Класичний рецепт ароматної торт «Медовик» з кремом з манної крупи на молоці, вершкового масла і цукрової пудри. Покриваємо торт шоколадною глазур’ю і подрібненими горіхами.
Інгредієнти
Для тіста:
-
700 гр.
— борошно (пшеничне)
-
250 гр.
— маргарин (для випічки)
-
2 ст. л.
— мед
-
3/4 склянки
— цукор
-
3 шт.
— куряче яйце
-
1 ч. л.
— сода (харчова)
Для крему:
-
8 ст. л.
— манна крупа
-
750 мл.
— молоко (2,8%)
-
120 гр.
— цукрова пудра
-
60 гр.
— цукор
-
200 гр.
— вершкове масло
-
1 ч. л.
— ванільний цукор
Для глазурі:
-
100 гр.
— вершкове масло
-
5 ст. л.
— цукор
-
2 ст. л.
— какао (порошок)
-
2 ст. л.
— вершки
-
1 ст. л.
— вода
-
100 гр.
— волоські горіхи (подрібнені)
Рецепт приготування
Для тесту в каструлю викладаємо цукор, маргарин для випічки, мед і нагріваємо, поки все не розчиниться. Потім суміш знімаємо з вогню розбиваємо швидко яйця, додаємо соду, порціями борошно і добре перемішуємо. Замішуємо м’яке тісто.
Ділимо підготовлене солодке тісто на 4 частини і кожну частину розкачуємо в прямокутник (можна кола), використовуючи прямокутну форму, відрізаємо нерівні краї. Викладаємо підготовлені прямокутники по одному на деко з пекарської папером і випікаємо в духовці при 180 градусах 13-15 хвилин, поки корж не зарум’яниться. Виймаємо і остуджуємо.
Для крему доводимо молоко до кипіння, додаємо, помішуючи, манну крупу, цукор (60 гр.) і ванільний цукор. Варимо запашну кашу 4 хвилини, помішуючи, і остуджуємо.
Цукрову пудру (120 гр.) збиваємо з розм’якшеним вершковим маслом (200 гр.) до пишного стану, додаємо підготовлену охолоджену манну кашу і ще раз добре збиваємо.
Кожен готовий корж змащуємо ароматним кремом з манки, останній корж залишаємо без крему. На один корж 1/3 частина крему.
Для глазурі в каструлю викладаємо масло вершкове (100 гр.), цукор, какао, вливаємо вершки, воду і доводимо до кипіння, помішуючи.
Наливаємо гарячу глазур на підготовлений торт, рівномірно розподіляємо так, щоб по краях глазур потекла і посипаємо подрібненими волоськими горіхами. Відправляємо ароматний Медовик в холодильник на 2-3 години (краще на 6 годин).
Готовий смачний Медовик нарізаємо і подаємо з улюбленими гарячими напоями. Приємного апетиту!