Лимонні тарталетки

Смачні, ніжні Лимонні тарталетки з Італійської меренгою і лимонним курдом. Тут детальний рецепт з фото. Заходьте, готуйте!

Якщо ви не вперше зайшли на мій блог, тоді знаєте, що я любителька всього шоколадного і ще велика прихильниця всіляких кислих ягід (журавлини, брусниці, чорної і червоної смородини), в список я з задоволенням візьму лимони і всіляку випічку з ними. І цей рецепт буде про наивкуснейшие і найніжніші Лимонні тарталетки.

Ми з вами приготуємо дві великі тарталетки 16 і 10 див. Зробимо начинку з лимонного крему і завершимо композицію квітами з Італійської меренги.

В підсумку вийдуть чудові, яскраві, ароматні десерти, які чудово доповнять будь-який святковий стіл або стануть душею вечірніх посиденьок за кухликом чаю).

Готуються вони просто, всі подробиці я розповім. У цьому рецепті я даю граммовки інгредієнтів для Лимонного курда і для Італійської меренги, а рецепти з покроковим процесом їх приготування ви знайдете, натиснувши на назви. Заходьте, готуйте, всі посилання клікабельні.

Як приготувати пісочне тісто і спекти основи для наших тарталеток я опишу тут нижче. Розрахунок інгредієнтів для тіста йде на 2 тарталетки діаметром 16 див. Але ви можете спекти кілька маленьких або навпаки одну дуже велику. Якщо будете випікати в таких формах, як я, тоді трохи тіста у вас залишиться. Покладіть його в морозильник, впевнена, вона вам ще знадобиться.

Черговість приготування Лимонних тарталеток буде така: спочатку заздалегідь (за 2-3 години, не менше) готуємо начинку, після робимо тісто і випікаємо його, в останню чергу збиваємо меренгу для прикраси і декоруємо.

Отже, як приготувати Лимонні тарталетки в домашніх умовах — простий покроковий рецепт з фотографіями.

Для начинки з Лимонного курда:

  1. цукор — 120 гр
  2. лимонний сік — 80 г
  3. цедра 1-го великого лимона або 2-х маленьких
  4. масло — 80 гр
  5. крохмаль — 2 ст. л. (за бажанням)
  6. жовтки — 4 шт.

Для прикраси з Італійської меренги:

  1. цукор — 150 г
  2. вода — 50 г
  3. яєчний білок — 55 гр
  4. ванільний екстракт за бажанням

Для пісочного тіста:

  1. масло 82,5% — 50 г
  2. цукрова пудра — 45 гр
  3. мигдальна борошно — 15 г
  4. сіль — 1 ч. л
  5. яйця — 25 гр
  6. борошно пшеничне — 115 гр

Примітка:

  • Так як для начинки потрібно час для стабілізації, тому в першу чергу (за 2-3 години, а краще за день напередодні) приготуйте лимонний курд за цим рецептом.
  • масло, яке призначене для тіста, покладіть в морозильну камеру за 30 хвилин до початку приготування.
  • Яйце для тіста розбийте в миску, перемішайте виделкою, тільки після цього отвешайте 25 грам.

Готуємо пісочне тісто

Для початку всі сухі інгредієнти потрібно зсипати в одну миску.

Добре перемішати ручним віночком.

На крупній тертці натерти холодне вершкове масло прямо в миску з сухими інгредієнтами. У цьому місці краще скористатися рукавичками, щоб масло не розтануло від тепла рук.

За допомогою ручного віночка ретельно перемішайте масло з сухою сумішшю в крихту. Ось так.

Тепер додайте яйце і, з допомогою все того ж віночка, ретельно перетріть всі інгредієнти.

Спочатку може здатися, що рідини замало, але це не так, продовжуйте працювати віночком.

Поступово інгредієнти добре з’єднаються, крихта стане сира і далі ви легко зберете тісто ось у такий клубок, розміром з велике яблуко.

