Дуже ситний, невероятновкусный мега Шоколадний чізкейк без випічки. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!
Всім привіт! Продовжую чизкейковую тему. Цю рубрику я заповнюю різноманітними рецептами чізкейків з випічкою і без, класичними й авторськими — заходьте, подивіться, там багато чого цікавого. У даній статті мова піде про мега смачний Шоколадний чізкейк без випічки і без желатину.
Як завжди рецепт буде максимально простою і легко здійсненний в домашніх умовах. Але результат — незмінно чудовий, дуже насичений вершково-шоколадний незабутній смак!
На приготування цього шоколадного чізкейку у вас піде всього 1 годину, не рахуючи часу на стабілізацію.
Нам буде потрібно вершковий або сирний сир, жирні вершки, масло і шоколад дуже хорошої якості. Я рекомендую застосовувати для сирної начинки тільки гіркий або темний шоколад без різних добавок та наповнювачів. І ще якщо ваш шоколад сам по собі солодкий, тоді кількість цукру можна скоротити. Я написала в інгредієнтах цукор тільки для гіркого шоколаду.
Як я вже сказала, желатин ми використовувати не будемо, так як шоколад сам по собі є дуже хорошим стабілізатором.
Також у цій статті я напишу, як і з чого зробити основу під чізкейк і сирну начинку, а глазур ви приготуєте за рецептом крему Ганаш. Але кількість інгредієнтів для ганаша потрібно взяти зі списку нижче.
Отже, як приготувати найсмачніший торт Шоколадний чізкейк без випічки — простий рецепт покроково з фото.
Інгредієнти для начинки:
- вершковий або сирний сир — 600 г
- вершки (жирність від 30 % — 250 г
- шоколад 60-70 % — 200 г
- цукор — 250 г
- ванільний цукор — 10 г
Для основи нам знадобляться:
- пісочне печиво — 180 гр
- вершкове масло — 70 г
Для глазурі (крем-ганаш):
- темний шоколад — 150 г
- вершки жирністю 30 % — 150 г
- масло — 50 гр
Примітка:
- Всі продукти для приготування повинні бути кімнатної температури.
Готуємо основу для чізкейку
Щоб зробити основу нам знадобиться пісочне печиво і вершкове масло. Повинна сказати, що печиво можна взяти просте або шоколадне — як вам більше подобається. Я використовувала звичайний з топленим молоком.
Печиво подрібніть в блендері в крихту.
Вершкове масло трохи подтопите в мікрохвильовці.
Розтоплене масло залийте в крихти з печива.
Грунтовно перемішайте. У вас вийде ось така сира крихта.
Підготуйте форму. Вам знадобиться кільце для випічки діаметром 20 см. Можна таке, як у мене, тобто без дна або будь-яке у вас є.
Продовжимо: отже, кільце встановіть на плоске блюдо або на підкладку, а всередину кільця помістіть і закріпіть ацетатную стрічку так, як показано на фото нижче.
Тепер всипте підготовлену крихту в вашу форму і утрамбуйте. Можна скористатися склянкою з плоским дном або звичайною десертній або чайною ложкою.
Підготовлену таким чином форму з основою поставте в морозильник на 10-15 хвилин.
Начинка для Шоколадного чізкейку
Вершковий сир, цукор, ванільний цукор перемішайте в міксері насадкою «лопатка» до об’єднання. Можна обійтися без міксера. Просто змішайте ці інгредієнти в глибокій мисці вручну силіконової лопаткою.
Шоколад розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Додайте розтоплений шоколад до сирної маси.
Добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса без грудочок і повітряних бульбашок.
Залишилося тільки додати жирні вершки.
Спокійно і акуратно перемішайте. Ваше завдання не створювати зайвих бульбашок повітря.
Форму з заготівлею дістаньте з морозилки і вилийте на основу вершково-сирно-шоколадну масу. Акуратно розрівняйте. Постукайте об стіл, щоб пухирці повітря піднялися нагору. Проткніть їх зубочисткою.
Поставте чізкейк в морозилку на 1 годину або в холодильник на 3 години. Нам потрібно, щоб маса стабілізувалася.
Нам залишилося тільки зробити ганаш для глазурі. Нагадую, що його ми приготуємо ось за цим рецептом — крем Ганаш, але з кількістю інгредієнтів за нашим рецептом.
Отже, глазур у нас готова. Стабілізувати її, як зазначено в рецепті крему Ганаш не потрібно, просто трохи остудіть при кімнатній температурі, тому що нам потрібно рідкий стан, але не гаряче.
Дістаємо торт з холодильника і фінішним шаром заливаємо ганаш.
Тепер повернемо чізкейк в холодильник на 30-40 хвилин.
після потрібного часу дістаємо торт з холоду, акуратно знімаємо кільце і ацетатную стрічку.
Я прикрасила мій Шоколадний чізкейк свіжою полуницею, физалисом і листочками м’яти.
Чізкейк виходить дуже крутий, насиченого шоколадного смаку. Він буде відмінно гармоніювати з чашкою ароматної кави або чаю з вершками.
Подивіться, який він всередині: ситний, смачний — відмінна база для роботи мозку).
Також дуже рекомендую заглянути в інші рецепти чізкейків, які я підготувала для вас:
Класика жанру — Чізкейк Нью-Йорк з випічкою.
Або дуже легкий, практично повітряний Сирний чізкейк без випічки.
Приємного апетиту, мої дорогі, і нехай вам все вдається!