Інгредієнти:
- яєчний білок — 2 шт.
- цукрова пудра — 360 гр
- кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л
- сік лимона — 1 ч. л
Примітка:
- Кукурудзяний крохмаль застосовується для додання глазурі пластичності, але його додавати не обов’язково.
- Лимонний сік потрібен тільки для смаку, на якість глазурі він не впливає.
- Перед тим, як відокремити білок від жовтка яйця потрібно добре помити в мильному розчині. Потім прополоскати під проточною водою. Після помістити в содовий розчин приблизно на 10 хвилин. Так як надалі ми не будемо піддавати сирий білок термічній обробці, ці заходи потрібні для того, щоб виключити небезпеку зараження.
- Для фарбування Айсинга вам знадобляться водорозчинні харчові барвники кілька кольорів.
Готуємо Айсинг для розпису пряників
Отже, яйця ми підготували належним чином, потім відокремили білок від жовтка. Використовуйте будь-вам доступний спосіб. Загалом як ви звикли і як краще виходить.
Я різким ударом лезом ножа розбиваю яйце на дві частини. Потім розламую шкаралупу на дві половинки і зливаю білок у підготовлену глибоку чашку. Жовток перекладаю в окрему миску, він нам не знадобиться.
Тепер нам потрібно просіяти через дрібне сито цукрову пудру разом з крохмалем. Найкраще просіяти відразу в чашку з білком.
Тепер за допомогою ручного віночка розітріть білок з цукровою пудрою до повного об’єднання.
Зараз можна скористатися міксером. Але і ручним віночком збити масу теж можна. На це у вас піде хвилини три. В цей час глазур буде брудно-білого кольору і досить рідка.
Через 3 хвилини збивання додайте лимонний сік і продовжуйте збивати ще 3-4 хвилини. За цей час глазур сильно побіліє і стане набагато густіше.
Подивіться на фото нижче. Вам потрібно досягти таких же результатів. Ця консистенція глазурі називається «нормал» і вона підходить для малювання контуру на пряниках.
Як тільки ваша глазур стала такий же густоти, як у мене, перестаньте збивати.
Тепер розділіть її на кілька порцій. Потім розкладіть їх по невеликим мисках і одну порцію залиште у великій чашці. Вам потрібен білий Айсинг для контуру і кілька кольорів для заливки.
Отже, глазур поділили, тепер фарбуйте її різними кольорами. Але одну частину залиште нефарбованої, тому що білий Айсинг для заливки нам теж потрібен.
Після фарбування додайте в кожну миску приблизно за 1-1,5 чайної ложки холодної води і добре розмішайте. Тепер у вас вийде інша, більш рідка консистенція і вона як раз підійде для заливки.
Далі помістіть готовий Айсинг в окремі кондитерські мішки. У мене вийшло 6 штук. Два білих (один для контуру, другий для заливки) і чотири забарвлених. Краї мішків туго зав’яжіть на вузол.