Торт Медовик зі сметанним кремом

Самий смачний і гарний торт Медовик зі сметанним кремом. Тут ви знайдете простий рецепт з покроковими з фото. Заходьте, готуйте!

Здравствуйте, мої дорогі читачі! Чесно сказати, я ледве встигаю виконувати Ваші прохання з приводу потрібних Вам рецептів. Але я дуже стараюся опублікувати їх під час!) У цій статті буде рецепт запаморочливо смачного і красивого десерту. Це класичний торт Медовик зі сметанним кремом.

Всі ми знаємо, що «Медовиків» існує безліч — з класичним заварним кремом, бісквітний медовик, шоколадний і т. п. І всі вони, звичайно ж, знайдуть своїх шанувальників, але для мене саме зі сметанним кремом найулюбленіший!

У цій статті я детально опишу як приготувати медове заварне тісто, як спекти з нього коржі для медівника і як прикрасити торт шоколадними бджілками на стільниках. Щоб приготувати сметанний крем вам необхідно перейти за посиланням у назві, там знайдете дуже детальний рецепт з усіма фотографіями.

Ми з вами будемо готувати медовик з кремом, в якому для стабільності використовується вершкове масло. Але, якщо вам хочеться менш калорійний крем, тоді я можу запропонувати рецепт Густого сметанного крему. Переходьте за посиланням, ознайомтесь, і, можливо, він вам підійде більше.

Ще, для вашої зручності, я в цій статті в списку інгредієнтів напишу кількість продуктів не лише для тіста, і декору — але і для сметанного крему з вершковим маслом.

А для того, щоб ви не заплуталися в етапах приготування, я напишу черговості необхідних дій. В першу чергу потрібно зробити тісто і прибрати його в холодильник для дозрівання на 1 годину. Після закінчення часу спечіть з тіста 10 коржів так, як показано в цьому рецепті. Після приготуйте крем. Потім зберіть торт і в останню чергу займіться декором.

Отже, як приготувати найсмачніший класичний торт Медовик зі сметанним кремом в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Інгредієнти для тіста:

  1. борошно — 400 гр
  2. цукор — 150 г
  3. масло вершкове — 150 г
  4. яйця — 2 шт.
  5. мед рідкий — 2 ст. л
  6. сода — 1 ч. л
  7. сіль — 1 щіпка

Для сметанного крему:

  1. сметана 30% — 600 гр
  2. масло 82,5% — 250 г
  3. цукрова пудра — 100 г

Для декору:

  1. білий шоколад — 70 гр
  2. мед натуральний рідкий — 60 г

Примітка:

  • Всі продукти для приготування торта повинні бути кімнатної температури. Для цього дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
  • Під час приготування заварного тіста не додавайте нагрівання плити. Готуйте на середньому вогні!
  • Для декору «соти» вам знадобиться пакувальна плівка з бульбашками.
  • Ще необхідно придбати 100 -150 грам шоколадних цукерок маленького розміру. З них ми будемо робити бджілок.
  • Мед для тіста і декору повинен бути рідким.
  • Дуже рекомендую до початку приготування добре вивчити цей рецепт.

Готуємо заварний медове тісто

В чашу для збивання насипте цукор, сіль, вбийте яйця.

Міксером на великій швидкості збийте до пишної піни.

Тепер додайте рідкий мед і м’яке вершкове масло.

Ще раз збийте цю масу до повного об’єднання. Повинно вийти приблизно так, як на фото нижче.

Тепер перекладіть масу в каструльку з товстим дном і поставте на плиту середній вогонь! Постійно помішуючи, нагрівайте суміш і доведіть до кипіння. Поступово маса стане рідкою. А потім піде дрібними бульбашками — це і є кипіння! Температура кипіння приблизно 70 — 80 градусів, будьте уважні, не пропустіть цей момент. Інакше ви перегреете масу і в результаті у вас не вийде тісто. Воно буде розпадатися на шматочки.

Після закипання додайте соду, швидко перемішайте і відразу зніміть з плити. Суміш в цей час буде дуже сильно кипіти і покриватися пухирями — це нормально.

Далі дійте швидко, баритися не можна.)

Починайте додавати в гарячу суміш борошно, тобто заварювати тісто. Всипайте борошно невеликими порціями і відразу перемішуйте ручним віночком.

Поступово всі 400 грам борошна ви вмешаете в тісто. Коли воно стане густим і буде незручно працювати віночком, замініть його на силіконову лопатку. Вимішувати тісто руками не раджу, тому що воно досить гаряче і можна обпектися.

В результаті у вас вийде м’яке, по консистенції схоже на пластилін, заварне тісто. Для прикладу дивіться на фото нижче.

Далі перекладіть його на плоску поверхню, злегка присипану борошном. Потім сформуйте довгу ковбаску і розрізати на 10 порцій.

Тепер злегка присипте їх борошном і перекладіть на обробну дошку. Зверху герметично накрийте харчовою плівкою або пакетом. Потрібно створити умови, щоб тісто не заветривалось. Після цього поставте в холодильник не менше ніж на 1 годину.

Приблизно за 5 хвилин до того, як тісто буде готове до використання, увімкніть духовку на прогрів на 180 градусів.

Випікаємо медові коржі

Після закінчення необхідного часу дістаньте тісто з холодильника. Одну порцію перекладіть на лист пергаменту або антипригарний килимок, трохи припудріть борошном.

