Торт Баттенберг з марципаном


Вишуканий королівський торт з рожевим і жовтим коржами, які покриті тонким шаром марципана. Цей десерт був винайдений в Англії для весілля внучки королеви Вікторії з принцом Людвігом Баттенбергом в 1884 році.

Інгредієнти

  • 175 гр.

    — борошно (пшеничне, вищий сорт)

  • 65 гр.

    — борошно (мигдальний)

  • 175 гр.

    — цукор

  • 200 гр.

    — вершкове масло

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 100 гр.

    — варення (абрикосове)

  • 200 гр.

    — марципан

  • 3 ч. л.

    — розпушувач

  • 1/2 ч. л.

    — ванільний екстракт

  • 2-4 краплі

    — харчовий барвник (червоний і жовтий)

Рецепт приготування

    Для приготування торта Баттенберг ставимо за духовку на 180 градусів, дві прямокутні форми (довжина 20 див.) вистилаємо пекарської папером і змащуємо маслом (витрата 25 гр.).

    У великій мисці збиваємо розм’якшене вершкове масло з цукром до пишного стану і додаємо розпушувач, ванільний екстракт. Розбиваємо в миску по одному яйцю і постійно збиваємо. Потім додаємо борошно (пшеничне і мигдальне) і збиваємо заготовку для торта Баттенберг до однорідного стану.


    Ділимо ароматну масу навпіл, по краплях додаємо жовтий і червоний барвник до бажаного кольору (як на фото).


    Підготовлені жовте і рожеве заготівлю викладаємо в різні форми і вирівнюємо з допомогою шпателя.


    Випікаємо кольорові коржі 25-30 хвилин (готовність перевіряємо зубочисткою), виймаємо з духовки, охолодити і звільняємо від форми. Розрізаємо готові ароматні коржі уздовж на дві рівні частини.


    З кожної половинки зрізаємо краю, щоб отримати ідеальні прямокутники. Половинку жовтого коржа змащуємо збоку варенням і з’єднуємо з половинкою рожевого коржа. Зверху шар змащуємо варенням. Половинку рожевого коржа збоку змащуємо варенням, з’єднуємо з жовтою половинкою і викладаємо на перший шар так, щоб вийшов шаховий порядок. Зверху змащуємо варенням.


    Марципан (суміш подрібненого мигдалю в борошно і цукрового сиропу) розгортаємо в тонкий пласт між 2 листами пекарської папери.


    Руками акуратно загорнути марципаном ароматні коржі з варенням, запечатаний ділянку марципана повинен розташовуватися на дні торта.

    Ножем акуратно формуємо на марципане сітку, прикрашаємо цукровими перлинами і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Готовий вишуканий торт Баттенберг подаємо до гарячих напоїв. Приємного апетиту!