Чізкейк — рецепти приготування в домашніх умовах

Коли я вперше спробувала чізкейк, то відразу закохалася в нього. Спочатку здавалося, що приготувати його – це ціле мистецтво і пригостити нас ідеальним десертом зможуть лише справжні кулінари. Але, благо, є інтернет, і я вирішила спробувати приготувати його самостійно. Зізнатися, вийшло не відразу, так як я не могла знайти докладного і розгорнутого рецепта.

Сьогодні, спеціально для вас, я приготувала кілька смачних рецептів ідеального чізкейку. Постараюся розписати все максимально розгорнуто, щоб впоралася навіть починаюча господиня.

Тепер я дуже часто готую чізкейк для своєї сім’ї або на стіл дорогим гостям. Адже це зовсім не складно, якщо знати всі тонкощі його приготування. А виходить дуже смачно – гідна альтернатива купівельними тортів і пирогів.

1. Простий рецепт чізкейк без випічки

Щоб приготувати смачний десерт Чізкейк, не обов’язково потрібна духовка або мультиварка. У цьому рецепті я покажу вам, як просто можна приготувати без випічки. Виходить дуже смачно. Приготування цієї смакоти складно назвати простим і доступним. Але він стоїть кожної витраченої вами хвилини і копійки.

Інгредієнти:

  • 150 грам крекеру або іншого сухого печива;
  • 100 грам цукрового піску;
  • 90 грам масла вершкового;
  • 8 грам агар-агар;
  • 450 мілілітрів вершків (33%);
  • 230 мл молока будь-якої жирності;
  • Крем-Чіз – 400 грам;
  • 20 грам ванільного цукру.

Так само для приготування десерту вам сподобається кругла форма, яку ви використовуєте для тортів. Її діаметр – приблизно 21 сантиметр.

Приготування:

1.Печиво подрібнити в блендері або «бабусиним» способом, помістивши в пакет і розкачати качалкою. Одним словом, його потрібно перетворити в крихту без великих шматочків.

2.Розтопити масло, влити до печива і старанно перемішати. В круглу форму для випічки викласти цю масу. Ущільнити її, щільно притискаючи. Можна робити це долонею або дном склянки (банки). Прибрати в морозильну камеру на десять хвилин.

3.У каструльку влити молоко і додати сюди ж вершки. Внести цукор і ванілін. Перекласти крем-чіз. Встановити посуд на слабкий вогонь. Розмішуючи, дочекатися скипання (хвилин 15). Маса повинна бути однорідною і ніжною.

4.Додати агар-агар, розмішати його в масі і уварити, не змінюючи потужності, ще хвилинки чотири. Тепер залити отриманий крем у форму, на печиво. Остудити, після чого обтягнути форму плівкою (не в контакт з кремом) і відправити в холод на 12 годин.

5.На наступний день можна діставати виріб з холодильника – воно готове! Прибрати плівку, звільнити від форми. При подачі можна полити варенням або подати зі свіжими ягодами або фруктами.

2. Рецепт чізкейку з сиру в духовці

Дуже ніжний і смачний пиріг виходить за цим рецептом. З сиру він виходить більш бюджетним, але не менш смачним. Спробуйте і ви!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 300 грам борошна;
  • Сире яйце;
  • 200 грам масла вершкового (плюс трохи для змащування форми);
  • 80 грам цукрового піску;
  • Маленька пачка розпушувача;
  • Ванілін на смак.

Крем:

  • 150 грам масла вершкового;
  • 5 яєць курячих;
  • 200 грамів цукрового піску;
  • 40 грам крохмалю картопляного;
  • 200 грам сметани;
  • 200 грам жирних вершків;
  • Півкіло сиру м’якого;
  • Ванілін на смак (за бажанням).

Приготування:

1.Борошно просіяти.

2.Масло повинне бути м’яким. Тобто, за кілька годин до використання, потрібно поставити на стіл або в інше тепле містечко.

3.Масло перекласти в борошно. Тепер потрібно перемішати ці два інгредієнти. Зручно робити це руками. У процесі замішування, всипати цукровий пісок, ванілін і розпушувач.

