Айсинг — глазур для пряників

Розпис Імбирних пряників цукровою глазур’ю

Настав час для творчості. В першу чергу ми будемо працювати білим Айсингом для контуру. Для цього відріжте у мішка самий кінчик так, щоб вийшло отвір 3 мм.

Потім намалюйте на пряник контурний малюнок, який надалі будете прикрашати. Лінії наносите по краю пряника, але з невеликим відступом. Зразок на фото нижче.

На початку лінія може лягати не дуже рівно, але ви не здавайтеся. Поступово у вас все вийде.

Таким чином намалюйте контур на всіх пряниках по черзі. Тепер дайте їм час для просушування. Зазвичай вистачає однієї години.

Після того, як контур на всіх пряниках висохне можна продовжувати роботу.

Тепер візьміть наступний корнетик, відріжте у нього кінчик також як і перший раз. Потім залийте глазур між контурними лініями приблизно так, як показано на фото нижче.

Подібним чином нанесіть глазур для заливки на інші пряники. Якщо глазур лягає не рівно, поправте її з допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки. І знову залиште пряники висихати приблизно на годину.

Коли глазур підсохне, поверх неї можна намалювати контурної глазур’ю ще які-небудь елементи декору.

Тепер треба дати глазурі добре висохнути. Загалом це все. Найпростіший базовий спосіб розпису пряників ви освоїли!

Сподіваюся, мій рецепт-урок вам у нагоді!

Приємного апетиту і і гарних вам пряників!