Крем Ганаш

найпопулярніший шоколадний крем для прикраси і вирівнювання торта. Крем ганаш — тут ви знайдете покроковий рецепт з фотографіями. Заходьте!

Вітаю Вас, мої дорогі! Ця стаття про те, як приготувати класичний крем ганаш будинку своїми руками. Що таке ганаш — це шоколадний крем, який широко використовується в кондитерських виробах у всьому світі.

Це та верства в тортах між бісквітними коржами, і фінішне покриття і вирівнювання будь-якого торта, і чудові стійкі шапочки від капкейків, і начинка для тістечок з заварного тіста, і дивовижні красиві патьоки на кондитерських виробах. Але найбільшу популярність він здобув як крем для вирівнювання тортів. Тому що ганаш відмінно застигає, ідеально тримає форму, ніколи не тече. Його можна застосовувати навіть як покриття під мастику.

У мене на блозі є рецепт шикарного торта Снікерс. Для нього крем ганаш використовується для фінішного покриття і прикраси. Нижче в статті я розміщу фото торта, подивіться. А краще переходьте за посиланням у назві, потрапляйте на сторінку з рецептом і готуйте в своє задоволення!

А для Шоколадного чізкейку я зробила цілу прошарок з крему ганаш — в результаті десерт вийшов просто мега шоколадний, з дуже насиченим смаком! Фото чізкейку теж є в кінці цієї статті, а рецепт на засланні з назвою.

Ще одне його достоїнство в тому, що він дуже простий і не примхливий в приготуванні. Щоб зробити крем ганаш не буде потрібна ніяка складна кухонна техніка — достатньо буде сотейника з товстим дном, каструльки і силіконовій лопатки.

Крем ганаш можна приготувати з будь-якого шоколаду (темний, молочний, білий). Але, так як ми для приготування крему не використовуємо цукор — солодкість залежить тільки від шоколаду. У цьому рецепті я змішаю темний і молочний шоколад для того, щоб отримати крем середньо солодкий.

Отже, як приготувати крем ганаш в домашніх умовах — класичний рецепт покроково з фото.