Шоколадний чізкейк

Дуже ситний, невероятновкусный мега Шоколадний чізкейк без випічки. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!

Всім привіт! Продовжую чизкейковую тему. Цю рубрику я заповнюю різноманітними рецептами чізкейків з випічкою і без, класичними й авторськими — заходьте, подивіться, там багато чого цікавого. У даній статті мова піде про мега смачний Шоколадний чізкейк без випічки і без желатину.

Як завжди рецепт буде максимально простою і легко здійсненний в домашніх умовах. Але результат — незмінно чудовий, дуже насичений вершково-шоколадний незабутній смак!

На приготування цього шоколадного чізкейку у вас піде всього 1 годину, не рахуючи часу на стабілізацію.

Нам буде потрібно вершковий або сирний сир, жирні вершки, масло і шоколад дуже хорошої якості. Я рекомендую застосовувати для сирної начинки тільки гіркий або темний шоколад без різних добавок та наповнювачів. І ще якщо ваш шоколад сам по собі солодкий, тоді кількість цукру можна скоротити. Я написала в інгредієнтах цукор тільки для гіркого шоколаду.

Як я вже сказала, желатин ми використовувати не будемо, так як шоколад сам по собі є дуже хорошим стабілізатором.

Також у цій статті я напишу, як і з чого зробити основу під чізкейк і сирну начинку, а глазур ви приготуєте за рецептом крему Ганаш. Але кількість інгредієнтів для ганаша потрібно взяти зі списку нижче.

Отже, як приготувати найсмачніший торт Шоколадний чізкейк без випічки — простий рецепт покроково з фото.

Інгредієнти для начинки:

  1. вершковий або сирний сир — 600 г
  2. вершки (жирність від 30 % — 250 г
  3. шоколад 60-70 % — 200 г
  4. цукор — 250 г
  5. ванільний цукор — 10 г

Для основи нам знадобляться:

  1. пісочне печиво — 180 гр
  2. вершкове масло — 70 г

Для глазурі (крем-ганаш):

  1. темний шоколад — 150 г
  2. вершки жирністю 30 % — 150 г
  3. масло — 50 гр

Примітка:

  • Всі продукти для приготування повинні бути кімнатної температури.

Готуємо основу для чізкейку

Щоб зробити основу нам знадобиться пісочне печиво і вершкове масло. Повинна сказати, що печиво можна взяти просте або шоколадне — як вам більше подобається. Я використовувала звичайний з топленим молоком.

Печиво подрібніть в блендері в крихту.

Вершкове масло трохи подтопите в мікрохвильовці.

Розтоплене масло залийте в крихти з печива.

Грунтовно перемішайте. У вас вийде ось така сира крихта.

Підготуйте форму. Вам знадобиться кільце для випічки діаметром 20 см. Можна таке, як у мене, тобто без дна або будь-яке у вас є.

Продовжимо: отже, кільце встановіть на плоске блюдо або на підкладку, а всередину кільця помістіть і закріпіть ацетатную стрічку так, як показано на фото нижче.

Тепер всипте підготовлену крихту в вашу форму і утрамбуйте. Можна скористатися склянкою з плоским дном або звичайною десертній або чайною ложкою.

Підготовлену таким чином форму з основою поставте в морозильник на 10-15 хвилин.

Начинка для Шоколадного чізкейку

Вершковий сир, цукор, ванільний цукор перемішайте в міксері насадкою «лопатка» до об’єднання. Можна обійтися без міксера. Просто змішайте ці інгредієнти в глибокій мисці вручну силіконової лопаткою.

Шоколад розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Додайте розтоплений шоколад до сирної маси.

Добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса без грудочок і повітряних бульбашок.

Залишилося тільки додати жирні вершки.

Спокійно і акуратно перемішайте. Ваше завдання не створювати зайвих бульбашок повітря.

Форму з заготівлею дістаньте з морозилки і вилийте на основу вершково-сирно-шоколадну масу. Акуратно розрівняйте. Постукайте об стіл, щоб пухирці повітря піднялися нагору. Проткніть їх зубочисткою.

Поставте чізкейк в морозилку на 1 годину або в холодильник на 3 години. Нам потрібно, щоб маса стабілізувалася.

Нам залишилося тільки зробити ганаш для глазурі. Нагадую, що його ми приготуємо ось за цим рецептом — крем Ганаш, але з кількістю інгредієнтів за нашим рецептом.

Отже, глазур у нас готова. Стабілізувати її, як зазначено в рецепті крему Ганаш не потрібно, просто трохи остудіть при кімнатній температурі, тому що нам потрібно рідкий стан, але не гаряче.

Дістаємо торт з холодильника і фінішним шаром заливаємо ганаш.

Тепер повернемо чізкейк в холодильник на 30-40 хвилин.

після потрібного часу дістаємо торт з холоду, акуратно знімаємо кільце і ацетатную стрічку.

Я прикрасила мій Шоколадний чізкейк свіжою полуницею, физалисом і листочками м’яти.

Чізкейк виходить дуже крутий, насиченого шоколадного смаку. Він буде відмінно гармоніювати з чашкою ароматної кави або чаю з вершками.

Подивіться, який він всередині: ситний, смачний — відмінна база для роботи мозку).

Також дуже рекомендую заглянути в інші рецепти чізкейків, які я підготувала для вас:

Класика жанру — Чізкейк Нью-Йорк з випічкою.

Або дуже легкий, практично повітряний Сирний чізкейк без випічки.

Приємного апетиту, мої дорогі, і нехай вам все вдається!