Ванільне морозиво з полуницею


Натуральне ароматне морозиво з яєчних жовтків, цукру і вершків з додаванням свіжої полуниці.

Інгредієнти

  • 1/2 літра

    — вершки

  • 5 шт.

    — куряче яйце (жовтки)

  • 4 ст. л.

    — цукор

  • 1 ст. л.

    — ванільний цукор

  • 300 гр.

    — полуниця (свіжа)

Рецепт приготування

    Яєчні жовтки збиваємо з ванільним цукром і звичайним цукром до пухнастого стану.


    Окремо збиваємо вершки.


    Додаємо підготовлені вершки в яєчну ароматну суміш і збиваємо до густого стану.


    Викладаємо ванільну заготовку для морозива в контейнер або форму, накриваємо плівкою і ставимо в морозильну камеру мінімум на 4 години (-18 градусів).


    Кожні 30 хвилин перемішуємо морозиво, щоб рівномірно заморожувалося.


    Коли морозиво майже застигло, вставляємо в два ряди зверху промиту і просушену полуницю. Відправляємо ароматне морозиво в морозильник до повного застигання.

    Перед подачею опускаємо контейнер з морозивом на кілька секунд у гарячу воду і вільно викладаємо на тарілку, прикрашаємо ароматне морозиво полуницею і подаємо. Приємного апетиту!