Вишуканий королівський торт з рожевим і жовтим коржами, які покриті тонким шаром марципана. Цей десерт був винайдений в Англії для весілля внучки королеви Вікторії з принцом Людвігом Баттенбергом в 1884 році.
Інгредієнти
-
175 гр.
— борошно (пшеничне, вищий сорт)
-
65 гр.
— борошно (мигдальний)
-
175 гр.
— цукор
-
200 гр.
— вершкове масло
-
3 шт.
— куряче яйце
-
100 гр.
— варення (абрикосове)
-
200 гр.
— марципан
-
3 ч. л.
— розпушувач
-
1/2 ч. л.
— ванільний екстракт
-
2-4 краплі
— харчовий барвник (червоний і жовтий)
Рецепт приготування
Для приготування торта Баттенберг ставимо за духовку на 180 градусів, дві прямокутні форми (довжина 20 див.) вистилаємо пекарської папером і змащуємо маслом (витрата 25 гр.).
У великій мисці збиваємо розм’якшене вершкове масло з цукром до пишного стану і додаємо розпушувач, ванільний екстракт. Розбиваємо в миску по одному яйцю і постійно збиваємо. Потім додаємо борошно (пшеничне і мигдальне) і збиваємо заготовку для торта Баттенберг до однорідного стану.
Ділимо ароматну масу навпіл, по краплях додаємо жовтий і червоний барвник до бажаного кольору (як на фото).
Підготовлені жовте і рожеве заготівлю викладаємо в різні форми і вирівнюємо з допомогою шпателя.
Випікаємо кольорові коржі 25-30 хвилин (готовність перевіряємо зубочисткою), виймаємо з духовки, охолодити і звільняємо від форми. Розрізаємо готові ароматні коржі уздовж на дві рівні частини.
З кожної половинки зрізаємо краю, щоб отримати ідеальні прямокутники. Половинку жовтого коржа змащуємо збоку варенням і з’єднуємо з половинкою рожевого коржа. Зверху шар змащуємо варенням. Половинку рожевого коржа збоку змащуємо варенням, з’єднуємо з жовтою половинкою і викладаємо на перший шар так, щоб вийшов шаховий порядок. Зверху змащуємо варенням.
Марципан (суміш подрібненого мигдалю в борошно і цукрового сиропу) розгортаємо в тонкий пласт між 2 листами пекарської папери.
Руками акуратно загорнути марципаном ароматні коржі з варенням, запечатаний ділянку марципана повинен розташовуватися на дні торта.
Ножем акуратно формуємо на марципане сітку, прикрашаємо цукровими перлинами і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Готовий вишуканий торт Баттенберг подаємо до гарячих напоїв. Приємного апетиту!