Самий смачний і гарний торт Медовик зі сметанним кремом. Тут ви знайдете простий рецепт з покроковими з фото. Заходьте, готуйте!
Здравствуйте, мої дорогі читачі! Чесно сказати, я ледве встигаю виконувати Ваші прохання з приводу потрібних Вам рецептів. Але я дуже стараюся опублікувати їх під час!) У цій статті буде рецепт запаморочливо смачного і красивого десерту. Це класичний торт Медовик зі сметанним кремом.
Всі ми знаємо, що «Медовиків» існує безліч — з класичним заварним кремом, бісквітний медовик, шоколадний і т. п. І всі вони, звичайно ж, знайдуть своїх шанувальників, але для мене саме зі сметанним кремом найулюбленіший!
У цій статті я детально опишу як приготувати медове заварне тісто, як спекти з нього коржі для медівника і як прикрасити торт шоколадними бджілками на стільниках. Щоб приготувати сметанний крем вам необхідно перейти за посиланням у назві, там знайдете дуже детальний рецепт з усіма фотографіями.
Ми з вами будемо готувати медовик з кремом, в якому для стабільності використовується вершкове масло. Але, якщо вам хочеться менш калорійний крем, тоді я можу запропонувати рецепт Густого сметанного крему. Переходьте за посиланням, ознайомтесь, і, можливо, він вам підійде більше.
Ще, для вашої зручності, я в цій статті в списку інгредієнтів напишу кількість продуктів не лише для тіста, і декору — але і для сметанного крему з вершковим маслом.
А для того, щоб ви не заплуталися в етапах приготування, я напишу черговості необхідних дій. В першу чергу потрібно зробити тісто і прибрати його в холодильник для дозрівання на 1 годину. Після закінчення часу спечіть з тіста 10 коржів так, як показано в цьому рецепті. Після приготуйте крем. Потім зберіть торт і в останню чергу займіться декором.
Отже, як приготувати найсмачніший класичний торт Медовик зі сметанним кремом в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.
Інгредієнти для тіста:
- борошно — 400 гр
- цукор — 150 г
- масло вершкове — 150 г
- яйця — 2 шт.
- мед рідкий — 2 ст. л
- сода — 1 ч. л
- сіль — 1 щіпка
Для сметанного крему:
- сметана 30% — 600 гр
- масло 82,5% — 250 г
- цукрова пудра — 100 г
Для декору:
- білий шоколад — 70 гр
- мед натуральний рідкий — 60 г
Примітка:
- Всі продукти для приготування торта повинні бути кімнатної температури. Для цього дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
- Під час приготування заварного тіста не додавайте нагрівання плити. Готуйте на середньому вогні!
- Для декору «соти» вам знадобиться пакувальна плівка з бульбашками.
- Ще необхідно придбати 100 -150 грам шоколадних цукерок маленького розміру. З них ми будемо робити бджілок.
- Мед для тіста і декору повинен бути рідким.
- Дуже рекомендую до початку приготування добре вивчити цей рецепт.
Готуємо заварний медове тісто
В чашу для збивання насипте цукор, сіль, вбийте яйця.
Міксером на великій швидкості збийте до пишної піни.
Тепер додайте рідкий мед і м’яке вершкове масло.
Ще раз збийте цю масу до повного об’єднання. Повинно вийти приблизно так, як на фото нижче.
Тепер перекладіть масу в каструльку з товстим дном і поставте на плиту середній вогонь! Постійно помішуючи, нагрівайте суміш і доведіть до кипіння. Поступово маса стане рідкою. А потім піде дрібними бульбашками — це і є кипіння! Температура кипіння приблизно 70 — 80 градусів, будьте уважні, не пропустіть цей момент. Інакше ви перегреете масу і в результаті у вас не вийде тісто. Воно буде розпадатися на шматочки.
Після закипання додайте соду, швидко перемішайте і відразу зніміть з плити. Суміш в цей час буде дуже сильно кипіти і покриватися пухирями — це нормально.
Далі дійте швидко, баритися не можна.)
Починайте додавати в гарячу суміш борошно, тобто заварювати тісто. Всипайте борошно невеликими порціями і відразу перемішуйте ручним віночком.
Поступово всі 400 грам борошна ви вмешаете в тісто. Коли воно стане густим і буде незручно працювати віночком, замініть його на силіконову лопатку. Вимішувати тісто руками не раджу, тому що воно досить гаряче і можна обпектися.
В результаті у вас вийде м’яке, по консистенції схоже на пластилін, заварне тісто. Для прикладу дивіться на фото нижче.
Далі перекладіть його на плоску поверхню, злегка присипану борошном. Потім сформуйте довгу ковбаску і розрізати на 10 порцій.
Тепер злегка присипте їх борошном і перекладіть на обробну дошку. Зверху герметично накрийте харчовою плівкою або пакетом. Потрібно створити умови, щоб тісто не заветривалось. Після цього поставте в холодильник не менше ніж на 1 годину.
Приблизно за 5 хвилин до того, як тісто буде готове до використання, увімкніть духовку на прогрів на 180 градусів.
Випікаємо медові коржі
Після закінчення необхідного часу дістаньте тісто з холодильника. Одну порцію перекладіть на лист пергаменту або антипригарний килимок, трохи припудріть борошном.
