Оригінальний рецепт ароматної десерту: пиріг з цілими грушами.
Інгредієнти
Для груш:
-
3 шт.
— груша
-
2 літра
— вода
-
150 гр.
— цукор
Для тіста:
-
4 шт.
— куряче яйце
-
120 гр.
— цукор
-
180 гр.
— мука
-
1 ч. л.
— розпушувач
-
150 мл.
— рослинна олія
-
60 мл
— вершкове масло (розтоплене)
Рецепт приготування
Для груш воду з цукром доводимо до кипіння.
Відправляємо в солодку киплячу воду груші і варимо 8-10 хвилин.
Для стійкості у формі зрізаємо частина груш.
Дно високою довгастої форми вистилаємо пекарської папером, підготовлені груші наполовину обвалюємо в борошні і ставимо в форму на однаковій відстані.
Міксером яйця збиваємо з цукром до піни.
В заготовку для кексу вливаємо олію, розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо.
Розпушувач змішуємо з борошном. Порціями додаємо в збиті яйця, добре перемішуємо заготовку для кексу віночком до однорідного тесту.
Рівномірно вливаємо підготовлене тісто навколо груш.
Випікаємо кекс з цілими грушами в розігрітій духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.
Готовий ароматний кекс з грушами остуджуємо, акуратно виймаємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо. Приємного апетиту!