Смачні, ніжні Лимонні тарталетки з Італійської меренгою і лимонним курдом. Тут детальний рецепт з фото. Заходьте, готуйте!
Якщо ви не вперше зайшли на мій блог, тоді знаєте, що я любителька всього шоколадного і ще велика прихильниця всіляких кислих ягід (журавлини, брусниці, чорної і червоної смородини), в список я з задоволенням візьму лимони і всіляку випічку з ними. І цей рецепт буде про наивкуснейшие і найніжніші Лимонні тарталетки.
Ми з вами приготуємо дві великі тарталетки 16 і 10 див. Зробимо начинку з лимонного крему і завершимо композицію квітами з Італійської меренги.
В підсумку вийдуть чудові, яскраві, ароматні десерти, які чудово доповнять будь-який святковий стіл або стануть душею вечірніх посиденьок за кухликом чаю).
Готуються вони просто, всі подробиці я розповім. У цьому рецепті я даю граммовки інгредієнтів для Лимонного курда і для Італійської меренги, а рецепти з покроковим процесом їх приготування ви знайдете, натиснувши на назви. Заходьте, готуйте, всі посилання клікабельні.
Як приготувати пісочне тісто і спекти основи для наших тарталеток я опишу тут нижче. Розрахунок інгредієнтів для тіста йде на 2 тарталетки діаметром 16 див. Але ви можете спекти кілька маленьких або навпаки одну дуже велику. Якщо будете випікати в таких формах, як я, тоді трохи тіста у вас залишиться. Покладіть його в морозильник, впевнена, вона вам ще знадобиться.
Черговість приготування Лимонних тарталеток буде така: спочатку заздалегідь (за 2-3 години, не менше) готуємо начинку, після робимо тісто і випікаємо його, в останню чергу збиваємо меренгу для прикраси і декоруємо.
Отже, як приготувати Лимонні тарталетки в домашніх умовах — простий покроковий рецепт з фотографіями.
Для начинки з Лимонного курда:
- цукор — 120 гр
- лимонний сік — 80 г
- цедра 1-го великого лимона або 2-х маленьких
- масло — 80 гр
- крохмаль — 2 ст. л. (за бажанням)
- жовтки — 4 шт.
Для прикраси з Італійської меренги:
- цукор — 150 г
- вода — 50 г
- яєчний білок — 55 гр
- ванільний екстракт за бажанням
Для пісочного тіста:
- масло 82,5% — 50 г
- цукрова пудра — 45 гр
- мигдальна борошно — 15 г
- сіль — 1 ч. л
- яйця — 25 гр
- борошно пшеничне — 115 гр
Примітка:
- Так як для начинки потрібно час для стабілізації, тому в першу чергу (за 2-3 години, а краще за день напередодні) приготуйте лимонний курд за цим рецептом.
- масло, яке призначене для тіста, покладіть в морозильну камеру за 30 хвилин до початку приготування.
- Яйце для тіста розбийте в миску, перемішайте виделкою, тільки після цього отвешайте 25 грам.
Готуємо пісочне тісто
Для початку всі сухі інгредієнти потрібно зсипати в одну миску.
Добре перемішати ручним віночком.
На крупній тертці натерти холодне вершкове масло прямо в миску з сухими інгредієнтами. У цьому місці краще скористатися рукавичками, щоб масло не розтануло від тепла рук.
За допомогою ручного віночка ретельно перемішайте масло з сухою сумішшю в крихту. Ось так.
Тепер додайте яйце і, з допомогою все того ж віночка, ретельно перетріть всі інгредієнти.
Спочатку може здатися, що рідини замало, але це не так, продовжуйте працювати віночком.
Поступово інгредієнти добре з’єднаються, крихта стане сира і далі ви легко зберете тісто ось у такий клубок, розміром з велике яблуко.
Покладіть грудку тіста на антипригарний килимок або пергаментний папір.
Зверху накрийте ще одним таким же листом і розкачайте тісто між листами. Товщина тіста має бути 3-4 мм
Тепер разом з килимками, покладіть в морозильну камеру хвилин на 30-40.
По закінченні часу дістаньте тісто з морозилки, зніміть верхній лист.
Робимо заготовки для тарти
За допомогою заздалегідь підготовлених форм для тарталеток (у мене це два кільця діаметром 16 і 10 см) зробіть основу майбутніх тарталеток, як показано на фото.
Перемістити на інше місце заготівлі не потрібно. Згодом ми будемо випікати все прямо на цьому аркуші.
З іншого розкатаного тіста приготуйте заготовки для бортиків тарталеток.
Якщо у вас форми такі ж як і у мене, тоді лінійкою відміряйте висоту бортів — це приблизно 2,5 див. Розкреслите тісто на смужки рівної ширини.
З одержаних смужок зробіть бортики в заготовках тарталеток. При цьому добре притисніть і з’єднайте всі шви, як бічні, так і нижні.
Зайве тісто приберіть з листа.
Якщо у вас форми неперфоровані, тобто без спеціальних дірочок, такі ж як у мене, тоді проткніть виделкою дно і боки заготовки.
Це потрібно зробити для того, щоб при випіканні повітря вільно циркулювало і не піднімав тісто міхуром.
Тепер поставте всю конструкцію разом з килимком (або пергаментним папером) в морозильну камеру на 30 хвилин.
Поки заготовки заморожуються, увімкніть духовку на 175 градусів.
Заморожені тарталетки разом з листом покладіть на деко і випікайте при 175 градусах 10-15 хвилин, орієнтуйтеся на свою духовку.
Під час випікання слідкуйте за тим, щоб тісто не позурилося на дні підстави. Якщо помітили такий процес, тоді обережно виделкою або кінчиком ножа проткніть дно і випустіть повітря.
По готовності звільніть тарти від форми і дайте охолонути.
Якщо на одержані основи для тарталеток є нерівності, а ви хочете, щоб все було красиво, тоді візьміть звичайне металеве сито і скористайтеся ним, як терткою. Потріть боки і всі горбки, крихти і т. п. відпадуть.
Збираємо Лимонні тарталетки
Настав час заповнити основи начинкою. Лимонний курд давно готовий.
Заздалегідь приготованого курда мені вистачило рівно на дві тарталетки і я заповнила їх до країв.
Перед заповненням кремом тарти можна змастити розтопленим какао-маслом.
Тепер відставте тарталетки в бік і зробіть Італійську меренгу ось за цим рецептом.
Перекладіть її в кондитерський мішок з насадкою і прикрасьте тарталетки по вашому розсуду.
Я розділила меренгу на 3 частини — дві з них розклала в рівних частках на два кулінарних мішка з різними насадками, а третю частину зовсім маленьку пофарбувала зеленим гелевим барвником і теж помістила в мішок з насадкою.
Велику тарталетку я прикрасила ось такими білими тюльпанами з зеленими листочками.
А на маленькій отсадила велику східну троянду.
Зроблені з італійської меренги прикраси добре тримають форму, не осідають. З часом, якщо тарталетки постоять при кімнатній температурі кілька годин, меренга трохи підсохне і на ній утворюється скориночка.
Прикрашайте свої тарталетки так, як підказує вам ваша фантазія. Тут немає якихось правил або стандартів).
Як бачите, приготувати лимонні тарталетки досить просто, інструкція у вас в руках, пробуйте, експериментуйте, створюйте свої маленькі і великі шедеври — у вас все вийде, а моя стаття вам в допомогу!
Будуть питання за рецептом, пишіть в коментарях, поспілкуємося.
Приємного вам чаювання і гарного дня!