Тепер розкачайте тонкий корж. Майте на увазі, що при випічки розкачаний корж стає менше в діаметрі. Тому я розкачувала коржі завтовшки 2-3 мм, і приблизно 27 див. в діаметрі, тому що мені потрібні готові коржі діаметром 24 см. Але, якщо ви хочете товстіший коржі (4-5 мм), тоді діаметр готових коржів буде менше (приблизно 20-22 см). Відповідно тісто вам потрібно розкачати приблизно 25 див. (сподіваюся, я зрозуміло пояснила).
На розкатаному коржі, за допомогою вилки, зробіть дірочки, як показано на фото нижче.
Тепер, разом з листом перекладіть його на деко.
Перемістіть деко в розігріту духовку і випікати 5-7 хвилин при температурі 180 градусів на середньому рівні.
Не залишайте корж без уваги, як тільки він придбав кавовий відтінок — значить готовий і пора виймати з духовки.
Потім відразу перекладіть готовий корж разом з листом на плоску поверхню і сформуйте з нього потрібний вам діаметр.
Я поставила на тільки що спечений корж металеве кільце без дна, трохи придавила зверху.
Після чого зняла кільце. Ви можете придумати або підглянути в інтернеті якийсь інший спосіб. Це не принципово. Головне, щоб у вас вийшов круглий корж потрібного вам діаметра.
За тією ж схемою розкачайте і спечіть інші коржі. При цьому, поки печеться один корж, встигайте розкачати і підготувати другий, щоб конвеєр не переривався. Таким чином ви впораєтеся досить швидко.
Готові коржі складайте стопкою.
Обрізки від коржів не викидайте. Складіть їх в чашку і поки відставте убік.
Тепер прийшов час приготувати сметанний крем для нашого медовика. Переходьте за посиланням, готуйте, а потім повертайтеся сюди для продовження.
Але, звертаю вашу увагу, що в списку інгредієнтів я вказала кількість цукрової пудри менше, ніж написано в рецепті крему. Наші медові коржі вийдуть досить солодким, тому я рекомендую зменшити солодкість крему.
Збираємо торт Медовик зі сметанним кремом
Отже, крем і коржі готові, тепер приступимо до складання.
У центр плоскої тарілки або підкладки нанесіть трохи крему. Далі візьміть аркуш пергаменту, розділіть його на 4 рівні частини і розкладіть на тарілці або підкладці так, як на фото нижче.
У центр цієї конструкції покладіть перший корж. Далі візуально розділіть крем на 11 рівних частин. Після нанесіть на корж першу частину крему і рівномірно розподіліть.
У тому ж порядку складіть інші коржі і промажте їх кремом.
Верхній корж теж промажте кремом, а потім розподіліть останню частину на боки торта, у вас вийде приблизно так, як на фото нижче.
Далі, подрібніть за допомогою блендера до стану дрібної крихти обрізки від коржів, які ви зібрали в чашку.
Тепер посипте крихтою тортик так, як показано на фото нижче.
Після потягніть за краї аркушів пергаменту і витягніть їх з під тортика.
Далі, якщо у вас немає бажання прикрашати медовик декором з сот і бджілок, тоді розподіліть залишилася крихту по верху тортика і приберіть його в холодильник для просочення.
Прикрашаємо торт Медовик зі сметанним кремом
Для тих, хто прикрашає торт також, як я — продовжуємо.
Зараз візьміть пакувальну бульбашкову плівку, що добре помийте її, витріть насухо і виріжте з неї коло, діаметром на 2-3 см більше, ніж ваш торт.
Тепер покладіть на рівну поверхню бульбашкової стороною вгору.
Далі розтопити в мікрохвильовці короткими імпульсами по 10-15 секунд білий шоколад. Перелийте рідкий шоколад в центр кола і розрівняйте його за допомогою спатулы, утворюючи коло, на пару сантиметрів менше, ніж діаметр вашого торта.
Тепер візьміться за краї плівки і швидким рухом переверніть її на торт. Вам потрібно зробити так, щоб коло з шоколадом ліг рівно по центру торта. Тому дійте гранично точно і акуратно.
Потім торт разом з плівкою приберіть в холодильник мінімум на 30 хвилин. Нам потрібно дочекатися коли шоколад застигне.
По мірі застигання шоколаду вийміть торт з холодильника і обережно зніміть плівку.
Далі ту частину меду, яка призначена для прикраси, перелийте в кондитерський мішок. Потім відріжте у мішка кінчик так, щоб вийшло дуже маленький отвір.
Через отвір в мішку заповніть клітинки в сотах медом.
Бджілок я зробила з молочного та білого шоколаду. Ви зробіть із шоколадних цукерок, які приготували для декору. Ще, розтопіть зовсім трохи білого шоколаду, пофарбуйте його в жовтий колір і намалюйте їм смужки на спинках бджіл. Крила можна зробити з мигдальних або арахисовых пелюсток, які продаються в магазинах для кондитерів, або з шматочків білого шоколаду. Очі — це карамельні намистинки.
Ось такий красивий класичний Медовик зі сметанним кремом і натуральним медом у мене вийшов. Я впевнена, що ваш набагато краще!
Тепер поставте його в холодильник на 3 години для просочення.
А це чудовий, ніжний, ароматний і дуже смачний розріз!
Зберігання торта Медовика
Зберігається такий торт в холодильнику, обов’язково в коробці або під ковпаком, щоб не ввібрав в себе сторонні запахи, 3-4 доби. Заморожувати його не рекомендую, тому що після розморожування коржі відволожаться і розпадуться.
Готуйте за моїми рецептами, дотримуйтесь рекомендації і пропорції і у вас обов’язково будуть виходити смачні і красиві десерти.
Приємного апетиту!