Кекс з цілими грушами


Оригінальний рецепт ароматної десерту: пиріг з цілими грушами.

Інгредієнти

Для груш:

  • 3 шт.

    — груша

  • 2 літра

    — вода

  • 150 гр.

    — цукор

Для тіста:

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 120 гр.

    — цукор

  • 180 гр.

    — мука

  • 1 ч. л.

    — розпушувач

  • 150 мл.

    — рослинна олія

  • 60 мл

    — вершкове масло (розтоплене)

Рецепт приготування

    Для груш воду з цукром доводимо до кипіння.


    Відправляємо в солодку киплячу воду груші і варимо 8-10 хвилин.


    Для стійкості у формі зрізаємо частина груш.


    Дно високою довгастої форми вистилаємо пекарської папером, підготовлені груші наполовину обвалюємо в борошні і ставимо в форму на однаковій відстані.


    Міксером яйця збиваємо з цукром до піни.


    В заготовку для кексу вливаємо олію, розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо.


    Розпушувач змішуємо з борошном. Порціями додаємо в збиті яйця, добре перемішуємо заготовку для кексу віночком до однорідного тесту.


    Рівномірно вливаємо підготовлене тісто навколо груш.


    Випікаємо кекс з цілими грушами в розігрітій духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.

    Готовий ароматний кекс з грушами остуджуємо, акуратно виймаємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо. Приємного апетиту!