Тепер розкачайте тонкий корж. Майте на увазі, що при випічки розкачаний корж стає менше в діаметрі. Тому я розкачувала коржі завтовшки 2-3 мм, і приблизно 27 див. в діаметрі, тому що мені потрібні готові коржі діаметром 24 см. Але, якщо ви хочете товстіший коржі (4-5 мм), тоді діаметр готових коржів буде менше (приблизно 20-22 см). Відповідно тісто вам потрібно розкачати приблизно 25 див. (сподіваюся, я зрозуміло пояснила).

На розкатаному коржі, за допомогою вилки, зробіть дірочки, як показано на фото нижче.

Тепер, разом з листом перекладіть його на деко.

Перемістіть деко в розігріту духовку і випікати 5-7 хвилин при температурі 180 градусів на середньому рівні.

Не залишайте корж без уваги, як тільки він придбав кавовий відтінок — значить готовий і пора виймати з духовки.

Потім відразу перекладіть готовий корж разом з листом на плоску поверхню і сформуйте з нього потрібний вам діаметр.

Я поставила на тільки що спечений корж металеве кільце без дна, трохи придавила зверху.

Після чого зняла кільце. Ви можете придумати або підглянути в інтернеті якийсь інший спосіб. Це не принципово. Головне, щоб у вас вийшов круглий корж потрібного вам діаметра.

За тією ж схемою розкачайте і спечіть інші коржі. При цьому, поки печеться один корж, встигайте розкачати і підготувати другий, щоб конвеєр не переривався. Таким чином ви впораєтеся досить швидко.

Готові коржі складайте стопкою.

Обрізки від коржів не викидайте. Складіть їх в чашку і поки відставте убік.

Тепер прийшов час приготувати сметанний крем для нашого медовика. Переходьте за посиланням, готуйте, а потім повертайтеся сюди для продовження.

Але, звертаю вашу увагу, що в списку інгредієнтів я вказала кількість цукрової пудри менше, ніж написано в рецепті крему. Наші медові коржі вийдуть досить солодким, тому я рекомендую зменшити солодкість крему.

Збираємо торт Медовик зі сметанним кремом

Отже, крем і коржі готові, тепер приступимо до складання.

У центр плоскої тарілки або підкладки нанесіть трохи крему. Далі візьміть аркуш пергаменту, розділіть його на 4 рівні частини і розкладіть на тарілці або підкладці так, як на фото нижче.

У центр цієї конструкції покладіть перший корж. Далі візуально розділіть крем на 11 рівних частин. Після нанесіть на корж першу частину крему і рівномірно розподіліть.

У тому ж порядку складіть інші коржі і промажте їх кремом.

Верхній корж теж промажте кремом, а потім розподіліть останню частину на боки торта, у вас вийде приблизно так, як на фото нижче.

Далі, подрібніть за допомогою блендера до стану дрібної крихти обрізки від коржів, які ви зібрали в чашку.

Тепер посипте крихтою тортик так, як показано на фото нижче.

Після потягніть за краї аркушів пергаменту і витягніть їх з під тортика.

Далі, якщо у вас немає бажання прикрашати медовик декором з сот і бджілок, тоді розподіліть залишилася крихту по верху тортика і приберіть його в холодильник для просочення.

Прикрашаємо торт Медовик зі сметанним кремом

Для тих, хто прикрашає торт також, як я — продовжуємо.

Зараз візьміть пакувальну бульбашкову плівку, що добре помийте її, витріть насухо і виріжте з неї коло, діаметром на 2-3 см більше, ніж ваш торт.

Тепер покладіть на рівну поверхню бульбашкової стороною вгору.

Далі розтопити в мікрохвильовці короткими імпульсами по 10-15 секунд білий шоколад. Перелийте рідкий шоколад в центр кола і розрівняйте його за допомогою спатулы, утворюючи коло, на пару сантиметрів менше, ніж діаметр вашого торта.

Тепер візьміться за краї плівки і швидким рухом переверніть її на торт. Вам потрібно зробити так, щоб коло з шоколадом ліг рівно по центру торта. Тому дійте гранично точно і акуратно.

Потім торт разом з плівкою приберіть в холодильник мінімум на 30 хвилин. Нам потрібно дочекатися коли шоколад застигне.

По мірі застигання шоколаду вийміть торт з холодильника і обережно зніміть плівку.

Далі ту частину меду, яка призначена для прикраси, перелийте в кондитерський мішок. Потім відріжте у мішка кінчик так, щоб вийшло дуже маленький отвір.

Через отвір в мішку заповніть клітинки в сотах медом.

Бджілок я зробила з молочного та білого шоколаду. Ви зробіть із шоколадних цукерок, які приготували для декору. Ще, розтопіть зовсім трохи білого шоколаду, пофарбуйте його в жовтий колір і намалюйте їм смужки на спинках бджіл. Крила можна зробити з мигдальних або арахисовых пелюсток, які продаються в магазинах для кондитерів, або з шматочків білого шоколаду. Очі — це карамельні намистинки.

Ось такий красивий класичний Медовик зі сметанним кремом і натуральним медом у мене вийшов. Я впевнена, що ваш набагато краще!

Тепер поставте його в холодильник на 3 години для просочення.

А це чудовий, ніжний, ароматний і дуже смачний розріз!

Зберігання торта Медовика

Зберігається такий торт в холодильнику, обов’язково в коробці або під ковпаком, щоб не ввібрав в себе сторонні запахи, 3-4 доби. Заморожувати його не рекомендую, тому що після розморожування коржі відволожаться і розпадуться.

Готуйте за моїми рецептами, дотримуйтесь рекомендації і пропорції і у вас обов’язково будуть виходити смачні і красиві десерти.

Приємного апетиту!