Натуральне ароматне морозиво з яєчних жовтків, цукру і вершків з додаванням свіжої полуниці.
Інгредієнти
-
1/2 літра
— вершки
-
5 шт.
— куряче яйце (жовтки)
-
4 ст. л.
— цукор
-
1 ст. л.
— ванільний цукор
-
300 гр.
— полуниця (свіжа)
Рецепт приготування
Яєчні жовтки збиваємо з ванільним цукром і звичайним цукром до пухнастого стану.
Окремо збиваємо вершки.
Додаємо підготовлені вершки в яєчну ароматну суміш і збиваємо до густого стану.
Викладаємо ванільну заготовку для морозива в контейнер або форму, накриваємо плівкою і ставимо в морозильну камеру мінімум на 4 години (-18 градусів).
Кожні 30 хвилин перемішуємо морозиво, щоб рівномірно заморожувалося.
Коли морозиво майже застигло, вставляємо в два ряди зверху промиту і просушену полуницю. Відправляємо ароматне морозиво в морозильник до повного застигання.
Перед подачею опускаємо контейнер з морозивом на кілька секунд у гарячу воду і вільно викладаємо на тарілку, прикрашаємо ароматне морозиво полуницею і подаємо. Приємного апетиту!