Заварні тістечка Шу

Неймовірно смачні, найніжніші заварні тістечка Шу. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте в своє задоволення!

Ох вже ці французи! Вміють же придумувати різні смаколики)! Але, ми від них не відстаємо — з великим задоволенням ці смаколики готуємо і їмо! Сьогодня мова піде про заварні тістечка Шу.

Заварні тістечка Шу — дуже маленькі, неймовірно смачні, солодкі і ситні десертики. Всім рекомендую — повірте, пальчики точно оближіть! Вони трохи схожі на еклери або профітролі, тому що їх готують з одного і того ж тесту.

Тістечка Шу можна спекти вдома для святкового столу і для вечірнього чаювання.

Заварні — отже в основі йде заварне тісто. Для начинки малинове конфі, крем для заварних тістечок можна використовувати практично будь-який: шоколадний крем-чіз, крем зі збитими вершками або з вареного згущеного молока.

Наш варіант буде на крем з Маскарпоне. Тут є одна невелика умова — крем повинен бути досить жирним, щоб пироженко добре їм просочилися.

Граммовки всіх інгредієнтів я вкажу в цьому рецепті, а докладний опис приготування заварного тіста, малинового конфі і крему знайдете, натиснувши на назви, переходьте за посиланнями, там все є.

Для тістечок Шу нам потрібно зробити гарні шапочки, ми з вами приготуємо спеціальне тісто кракелин і покриємо їм зверху наші тістечка.

Черговість приготування всіх складових така: першим ділом готуємо кракелюр, тому що йому потрібна заморозка, потім заварне тісто, його теж потрібно охолодити, далі конфі і в останню чергу крем.

Отже, як зробити заварні тістечка Шу в домашніх умовах — простий і легкий рецепт приготування з фото покроково.

Для малинового конфі:

  1. малинове пюре (без кісточок) — 210 гр
  2. желатин (120 блум) — 9 гр + 54 гр води
  3. або желатин (220 блум) — 6 гр + 36 гр води
  4. цукор — 90 гр

Для крему з Маскарпоне:

  1. вершки жирністю від 33% — 200 г
  2. сир маскарпоне — 200 г
  3. цукрова пудра — 100 г

Для заварного тіста:

  1. борошно (вміст білка 13%) — 100 г
  2. молоко — 65 гр
  3. вода — 115 гр
  4. сіль — 3 г
  5. цукор — 5 гр
  6. масло вершкове — 80 г
  7. яйця — 132 гр

Для кракелюра:

  1. борошно — 50 г
  2. цукор — 50 г
  3. вершкове масло — 50 гр
  4. барвник червоний

Готуємо кракелюр

Кракелюр готується не просто, а дуже просто). Цукор, борошно і холодну (!) вершкове масло складіть в чашу міксера.

Додайте барвник.

Увімкніть міксер на 4-5 швидкість і збивайте до тих пір, поки все не стане єдиною масою, яка грудкою повисне на віночку.

Тепер зберіть масу в кульку і покладіть на силіконовий, антипригарний килимок, або на пергамент.

Зверху накрийте таким же листом, або килимком, як і знизу.

Розкачайте тісто між листами до товщини в 3 мм Приберіть в морозильник до повного замерзання.

Поки кракелин заморожується, зробіть заварне тісто і відправте його достигати в холодильник. В порядку черги підготуйте все інше.

Тепер дістаньте тісто з холодильника, перекладіть в кондитерський мішок з насадкою. Насадку виберіть невелику.

Отсадите тісто маленькими порціями на антипригарний або силіконовий килимок. Відстань між порціями залишайте в 2 рази більше, ніж сам грудочку тесту. Це дуже важливий момент. Пироженко під час випікання дуже сильно збільшуються у розмірі, що нам не потрібно, щоб вони стикалися один з одним.

Дістаньте з морозилки заморожений кракелюр, зніміть з нього верхній аркуш, кондитерської насадкою або маленькою чаркою зробіть на ньому ось такі заготовки.

Тепер обережно перенесіть їх на порції тіста. Діяти потрібно дуже швидко, поки кракелюр не розтанув. Якщо у вас не виходить, тоді просто скачайте з нього маленькі кульки і расплющьте їх в руках, вийшов млинець покладіть зверху на тісто. Я загалом-то тут так і робила).

І ще, працюйте в рукавичках, тоді кракелюр не буде танути в руках.

Випікаємо заварні тістечка Шу

Нагадую, що потрібно діяти досить швидко. Тісто не повинно встигнути розповзтися. Ще дам маленький рада, охолодіть деко перед тим як будете відсаджувати тісто, тоді воно довше збереже задану йому форму.

Поставте ваші заготовки в сильно розігріту духовку до 250 градусів. Тепер зменшіть температуру до 200 градусів і випікайте 15 хвилин. За цей час пироженко сильно піднімуться, перетворяться в кульки.

Далі зменшіть температуру до 170 градусів і випікати ще 10-15 хвилин.

Дуже важливо!!! За час випічки відкривати духовку не можна ні в якому разі!

У вас повинні вийти приблизно ось такі круглі заварні тістечка. Вони дуже легкі, тому що порожнисті всередині.

Тепер зріжте з них верхівки і відкладіть в сторону, надалі це будуть шапочки для ваших тістечок Шу.

Нижню частину заповніть малиновим конфі — це буде перша начинка.

Крем з Маскарпоне перекладіть в кондитерський мішок з насадкою і зробіть з крему другу начинку для тістечок.

Настав час повернути шапочки на місце, накривши ними крем. Поверх кришечок можна зробити ще невеликі трояндочки з крему, вийде гарно)!

Зверху все це пишність посипте цукровою пудрою — виглядає вражаюче!

Зберігання тістечок Шу

Зберігати тістечка із заварного тіста можна в холодильнику в закритій тарі до 5 діб. У відкритому вигляді не зберігайте, тому що вони стануть черствими.

Без холодильника заварні тістечка, начинені кремом, зберігаються не більше доби. Тому робити начинку з крему рекомендую за кілька годин до вживання.

Готуйте за моїми рецептами, будьте уважні до рекомендацій, які я даю в ході приготування і у вас обов’язково все вийде!

Залишайте коментарі, діліться враженнями!

Приємного всім апетиту!