивіться, який він мокрий став. У вас вийде приблизно також.

Тепер можна розрізати його на коржі і застосувати за вашим бажанням. У мене вийшло три штуки за товщиною 1,8 див.

Застосування бісквіта

Бісквіт виходить досить вологим, якщо ви його плануєте промащувати густим кремом зі сметани, зі збитих вершків або заварним кремом — тоді йому не потрібна просочення.

Якщо це буде торт з кремом-чіз на вершках або крем-чіз на маслі, може з кремом з маскарпоне і згущеного молока, тоді раджу використовувати просочення.

Я випікала шоколадний бісквіт на кефірі спеціально для торта Чорний принц, для промазки коржів там йде крем зі сметани і цукру, тому просочення не знадобилася. На фотографії нижче розріз цього красивого і смачного торта.

Рецепти всіх кремів і торта Чорний принц є в посиланнях з назвами, натискайте і потрапляйте на потрібну вам сторінку — готуйте, імпровізуйте, це дуже захоплююче!

А це ще один торт Чорний принц з шоколадно-сметанним кремом та шоколадною глазур’ю з какао.

Готуйте за моїми рецептами, дотримуйтеся рецептуру, звертайте увагу на мої рекомендації і у вас обов’язково все вийде!

Бажаю вам успіхів і приємного апетиту!