Крем Ганаш

найпопулярніший шоколадний крем для прикраси і вирівнювання торта. Крем ганаш — тут ви знайдете покроковий рецепт з фотографіями. Заходьте!

Вітаю Вас, мої дорогі! Ця стаття про те, як приготувати класичний крем ганаш будинку своїми руками. Що таке ганаш — це шоколадний крем, який широко використовується в кондитерських виробах у всьому світі.

Це та верства в тортах між бісквітними коржами, і фінішне покриття і вирівнювання будь-якого торта, і чудові стійкі шапочки від капкейків, і начинка для тістечок з заварного тіста, і дивовижні красиві патьоки на кондитерських виробах. Але найбільшу популярність він здобув як крем для вирівнювання тортів. Тому що ганаш відмінно застигає, ідеально тримає форму, ніколи не тече. Його можна застосовувати навіть як покриття під мастику.

У мене на блозі є рецепт шикарного торта Снікерс. Для нього крем ганаш використовується для фінішного покриття і прикраси. Нижче в статті я розміщу фото торта, подивіться. А краще переходьте за посиланням у назві, потрапляйте на сторінку з рецептом і готуйте в своє задоволення!

А для Шоколадного чізкейку я зробила цілу прошарок з крему ганаш — в результаті десерт вийшов просто мега шоколадний, з дуже насиченим смаком! Фото чізкейку теж є в кінці цієї статті, а рецепт на засланні з назвою.

Ще одне його достоїнство в тому, що він дуже простий і не примхливий в приготуванні. Щоб зробити крем ганаш не буде потрібна ніяка складна кухонна техніка — достатньо буде сотейника з товстим дном, каструльки і силіконовій лопатки.

Крем ганаш можна приготувати з будь-якого шоколаду (темний, молочний, білий). Але, так як ми для приготування крему не використовуємо цукор — солодкість залежить тільки від шоколаду. У цьому рецепті я змішаю темний і молочний шоколад для того, щоб отримати крем середньо солодкий.

Отже, як приготувати крем ганаш в домашніх умовах — класичний рецепт покроково з фото.

Інгредієнти:

  1. темний шоколад — 100 гр.
  2. молочний шоколад — 80 гр.
  3. вершки жирністю 30% — 180 гр.
  4. масло 82,5% — 50 гр.

Примітка:

  • Чим темніше шоколад, який ви застосовуєте, тим стійкіше в підсумку вийде крем — це обов’язково потрібно враховувати.
  • Кількості крему, приготованого за цим пропорціям вистачить на вирівнювання і прикраса торта діаметром 20 см і висотою 9-10 див.
  • Якщо вам потрібен шоколадний крем для патьоків, тоді збільште кількість вершків. Візьміть на 100 грам шоколаду 150 грам вершків, тобто пропорції будуть 1/1,5.

Починаємо готувати:

У сотейник або будь-яку жаростійку чашку (сотейник) скласти подрібнений шоколад, додати вершки.

Для водяній лазні: в глибоку каструлю налити воду приблизно на ⅓ частина. Поставити на плиту на великий вогонь, зверху на каструлю поставити чашку (сотейник) із шоколадом і вершками. Простежити, щоб дно чашки не стосувалося води.

Поступово вода в каструлі закипить, тим самим нагріє вершки і шоколад буде танути. З цього моменту потрібно почати перемішувати суміш в чашці (сотейнику), а вимкнути плиту.

На початку крем буде досить рідким, а шоколад розійдеться крупинками. Вам треба не переставати ретельно перемішувати суміш.

Через деякий час крем обов’язково загусне. Він стане схожий на густу шоколадну глазур.

Тепер зніміть чашку (сотейник) з водяної бані і охолодіть крем до 35-40 градусів, постійно помішуючи силіконової лопаткою.

Після цього додати м’яке вершкове масло і ретельно перемішайте.

Після чого накрийте крем харчовою плівкою в контакт, тобто таким чином, щоб плівка щільно стикалася з кремом. Зробіть так, як показано на фото нижче.

Поставте чашку (сотейник) з кремом в холодильник приблизно на 1 годину. Потрібно почекати, поки крем стабілізується, тобто стане густим і стійким. Загалом, після закінчення потрібного часу шоколадний крем ганаш буде готовий.

Далі перекладіть крем кондитерський мішок з насадкою або без неї (це залежить від ваших цілей). Витримайте при кімнатній температурі 30 хвилин для того, щоб він набув робочу температуру. Після чого застосовуйте за призначенням.

Я з нього зробила фінішне покриття і прикраса для мого улюбленого торта Снікерс. Нижче обіцяна фотографія торта, а рецепт можна подивитися в посиланні з назвою.

А це Шоколадний чізкейк без випічки. Він неймовірний!

Ще один з моїх найулюбленіших десертів торт Різдвяне поліно з покриттям з крему ганаш.

Ще скажу трохи слів про різновиди крему ганаш. Як я вже казала раніше, його можна приготувати з усіх сортів шоколаду. Але пропорції для кожної з них свої.

Отже, кількість вершкового масла завжди залишайте незмінним, а співвідношення шоколад/вершки будуть ось такі: темний — 1/1, молочний — 2/1, білий — 3/1. Виходить, що щоб зберегти стабільність крему, ми збільшуємо вміст шоколаду в ньому для більш світлих сортів.

Всім вдалих експериментів і гарного настрою!