Сирники класичні


Сир — головний інгредієнт, який використовується при виготовленні сирників. Сирне ласощі може бути солодке і солоне.

Інгредієнти

  • 0,5 кг.

    — сир

  • 2 шт.

    — куряче яйце (або 3 шт. жовтки)

  • 100 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 4 ст. л.

    — цукор

  • 1 пакетик

    — ванілін

  • 1 щіпка

    — сіль

  • — рослинна олія (для смаження)

Рецепт приготування

    Сир кладемо в глибоку миску, ретельно розминаємо виделкою.

    До сиру додаємо яйця (або жовтки), борошно, цукор, сіль і ванілін. Сирну масу перемішуємо близько 2 хвилин. Перемішати масу можна ще блендером.

    Масу з сиру беремо столовою ложкою викладаємо на поверхню, посипану борошном, обвалюємо і формуємо невелику коржик (товщина 1,5-2 див). За таким принципом готуємо всю сирну масу.

    У сковороду наливаємо велику кількість олії і викладаємо сирники, щоб вони не стикалися один з одним.

    Обсмажуємо сирники до золотисто-коричневого кольору на середньому вогні з кожного боку (готуємо під кришкою).

  • Готові гарячі сирники подаємо зі сметаною, варенням або медом.

    Приємного апетиту!