Шоколадна глазур з какао

Шоколадна глазур з какао — найпростіший, бюджетний і ефектний спосіб прикрасити торт. Тут детальний рецепт з фото. Заходьте, готуйте!

Всім привіт! Сьогодні ми з вами будемо готувати дуже красиву, добре застигає глазур для прикраси тортів, тістечок та різної домашньої випічки. З неї можна зробити чудові, підтікання на будь-якому торті. До того ж Шоколадна глазур з какао має низьку собівартість, що вигідно виділяє її на тлі інших видів декору.

На відміну від Шоколадної глазурі з шоколаду, рецепт якої теж є на моєму блозі — ця глазур має глянсовий блиск, і він не зникає після висихання.

Такий глазур’ю можна покрити будь-бісквітний або муссовый торт. Але, для того, щоб глазур рівно і красиво лягла на десерт, його перед покриттям потрібно дуже добре охолодити, а краще заморозити.

Я в цей раз готувала її спеціально для декору торта Прага. Рецепт цього смачного шоколадного тортика є посилання з назвою, заходьте і творіть із задоволенням.

Готується Шоколадна глазур з какао дуже просто. Для цього вам знадобиться сотейник з товстим дном, силіконова лопатка, плита і пара ваших вправних рук. Складнощів немає ніяких, так що впорається кожен.

Я ж напишу рецепт з усіма подробицями, щоб у вас не виникло ніяких труднощів.

Отже, як приготувати домашню Шоколадну глазур з какао — простий рецепт покроково з фото.

Продукти:

  1. какао — порошок- 65 гр
  2. цукор — 200 г
  3. молоко — 100 г
  4. масло — 50 гр

Примітка:

  • Какао порошок перед застосуванням потрібно просіяти через сито.
  • масло дістаньте з холодильника за пару годин до початку приготування.

Готуємо Шоколадну глазур з какао

Просіяний через сито какао порошок і цукор складіть в каструльку з товстим дном.

Перемішайте силіконової лопаткою, додайте молоко.

Тепер переставте каструлю на плиту, увімкніть середній нагрів. Доведіть до кипіння суміш, постійно і активно перемішуючи силіконової лопаткою.

Після закипання уваривайте глазур, безперервно помішуючи, приблизно 10 хвилин. За цей час глазур стане густою, блискучою, однорідною.

Готовність глазурі перевіряється так — капніть трохи на силіконовий килимок або лопатку і проведіть пальцем по краплині. Якщо слід, залишений від пальця рівний, безперервний — значить глазур готова. Якщо такого не відбувається, поваріть ще трохи і знову перевірити. Для прикладу дивіться на фото нижче.

Після цього приберіть каструлю з плити і додайте в глазур м’яке вершкове масло.

Дуже добре перемішайте і охолодіть глазур до робочої температури (35-40 градусів). Під час остигання глазур періодично перемішуйте для того, щоб не утворювалася кірка.

Покриваємо торт шоколадною глазур’ю

Після того, як глазур охолола — вона готова до використання. Нагадую, що якщо ви хочете покрити їй торт, то попередньо його потрібно вирівняти стійким кремом і добре охолодити в морозильній камері не менше години. Муссовые торти потрібно зовсім заморозити.

Після заморозки поставте торт на решітку. Потім всю цю конструкцію встановіть на піддоні. Як піддону можна використовувати деко або великий плоский рознос. На дно дека або розносу попередньо постеліть шар харчової плівки.

Отже, торт для декору готовий, тепер вилийте в його центр Шоколадну глазур і трохи розрівняти за допомогою спатулы або кондитерського шпателя.

Дійте впевнено і швидко, тому що на холодному торті глазур досить скоро почне загусати. Зайва глазур поступово стече з торта і покриє собою боки по колу торта.

Почекайте хвилин 20, поки всі надлишки стечуть на плівку, потім переставте торт на плоску тарілку або підкладку.

Ту глазур, яка скла на піддон потрібно зібрати, перекласти в миску. Після чого, за допомогою мікрохвильовки, довести до робочої температури і можна використовувати знову. Вам її ще вистачить як мінімум на 1 торт.

Десерт, вкритий шоколадною глазур’ю можна залишити в такому вигляді і більше нічим не прикрашати. Або додати зверху і з боків будь декор, який у вас є. Карамельні намистинки, шоколадні чіпси або декоративна посипання дуже добре прилипнуть до глазурі і будуть триматися на торті.

Зберігання Шоколадній глазурі з какао

Шоколадну глазур з какао можна приготувати у великих кількостях, ніж вам необхідно для декору одного торта. Щоб зберегти, перелийте її в ємність, закрийте кришкою, поставте в холодильник. Близько двох тижнів вона буде придатна для застосування.

У холодному стані глазур стане дуже густою. Перед використанням доведіть її до робочого стану. Можна розігріти в мікрохвильовій печі або в сотейнику на плиті, не забуваючи помішувати під час нагрівання.

Сподіваюся, рецепт вам у нагоді.

Приємного апетиту і гарного настрою!