Покладіть грудку тіста на антипригарний килимок або пергаментний папір.

Зверху накрийте ще одним таким же листом і розкачайте тісто між листами. Товщина тіста має бути 3-4 мм

Тепер разом з килимками, покладіть в морозильну камеру хвилин на 30-40.

По закінченні часу дістаньте тісто з морозилки, зніміть верхній лист.

Робимо заготовки для тарти

За допомогою заздалегідь підготовлених форм для тарталеток (у мене це два кільця діаметром 16 і 10 см) зробіть основу майбутніх тарталеток, як показано на фото.

Перемістити на інше місце заготівлі не потрібно. Згодом ми будемо випікати все прямо на цьому аркуші.

З іншого розкатаного тіста приготуйте заготовки для бортиків тарталеток.

Якщо у вас форми такі ж як і у мене, тоді лінійкою відміряйте висоту бортів — це приблизно 2,5 див. Розкреслите тісто на смужки рівної ширини.

З одержаних смужок зробіть бортики в заготовках тарталеток. При цьому добре притисніть і з’єднайте всі шви, як бічні, так і нижні.

Зайве тісто приберіть з листа.

Якщо у вас форми неперфоровані, тобто без спеціальних дірочок, такі ж як у мене, тоді проткніть виделкою дно і боки заготовки.

Це потрібно зробити для того, щоб при випіканні повітря вільно циркулювало і не піднімав тісто міхуром.

Тепер поставте всю конструкцію разом з килимком (або пергаментним папером) в морозильну камеру на 30 хвилин.

Поки заготовки заморожуються, увімкніть духовку на 175 градусів.

Заморожені тарталетки разом з листом покладіть на деко і випікайте при 175 градусах 10-15 хвилин, орієнтуйтеся на свою духовку.

Під час випікання слідкуйте за тим, щоб тісто не позурилося на дні підстави. Якщо помітили такий процес, тоді обережно виделкою або кінчиком ножа проткніть дно і випустіть повітря.

По готовності звільніть тарти від форми і дайте охолонути.

Якщо на одержані основи для тарталеток є нерівності, а ви хочете, щоб все було красиво, тоді візьміть звичайне металеве сито і скористайтеся ним, як терткою. Потріть боки і всі горбки, крихти і т. п. відпадуть.

Збираємо Лимонні тарталетки

Настав час заповнити основи начинкою. Лимонний курд давно готовий.

Заздалегідь приготованого курда мені вистачило рівно на дві тарталетки і я заповнила їх до країв.

Перед заповненням кремом тарти можна змастити розтопленим какао-маслом.

Тепер відставте тарталетки в бік і зробіть Італійську меренгу ось за цим рецептом.

Перекладіть її в кондитерський мішок з насадкою і прикрасьте тарталетки по вашому розсуду.

Я розділила меренгу на 3 частини — дві з них розклала в рівних частках на два кулінарних мішка з різними насадками, а третю частину зовсім маленьку пофарбувала зеленим гелевим барвником і теж помістила в мішок з насадкою.

Велику тарталетку я прикрасила ось такими білими тюльпанами з зеленими листочками.

А на маленькій отсадила велику східну троянду.

Зроблені з італійської меренги прикраси добре тримають форму, не осідають. З часом, якщо тарталетки постоять при кімнатній температурі кілька годин, меренга трохи підсохне і на ній утворюється скориночка.

Прикрашайте свої тарталетки так, як підказує вам ваша фантазія. Тут немає якихось правил або стандартів).

Як бачите, приготувати лимонні тарталетки досить просто, інструкція у вас в руках, пробуйте, експериментуйте, створюйте свої маленькі і великі шедеври — у вас все вийде, а моя стаття вам в допомогу!

Будуть питання за рецептом, пишіть в коментарях, поспілкуємося.

Приємного вам чаювання і гарного дня!