Рецепт ароматної кавового торт без випічки. Замість коржів використовуємо печива, крему збиваємо з вершкового масла, яєць і цукрової пудри з додаванням розчинної кави і коньяку.
Інгредієнти
-
30 шт.
— печиво (прямокутні)
-
250 гр.
— вершкове масло (розм’якшене)
-
100 мл.
— кава (готовий)
-
2 ст. л.
— кава (гранули розчинної)
-
125 гр.
— цукрова пудра
-
5 ст. л.
— коньяк
-
2 шт.
— куряче яйце
-
2 ст. л.
— кокосова стружка
Рецепт приготування
У маленькій каструлі розігріваємо 2 ст. л. коньяку з 2 ст. л. кави і перемішуємо, поки кава не розчинитися. Остуджуємо.
У мисці збиваємо розм’якшене вершкове масло до пишного стану.
Додаємо яйця і перемішуємо.
Вливаємо підготовлену кавово-коньячну суміш.
Додаємо цукрову пудру.
Добре перемішуємо ароматний крем.
У мисці змішуємо готову каву з залишками коньяку (3 ст. л.), порціями викладаємо печиво на кілька секунд, печива не повинні повністю просочитися, інакше зламаються.
На харчову плівку викладаємо перші просочені 6 печива.
Підготовлений ароматний крем ділимо на 5 частин і змащуємо однією частиною перший шар.
Повторюємо шари ще 4 рази і останній шар печива не змащуємо.
Обмазуємо рештою крему боки торта і посипаємо акуратно кокосовою стружкою. Закриваємо плівкою і відправляємо смачний тортик в холодильник мінімум на 30 хвилин.
Охолоджений кавовий торт нарізаємо на 6 порцій (за формою печива) і подаємо. Приємного апетиту!