Штрудель з яблуком


Рецепт приготування ароматного яблучного пирога. Штрудель з яблуками та корицею.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 300 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 125 мл.

    — вода (тепла)

  • 20 гр.

    — вершкове масло (розтоплене)

  • 1/2 ст. л.

    — оцет (9%)

  • 1 щіпка

    — сіль

Для начинки:

  • 900 гр.

    — яблука (солодкі)

  • 3 ст. л.

    — цукор (коричневий)

  • 3 ст. л.

    — сухарі (панірувальні)

  • 1,5 ч. л.

    — кориця

  • 100 гр.

    — вершкове масло (розтоплене)

Рецепт приготування

    Борошно просіваємо в миску. У теплу воду додаємо яйце, сіль, розтоплене вершкове масло (20 гр.), оцет і добре збиваємо. Підготовлену суміш поступово вводимо муку, постійно помішуючи виделкою. Потім замішуємо тісто руками на столі, якщо тісто виходить липким, додаємо ще трохи борошна. Отримуємо блискуче гладке тісто, яке не липне до рук. Накриваємо тісто і залишаємо на 30 хвилин.


    Поки підходить тісто, яблука очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо на невеликі шматочки.

    Тісто ділимо на 3 частини. Кожну частину тіста дуже тонко розкачуємо в прямокутник.

    Змащуємо кожну частину тіста 1/3 розтопленого вершкового масла. Половину прямокутника, де будемо розташовувати яблука, посипаємо панірувальними сухарями (по 1 столовій ложки на кожен шматок тесту). Викладаємо 1/3 підготовлених яблук, посипаємо цукром і корицею.


    Акуратно загортаємо тісто з яблуками в рулет, фіксуємо шов і краю.


    Викладаємо підготовлений штрудель на лист для запікання з папером для випічки. Змащуємо зверху розтопленим маслом, протикаємо у багатьох місцях виделкою.

    Випікаємо штрудель при 180 градусах 25 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Ароматний штрудель остуджуємо, нарізаємо на шматочки і подаємо. Приємного апетиту!

    (Visited 13 times, 1 visits today)