Сирно-вершковий крем

найсмачніший і стійкий Сирно-вершковий крем для прошарку, прикраси і начинки домашньої випічки. Тут рецепт, заходьте, готуйте!

Всім привіт! Сьогодні ми з вами приготуємо Сирно-вершковий крем. Він смачний, універсальний і дуже стійкий. Застосовується для прошарку в бісквітних тортах, для начинки тістечок, пончиків, тарталеток і будь-якої іншої домашньої випічки. З нього виходять дуже красиві, високі шапочки від капкейків. Для додання крему більш насиченого смаку можна додати в неї тертий шоколад, шматочки ягід або подрібнені горіхи.

Торт Бісквіт королеви Вікторії з начинкою з Полуничного конфі, прошарком і прикрасою з Сирно-вершкового крему вийшов просто чудовий. Я розміщу фото торта в кінці цієї статті, подивіться. А краще переходьте за посиланням у назві, яка приведе вас на сторінку з рецептом. Можете відразу починати готувати, там все докладно описано.

Для того, щоб крем вийшов гладкий і однорідний я раджу придбати пастоподібний сир будь-якої жирності. А якщо сир буде зернистий, тоді крем вийде точно такий же, як у мене з невеликими крупинками, що теж добре.

Я хотіла щоб крем вийшов дуже стійкий, тому додала в нього желатин. Але, якщо вам крем потрібен тільки для начинки кондитерських виробів, тоді можна обійтися без желатину.

Отже, як зробити найсмачніший Сирно-вершковий крем в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фотографіями.

Продукти:

  1. сир м’який — 350 гр
  2. цукрова пудра — 250 г
  3. вершки (жирність від 30 % — 250 мл
  4. желатин гранульований — 10 г
  5. вода для желатину — 60 мл

Примітка:

  • Перед початком приготування віночок і тару для збивання помістіть в морозилку хвилин на 10-15.
  • Вершки для збивання теж повинні бути дуже холодними.
  • Цукрову пудру можна приготувати своїми руками. Для цього подрібніть потрібну кількість цукру в кавомолці 10 секунд або в блендері 30 секунд.

Готуємо Сирно-вершковий крем

Спочатку потрібно підготувати желатин. Для цього помістіть його в глибоку миску і залийте холодною водою у співвідношенні⅙, тобто на 10 грам желатину 60 грам води.

Якщо у вас сир такий же, як у мене, то є крупинками — його потрібно попередньо подрібнити. Можна скористатися блендером або протерти через велике металеве сито.

Якщо ваш сир пастоподібний, тоді пропустіть цей крок.

Тепер у сир додайте трохи цукрової пудри, близько 100 грам, добре перемішайте силіконової лопаткою.

Вершки дістаньте з холодильника, перелийте в чашу для збивання і збийте міксером до густої піни. Після, не перестаючи збивати, частинами додайте решту цукрову пудру і доведіть масу до великої щільності. Вершки повинні вийти такі, як в Крем зі збитих вершків.

Тепер перемкніть тумблер міксера на середні обороти і частинами додайте в збиті вершки сир, змішаний з цукровою пудрою.

Як тільки всі інгредієнти об’єдналися, вимкніть міксер.

Далі желатин поставте в мікрохвильовку і підігрійте секунд 20 не більше. Нам потрібно щоб набряклий желатин розтанув, але не закипів.

Якщо желатин перегрівся і став гарячим, остудіть його трохи, щоб він став теплим. Після перелийте в загальну масу і ретельно все перемішайте.

Зараз крем стане рідким як на фото нижче — це нормально.

Тепер треба накрити крем кришкою і поставити в холодильник приблизно на 1 годину. За цей час крем стабілізується і загусне. По закінченні потрібного часу дістаньте крем з холодильника, перемішайте і використовуйте на свій розсуд.

А це обіцяне фото торта Бісквіт королеви Вікторії. Крем чудово тримає форму, не тече — все як треба!

Всього вам самого доброго і, звичайно, смачної випічки!