Чізкейк Нью-Йорк

Чізкейк Нью-Йорк — це найпопулярніший чізкейк з випічкою. Тут детальний рецепт з фотографіями. Заходьте, готуйте із задоволенням!

Всім привіт! Чізкейк Нью-Йорк — це, мабуть, самий відомий торт з сирним сиром, який тільки може бути. У цій статті я напишу для вас дуже докладний і найпростіший рецепт класичного чізкейк з випічкою.

Я постаралася описати процес приготування таким чином, щоб вам було все зрозуміло і легко. Мій спосіб відрізняється від стандартного, але зате завжди 100% успішний результат. І ще, ми з вами не будемо випікати чізкейк на водяній бані, що набагато спрощує всю роботу.

Вам необхідно буде лише не відхилятися від моїх рекомендацій і в результаті у вас вийде дуже смачний, красивий — без тріщин і розривів, з рівною поверхнею і гладкою текстурою класичний чізкейк Нью-Йорк.

Після випічки ви можете доповнити його Лимонним або Апельсиновим курдом. Або, як я, полити Полуничним конфі і прикрасити листочками свіжої м’яти і ягодами полуниці. Рецепти всіх додаткових соусів ховаються в посиланнях з назвами. Натискайте на них і потрапляйте на потрібну вам сторінку. Там все дуже зрозуміло і доступно описано.

Ще я дуже рекомендую до початку приготування прочитати весь рецепт до кінця для того, щоб зрозуміти всю картину дій цілком.

Отже, як приготувати класичний чізкейк Нью-Йорк з випічкою в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фотографіями.

Продукти для чізкейку:

  1. печиво пісочне — 300 або 200 г
  2. масло вершкове — 100 г
  3. сир сирний або вершковий — 600 гр
  4. цукор — 150 г
  5. яйця С1 — 3 шт
  6. вершки 30 % — 200 мл
  7. ванільний цукор — 10 г
  8. сік лимона — 2 ст. л (за бажанням)
  9. цедра 1-го лимона (за бажанням)

Для Полуничного конфі:

  1. полуниця свіжа або заморожена — 300 г
  2. цукор — 150 г
  3. кукурудзяний крохмаль — 20 гр

Примітка:

  • За кілька годин до початку приготування дістаньте всі продукти з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури.
  • Для начинки підійде сир Violette, Cremette, Almette і подібні їм, але головне без добавок і начинок. Сир Маскарпоне не підійде.
  • Для основи з високими бортиками печива знадобиться 300 грам, без бортиків 200 грам.
  • Якщо у вас яйця категорії С0 — тоді буде достатньо 2 штуки.
  • Сирну начинку перемішуйте тільки вручну силіконової або дерев’яною лопаткою. Міксером перемішувати не можна!
  • Сік лимона і цедру додавати не обов’язково, але можна — це за вашим бажанням.

Готуємо основу для чізкейку Нью-Йорк

Спочатку потрібно подрібнити печиво до дрібної крихти за допомогою блендера або «дідівським способом» — покладіть печиво в пакет і ретельно розкачати його качалкою до тих пір, поки воно не перетвориться в крихту.

Треба досягти результату без грудочок. Але якщо грудочки у крихті все ж залишилися — просійте її через металеве сито.

Після цього додайте в крихту м’яке вершкове масло. Підігрівати масло в мікрохвильовій печі не бажано. Краще, якщо воно стане м’яким природним шляхом.

Грунтовно перемішайте масло з крихтою до тих пір, поки масло повністю не зволожить крихту.

Для випічки чізкейк вам знадобиться кільце без дна або розсувне кільце діаметром 20 см. Нерозбірна металева або силіконова форма не підійде, тому що ви не зможете дістати з неї чізкейк після приготування.

Я підготувала розсувне кільце без дна. Знизу обернула дуже щільною фольгою.

Тепер нам потрібно сформувати основу для чізкейку. Для цього помістіть вологу крихту в форму.

