Ванільні капкейки

Ніжні, ароматні і дуже смачні ванільні капкейки. Тут детальний рецепт з покроковими фотографіями. Заходьте, готуйте!

Всім доброго дня! Продовжую тему з капкейками. Сьогодні буде рецепт про ванільні. Проаналізувавши затребуваність, я зрозуміла, що класичні ванільні капкейки — одні з найбільш популярних!

І не дивно, вони дуже смачні і прості у виконанні, в них немає барвників, великої кількості масла, шоколаду, тому підходять як дорослим, так і дітям, і дуже важливо для алергіків.

Зберігати їх можна в холодильнику в поліетиленовому мішку до трьох діб, і прикрашати безпосередньо перед подачею на стіл.

З основи самих кексиків можна створити різноманітні тістечка, лише змінюючи начинку і крем.

Крем готується дуже швидко: білки + цукор, збити = готово!

Для начинки підходять будь-джем, шоколадний крем, варена карамель, ягідний або фруктовий конфітюр — тут все залежить тільки від вашої фантазії.

У мене рецепт буде про ванільні капкейки, наповнені сливовим конфітюром, а на крем — Швейцарська меренга.

Також з цього тіста і крему можна зробити торт!

Отже, покроковий (з фото) рецепт приготування ванільних капкейків в домашніх умовах.

Думаю, пора починати готувати!

Для Швейцарської меренги:

  1. білок яєчний — 60 гр.(або білок 2-х яєць)
  2. цукрова пудра — 120 гр.
  3. лимонний сік — 1 ст. л. або 1 щіпка солі.

Для сливового конфі

  1. сливове пюре — 140 гр. або стигла слива 280 гр.
  2. цукор — 40 гр.
  3. кукурудзяний крохмаль — 6 гр.

Для тесту нам буде потрібно:

  1. вершкове масло — 65 гр.
  2. цукор пісок — 100 гр.
  3. яйця — 2 шт.
  4. сіль — 1 щіпка.
  5. борошно — 130 гр.
  6. молоко — 80 гр.
  7. розпушувач тіста — 5 гр.
  8. ванільний цукор з натуральною ваніллю — 1 ст. л.

Тісто

Щоб приготувати тісто потрібно на початку розігріти вершкове масло, змішати його з цукром у високій миску і збити міксером приблизно 3-5 хвилин.

Потім яйця — додавати по одному.

Добре збивати після кожного додавання.

Борошно, сіль, розпушувач тіста змішати, всі просіяти через сито і внести у збиту масу.

Перемішати всі силіконової лопаткою.

Тепер додати молоко і ваніль.

Обережно вимісити тісто до однорідної маси. Повинно вийти ось такого виду.

Зараз можна включити духовку на 180 градусів і залишити для прогріву. А поки наповніть капсули для капкейків тестом.

У мене капсули укріплені зверху. Якщо у вас прості, тоді їх спочатку потрібно помістити в спеціальні металеві або силіконові форми і тільки після цього наповнювати тестом.

З цієї кількості тесту виходить 10-12 капкейків.

Тісто ванільних капкейків дуже добре піднімається. Тому капсули потрібно заповнювати на⅔, не більше.

Випікаємо ванільні капкейки

Наша духовка прогрілася, пора відправляти в неї формочки з тістом.

Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіримо протикання по центру дерев’яною шпажкою. Якщо тіста на шпажці не залишається — капкейки готові.

Поки вони остигають, є час приготувати начинку і крем.

Начинка у нас — сливовий конфітюр. Ми будемо готувати конфітюр з тієї кількості продуктів, що я вказала в цьому рецепті. А детальні покрокові з фотографіями інструкції приготування знайдете тут.

Крем для прикраси капкейків — Швейцарська меренга. Його приготуйте за цим рецептом.

Тепер у центрі охололих капкейків зробіть отвори для начинки. Їх можна зробити невеликим ножем або спеціальним кулінарним планжем.

Кулінарний планж встановіть по центру кексика, злегка натисніть і проверніть, серцевина виявиться усередині шприца. Виконайте те ж саме з рештою капкейками. Або виріжте отвори ножем.

Ось так:

Конфітюр помістіть в кулінарний мішок, зріжте у нього носик і наповніть серцевини наших кексиків.

Або порожнини від капкейків заповніть конфітюром за допомогою чайної ложки.

Настав час завершити наше творіння — прикрасити кремом.

Для цього в кулінарний мішок помістіть насадку для крему, зріжте у мішка кінчик, після заповніть мішок кремом і отсадите його на капкейки.

У мене вийшли ось такі високі білі шапочки.

Прикрасила шапочки я кондитерської посипкою. Вона продається в будь-якому супермаркеті.

Швейцарська меренга — це досить-таки щільний крем. Він не осідає і не втрачає форму. Якщо залишити капкейки на деякий час при кімнатній температурі, то крем підсохне і стане схожий на зефір).

Ці капкейки можна транспортувати і не переживати за їх цілісність — що дуже зручно, якщо ви зібралися в гості і хочете взяти їх з собою.

Встановіть капкейки в коробочку і накрийте високою кришкою — вуаля! Подарунок до чаю готовий!

Приємного вам чаювання!