Крем-чіз на вершках

Самий ніжний, смачний Крем-чіз на вершках для торта, капкейків та іншої випічки. Тут детальний рецепт з фото. Заходьте, готуйте!

Привіт всім! Сьогодні я напишу для вас рецепт ще одного крему на основі вершкового сиру. Називається він Крем-чіз на вершках. Це дуже смачний, ніжний крем для будь-якого прошарку бісквітного торта, для прикраси капкейків, для начинки заварних тістечок, пончиків і будь-якої іншої домашньої випічки.

Крем-чіз на вершках — це молодший брат Крему чіз на олії. Але, на відміну від другого він менш стійкий. І якщо вам хочеться використовувати в торті тільки сирний крем, тоді для прошарку я б рекомендувала крем на вершках, а для фінішного покриття і вирівнювання на олії.

Ще на моєму блозі є рецепт Шоколадного крему чіз. Насправді це той же Крем-чіз на маслі, але з додаванням шоколаду. Кому цікаво — переходьте на сторінку з рецептом і готуйте. Я дуже рекомендую цей варіант крему для фінішного покриття Шварцвальдского торта Чорний ліс.

У мене на блозі є рецепт неймовірно красивого і смачного торта Червоний оксамит з прошарком з Крему чіз на вершках. В кінці статті я розміщу фото торта в розрізі, подивіться. А якщо є бажання приготувати цей шедевр кондитерського мистецтва, тоді переходьте за посиланням у назві і готуйте в своє задоволення.

Для Морквяних капкейків, рецепт яких також є в засланні, я дуже рекомендую зробити красиві, високі шапочки з цього крему. Фото капкейків теж є в кінці цієї статті — можна подивитися.

Щоб приготувати Крем-чіз на вершках, вам, крім продуктів, знадобиться ще глибока миска для збивання і міксер. Але рецепт приготування дуже простий, прочитайте його до кінця і повторіть за мною. В результаті у вас вийде смачний, красивий, сирний крем з щільною однорідною текстурою.

Отже, як зробити Крем-чіз на вершках в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Продукти:

  1. вершки (жирність 33% — 80 гр.
  2. вершковий сир — 300 гр.
  3. цукрова пудра — 40 гр.
  4. екстракт ванілі за бажанням кілька крапель

Примітка:

  • Для того, щоб приготувати цукрову пудру в домашніх умовах — потрібно перемолоти потрібну кількість цукру в кавомолці (5 сек)або в блендері (30 сек).
  • Всі продукти на момент приготування слід добре охолодити.
  • Замість цукрової пудри можна використовувати цукровий пісок в тій же пропорції, але тоді він повинен бути дуже дрібної фракції.

Готуємо Крем-чіз на вершках

Охолоджений вершковий сир покладіть в чашку і перемішайте міксером на середній швидкості пару хвилин до однорідності.

Тепер додайте всі інші інгредієнти (цукор або цукрову пудру, холодні вершки, ванільний екстракт).

Спочатку перемішайте все міксером на середній швидкості до об’єднання, а потім збийте на великих обертах 5-7 хвилин.

За цей час маса стане ніжною, пухкої, однорідної і збільшиться в об’ємі. Подивіться на фото нижче — ось такий крем у вас вийде.

ваші Подальші дії залежать від цілей. Тобто, якщо вам крем потрібен для начинки або прошарку торта — тоді можна використовувати відразу після приготування.

Якщо ви хочете застосувати крем для прикраси торта або капкейків — в цьому випадку приготований крем накрийте плівкою в контакт. Після цього поставте в холодильник для стабілізації мінімум на 1 годину. Далі перекладіть в кондитерський мішок з насадкою і тепер відсаджуйте з нього трояндочки на торт або шапочки на капкейки.

Це фото обіцяних Морквяних капкейків з шапочками з Крему чіз на вершках.

А це чудовий, шикарний торт Червоний оксамит в розрізі, з прошарком з Крему чіз на вершках.

Зберігання Крему чіз на вершках

Так як наш крем не піддається термообробці, то термін зберігання у нього безпосередньо залежить від використовуваних продуктів — вершкового сиру та вершків після відкриття упаковки, а це не більше 3-х діб.

Заморожувати Крем-чіз на вершках в принципі можна, але після розморожування його застосовують тільки для начинки чи прошарку в тортах, тому що він втрачає свою стабільність. Тому я рекомендую заморожувати тільки залишки крему, в тому випадку, якщо нікуди застосувати відразу.

Приємного апетиту !