За допомогою склянки чи звичайної ложки розрівняйте крихту по дну форми, залишаючи трохи для того, щоб зробити бортики. Далі ущільніть крихту і у вас вийде основа під чізкейк з бортиками. Висоту бортів зробіть не менше 4-х див., щоб згодом вся сирна начинка у неї помістилася без залишку.

Якщо ви хочете зробити основу без бортиків — тоді просто розрівняйте вологу крихту по дну форми і ущільніть.

Тепер акуратно переставте заготовку на деко і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин. За цей час основа підрум’яниться і зміцниться. Після дістаньте з духовки разом з листом. Відставте поки в сторону — нехай остигає.

Начинка для чізкейку Нью-Йорк

Поки основа остигає ми приготуємо сирну начинку. У глибоку миску покладіть сирний сир, цукор і ванільний цукор.

За допомогою силіконової лопатки грунтовно перемішайте масу до тих пір, поки вона не стане однорідною і м’якою. Після цього починайте додавати яйця по одному.

Після кожного додавання добре, але не активно перемішувати до повного об’єднання. Ваше завдання ретельно перемішати і при цьому не допустити утворення бульбашок, тому дійте дбайливо. Маса в результаті повинна вийти така, як на фото нижче.

Тепер прийшла черга додати жирні вершки. Не забувайте, що вони теж повинні бути кімнатної температури.

Все також акуратно змішайте їх з усією масою. І не забувайте, що повітряні бульбашки нам не потрібні. На фото нижче показано що у вас повинно вийти — однорідна щільна начинка.

Зараз за бажанням можна додати цедру і сік лимона. І знову все спокійно перемішати.

Сирна начинка готова і тепер перелийте її в охолоджену до того часу основу. Нагадую, що основа у вас повинна стояти на деку. Пересувати або знімати її не потрібно. Прямо так і заливайте сирну масу.

Тепер постукайте листом про стіл для того, щоб начинка добре розрівнялась і бульбашки повітря піднялися нагору. Бульбашки проткніть зубочисткою. Повторіть цей процес кілька разів, щоб переконатися, що всі бульбашки вийшли на поверхню.

Печемо чізкейк Нью-Йорк

Нагадую, що ми будемо випікати чізкейк Нью-Йорк без водяній лазні.

Для цього розігрійте духовку до 100 градусів, режим «верх-низ» без конвекції, помістіть деко з чізкейк на рівень нижче середнього. Випікайте чізкейк 3,5 години. Відкривати духовку під час випічки категорично не можна! Інакше від зміни температур сирна начинка потріскається. Спостерігайте за процесом через скло духовки.

через 3,5 години вимкніть духовку і залиште з закритими дверцятами на 1 годину. Потім трохи прочиніть двері і залиште так ще на 1 годину. Після дістаньте чізкейк з духовки. В результаті такого дбайливого випікання чізкейк ніколи не підгорить ні знизу, ні зверху і не потріскається.

Ось так чізкейк буде виглядати після того, як ви дістанете його з духовки. Основа відійде від стінок форми, верх гладка без тріщин.

Так як до цього часу чізкейк буде повністю остиглий, ви легко зніміть з нього кільце і видаліть фольгу.

Переставте його на плоску тарілку і прикрасьте по своєму бажанню. Я красиво розмістила на ньому полуницю з гілочками м’яти.

При подачі на стіл кожну порцію полила соусом з Полуничного конф. Тільки подивіться — яка рівна і ніжна вийшла текстура! Якщо ви не будете поспішати і зробите все в точності, як я рекомендую — ваш класичний чізкейк Нью-Йорк буде таким же чарівним!

Якщо ви додали в начинку цедру і сік лимона, тоді вам ідеально підійде поливання з Апельсинового або Лимонного курда.

Хочу порекомендувати вам ще один чізкейк, рецепт якого є на моєму блозі. Це ніжний, легкий і дуже смачний Сирний чізкейк без випічки. Детальний опис приготування перебуває у засланні з назвою. Заходьте, готуйте і насолоджуйтеся.

Або ось цей неймовірний, апетитний Полуничний чізкейк.

Приємного Вам апетиту і вдалою випічки!