4.Коли борошно добре перемішається з маслом, відправити туди яйце і знову вимішати до максимальної однорідності. Якщо вона прилипає до рук, можна досипати трохи борошна. Скачати в кулю, обернути плівкою і відправити в холод хвилин на 10.

5.Дно рознімної форми прокласти пергаментом і закріпити кільце. Бортики зсередини змастити вершковим маслом. Для більшої ймовірності того, що вироби не підгорить, зверху можна присипати манкою або борошном.

6.Тісто поділити на 3 частини. Перші дві скачати ковбаскою і розподілити по колу дна. Підняти їх максимально високо, майже до країв форми. Таким чином, ми сформуємо бортики нашого пирога. Третю частину розподілити по низу, формуючи дно.

Все це можна робити пальцями рук, адже тісто дуже податливе. Прибрати в холодильник на час приготування начинки.

7.Вершки пробити міксером до м’якої пишної маси.

8.М’яке масло і цукровий пісок перебити міксером до однорідності. Потім розбити сюди яйця і знову попрацювати їм до однорідності.

9.Додати сюди сир, крохмаль і сметанку. Сюди ж додати за смаком ванілін і перебити до ніжної і маси. Додати сюди вершки і перемішати. Вилити цю масу у форму з тестом.

10.Розпалити піч до 180 градусів. Коли вона буде максимально розігріта, відправити пиріг туди приблизно на годину. Точний час залежить від висоти вироби і можливостей вашої духовки. Пиріг повинен бути рум’яний.

Якщо сумніваєтеся в готовності, тикніть у нього зубочистку, а потім витягніть її. Якщо вона залишиться сухою – він готовий!

11.Його потрібно спочатку повністю остудити, а потім прибрати в холодильник, щоб він став холодним.

3. Класичний рецепт чізкейку з сиру Маскарпоне

Пропоную вам ще один ніжний чізкейк, який порівняно нескладно приготувати.

Інгредієнти:

  • 400 грам будь-якого сухого печива («До чаю», наприклад);
  • Ванілін на смак;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 4 сирих курячих яйця;
  • Щіпка солі;
  • Стакан цукрового піску (його кількість можна регулювати на смак);
  • 500 грам крем-чіз;
  • 400 грам Маскарпоне.

Приготування:

Першим ділом, поставте нагріватися духовку на 180 градусів.

1.Печиво потрібно перетворити в крихту. Можна скористатися блендером або по-старому ступкою.

2.Масло розтопити і остудити. Поєднати ці два інгредієнти. Якщо печиво було недостатньо солодким, можна посластіть масу на ваш смак. Викласти в круглу роз’ємну форму. Дно, перед цим, краще вистелити пергаментом. Розрівняти шар і максимально ущільнити його, формуючи бортики. Поставити в духову шафу на 9 хвилин.

3.У чаші міксера з’єднати крем-сир, сіль, цукровий пісок і трохи ваніліну. Перемішати до однорідності. Потім ввести сюди маскарпоне. Яйця окремо перемішати до однорідності і також ввести в масу. Включити міксер і дочекатися максимально однорідною, ніжною і повітряної маси.

4.Як тільки корж підрум’яниться в духовці, вилити на нього сирну масу. Розрівняти її і помістити форму з пирогом в деко з високими краями більший за розміром. Налити сюди воду.

5.Духовку зменшити до 150 градусів. Такий виріб готується на водяній бані приблизно півтори години. Після того, як ви отримаєте його з духовки, дайте йому повністю охолонути. Адже чізкейк їдять охолодженим або просто розсолом.

4. Чізкейк з сиру з полуницею на водяній бані

Цей чізкейк готується з сиру. Тому він так і називається – Чізкейк (сирний пиріг). Але сир зараз досить дорогий. Тому, економні господині радують своїх близьких чізкейк з сиру, що в загальному-то теж класика. Він виходить теж дуже ніжним і повітряним. А якщо розбавити його полуничкою – просто пальчики оближеш!

