Торт «Мурашник»


Відмінний рецепт приготування торта «Мурашник».

Інгредієнти

  • 330 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 60 мл

    — молоко

  • 1 банку

    — молоко варене згущене)

  • 80 гр.

    — вершкове масло

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 100 гр.

    — цукор

  • 2 ч. л.

    — ванільний екстракт

  • 1/2 ч. л.

    — сода

  • 6 шт.

    — фундук (або кешью)

  • для прикраси

    — пластівці (мигдальні)

Рецепт приготування

    У мисці змішуємо молоко, нарізане на шматочки вершкове молоко, яйце, цукор і ванільний екстракт.


    В іншій мисці змішуємо борошно з содою і потім поступово в неї додаємо підготовлену суміш з молока, цукру і яйця.


    Постійно перемішуємо суміш.


    Виходить еластичне тісто.


    Ділимо на 4 рівні частини.


    Формуємо невеликі рулони, обертаємо плівкою і відправляємо в холодильник на 1,5 години.


    Розігріваємо духовку до 220 градусів.

    На деко з аркушем паперу для випічки натираємо тісто по одному рулону на одну порцію, якщо деко великий, тоді по 2 рулону.


    Випікаємо в духовці 5-7 хвилин. Остуджуємо 2-3 хвилини.


    Руками поділяємо готове тісто на шматочки і викладаємо в миску.


    Додаємо варену згущенку, подрібнені горіхи.


    Перемішуємо.


    Викладаємо готову масу в іншу миску і щільно утрамбовується. Потім перевертаємо на тарілку і посипаємо мигдальними пластівцями. Форму торта можна надати будь-яку, залежить від форми миски.

  • Охолоджуємо готовий торт «Мурашник» близько однієї години і подаємо. Приємного апетиту!

    (Visited 14 times, 1 visits today)