Бісквітний торт з горіховим лікером


Пухкенький бісквітний торт з додаванням в тісто і глазур горіхового лікеру. Прикрашаємо торт шоколадною глазур’ю і фундуком.

Інгредієнти

Для бісквіта:

  • 250 гр.

    — борошно (вищий сорт)

  • 250 гр.

    — цукрова пудра

  • 250 гр.

    — вершкове масло

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 1 ч. л.

    — розпушувач

  • 2 ч. л.

    — лікер (горіховий)

Для крему:

  • 250 гр.

    — вершкове масло

  • 400 гр.

    — цукрова пудра

  • 2 ч. л.

    — какао (порошок)

Для глазурі:

  • 125 гр.

    — шоколад (темний)

  • 100 мл.

    — вершки (33%)

  • 25 гр.

    — вершкове масло

  • 1 ч. л.

    — лікер (горіховий)

  • 45 гр.

    — фундук

Рецепт приготування

    В окремій мисці змішуємо борошно з розпушувачем. В іншій мисці збиваємо цукрову пудру з розм’якшеним вершковим маслом до пишного стану, додаємо в готову суміш горіховий лікер, розбиваємо по одному яйцю і збиваємо.


    Борошно з розпушувачем порціями додаємо в яєчну суміш і добре перемішуємо повітряну масу. Дві форми (діаметр 23 див.) змащуємо вершковим маслом, підготовлену повітряну суміш ділимо на 2 рівні частини, викладаємо у форми і рівномірно розподіляємо. Відправляємо форму в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо ароматні коржі 30 хвилин (готовність перевіряємо зубочисткою) і остуджуємо.


    Для ароматної крему в миску викладаємо цукрову пудру, какао-порошок і розм’якшене масло. Збиваємо до отримання гладкого крему.


    Остиглі горіхові коржі змащуємо підготовленим кремом і повністю закриваємо кремом бортики торта. Відправляємо в холодильник.


    Для шоколадної глазурі в каструлю викладаємо шматки шоколаду, вершкове масло, вливаємо вершки і лікер. Ставимо на водяну баню і перемішуємо до тих пір, поки глазур не стане гладкою і блискучою. Остуджуємо. Фундук підсмажуємо на сковорідці.

    Виливаємо підготовлену глазур на середину торта і розподіляємо так, щоб глазур утворила патьоки по краях. Додаємо смажену фундук і відправляємо смачний торт в холодильник на 2-3 години (краще на ніч).

    Готовий ароматний торт нарізаємо і подаємо з улюбленими напоями. Приємного апетиту!