Айсинг — глазур для пряників

Айсинг-глазур для розпису пряників в домашніх умовах. Тут найпростіший рецепт покроково з фото. Заходьте, готуйте!

Всім привіт! Ця стаття буде про Айсинг — це цукрова глазур для розпису пряників. Я думаю, що кожен з вас хоч раз у житті бачив гарний розписний пряник. Але не знав, з чого зроблена глазур і як її наносити на пряники. Так от, зараз ми про це поговоримо докладно.

Цукрова глазур, а з іншого — Айсинг готується з двох інгредієнтів — це яєчний білок і цукрова пудра. Білок може бути сирою, тобто тільки що з яйця, або сухий. Сухий яєчний білок називається альбумін. Його можна купити в магазинах для кондитерів. Розводиться альбумін з холодною водою у співвідношенні 1 грам альбуміну на 8-10 грамів води.

Існують і інші способи приготування Айсинга. Це спеціальні готові суміші. Але про них ми говорити в цій статті не будемо. Вся інформація щодо приготування глазурі з таких сумішей є на упаковках.

Ми з вами Айсинг будемо готувати на сирому білку. Я описую саме цей метод тому що не у всіх є можливість придбати сухий білок. Але, глазур на альбумине готується за таким же принципом. Тому вам не складе труднощів її приготувати, грунтуючись на даному рецепті.

Я покажу як приготувати білий базовий Айсинг, який застосовується для контуру. А потім з нього ми зробимо різнобарвну глазур для заливки.

Нам для глазурі знадобиться білок від двох яєць категорії С1. Вага виходить приблизно 60 грам. Відповідно, якщо ви готуєте на альбумине, то вам потрібно взяти 60 грам вже готового розведеного в холодній воді білка.

Рецепт Імбирних пряників, для розпису яких готується Айсинг, є на моєму блозі. Натисніть на посилання з назвою та вона перенесе вас на потрібну сторінку. Випікайте пряники, а потім повертайтеся сюди для продовження.

Отже, як приготувати Айсинг — глазур для розпису пряників в домашніх умовах, простий рецепт покроково з фото.