Торт Медовик з кремом з манки


Класичний рецепт ароматної торт «Медовик» з кремом з манної крупи на молоці, вершкового масла і цукрової пудри. Покриваємо торт шоколадною глазур’ю і подрібненими горіхами.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 700 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 250 гр.

    — маргарин (для випічки)

  • 2 ст. л.

    — мед

  • 3/4 склянки

    — цукор

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 1 ч. л.

    — сода (харчова)

Для крему:

  • 8 ст. л.

    — манна крупа

  • 750 мл.

    — молоко (2,8%)

  • 120 гр.

    — цукрова пудра

  • 60 гр.

    — цукор

  • 200 гр.

    — вершкове масло

  • 1 ч. л.

    — ванільний цукор

Для глазурі:

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • 5 ст. л.

    — цукор

  • 2 ст. л.

    — какао (порошок)

  • 2 ст. л.

    — вершки

  • 1 ст. л.

    — вода

  • 100 гр.

    — волоські горіхи (подрібнені)

Рецепт приготування

    Для тесту в каструлю викладаємо цукор, маргарин для випічки, мед і нагріваємо, поки все не розчиниться. Потім суміш знімаємо з вогню розбиваємо швидко яйця, додаємо соду, порціями борошно і добре перемішуємо. Замішуємо м’яке тісто.


    Ділимо підготовлене солодке тісто на 4 частини і кожну частину розкачуємо в прямокутник (можна кола), використовуючи прямокутну форму, відрізаємо нерівні краї. Викладаємо підготовлені прямокутники по одному на деко з пекарської папером і випікаємо в духовці при 180 градусах 13-15 хвилин, поки корж не зарум’яниться. Виймаємо і остуджуємо.


    Для крему доводимо молоко до кипіння, додаємо, помішуючи, манну крупу, цукор (60 гр.) і ванільний цукор. Варимо запашну кашу 4 хвилини, помішуючи, і остуджуємо.


    Цукрову пудру (120 гр.) збиваємо з розм’якшеним вершковим маслом (200 гр.) до пишного стану, додаємо підготовлену охолоджену манну кашу і ще раз добре збиваємо.

    Кожен готовий корж змащуємо ароматним кремом з манки, останній корж залишаємо без крему. На один корж 1/3 частина крему.


    Для глазурі в каструлю викладаємо масло вершкове (100 гр.), цукор, какао, вливаємо вершки, воду і доводимо до кипіння, помішуючи.


    Наливаємо гарячу глазур на підготовлений торт, рівномірно розподіляємо так, щоб по краях глазур потекла і посипаємо подрібненими волоськими горіхами. Відправляємо ароматний Медовик в холодильник на 2-3 години (краще на 6 годин).

    Готовий смачний Медовик нарізаємо і подаємо з улюбленими гарячими напоями. Приємного апетиту!