Інгредієнти:

Бісквіт:

  • 60 грам борошна;
  • Щіпка солі;
  • 2 сирих яйця;
  • 50 грам цукру (можна регулювати на ваш смак).

Начинка:

  • 5 сирих яєць;
  • Кілограм сиру будь-якої жирності;
  • 30 грам крохмалю;
  • 400 грам сметани будь-якої жирності (але краще пожирніше);
  • Ванілін на смак;
  • 80 грам вершкового масла;
  • 220 грам цукрового піску.

Оформлення:

  • 350 грам свіжої полуниці (за бажанням, можете використовувати і інші ягідки);
  • Пакетик готового желе.

Приготування:

1.Приготування починаємо, звісно, з бісквітної основи. Щоб приготувати його, потрібно перебити яйця з сіллю з допомогою міксера. Спочатку робіть це на мінімальній потужності, а потім збільшуйте її.

2.Як тільки маса стане білою, буквально по столовій ложці, не перериваючи роботу міксера, вмішати сюди цукровий пісок. Збивати разом до пишноти. Маса при цьому повинна піднятися і збільшитися в 3 рази, а то і в 4.

3.Борошно просіяти в отриману масу, в 2-3 етапі, старанно перемішуючи після кожного.

5.Дно рознімної форми (в даному випадку, її діаметр 24 сантиметри), вистелити пергаментом. Закріпити кільце і видалити папір з боків. Викласти сюди масу для бісквіта і максимально розрівняти її. Піч загострити до 180 градусів. Випікати приблизно 15 хвилин. Зробити пробу на сухість зубочистки і дістати корж з печі.

6.Всі продукти із списку для начинки, крім яєць, з’єднати в одній чаші міксера. Збивати потрібно довго і ретельно, щоб всі грудочки розійшлися, маса стала гладка і глянсова. Потім ввести туди яйця і пробити ще півхвилини на високих оборотах.

7.Якщо ви використовуєте більш широку і високу форму, в яку поміститься весь крем, то можна відразу заливати начинку. Якщо ж вона так само, діаметром 24 см і менше, потрібно акуратно відокремити корж від форми і додати висоти за допомогою пергаментного паперу.

Вилити сюди сирний крем і вирівняти шар. Саму форму обмотати пакетом для випікання, щоб вода не потрапляла у виріб в процесі випікання.

8.Також підготуйте жаровню або деко з високими бортами. По ширині він повинен бути ширше форми з пирогом. Поставити туди наш чізкейк і залити трохи гарячої води. Духовку загострити до 160 градусів і прибрати туди нашу творчість приблизно на півтора – два години. Точний час залежить від висоти вироби і можливостей плити.

9.Верхівка не повинна бути припекшейся і надмірно рум’яної. Навпаки, сирна маса повинна бути «колыхающейся» трохи вологою, але, при цьому, пропеченою. Акуратно відокремити її від паперу, але не прибирати її і дати настоятися в прохолодному місці 4 години.

10.Полуницю помити, видалити хвостики і нарізати пластинками. Розкласти на поверхні торта, як вам подобається. Ви можете класти їх внахлест або просто одним шаром.

11.Желе розвести, як свідчить інструкція на упаковці. Трохи остудити його, щоб він трохи загус. Залити полуницю і прибрати в холодильник. Потрібно дочекатися повного застигання желе. На це йде мінімум 3 години. Але врахуйте те, що пиріг буде набагато смачніше на другий день. Він настоїться і стане більш насиченим.

5. Відео – Чізкейк «Три шоколаду»

Нещодавно познайомилася з цим рецептом. Зізнатися, я ще не встигла заповнити його в життя, але збираюся зробити це найближчим часом. Відмінна заміна дорогим купівельними тортів!

Приємного перегляду!

Чізкейк – це вишуканий десерт із сиру. У ресторанах він коштує чимало, тому, я пропоную приготувати його вдома. Можна зробити такий десерт до сімейного чаювання або до масштабного свята.

Бажаю вам успіхів! До швидких зустрічей!

(Visited 49 times, 1 visits today)