Десерт тірамісу з малиною


Легкий ароматний десерт із сиру маскарпоне, печиво, вершків та свіжої малини. Варіація на класичний італійський десерт у літній період. Малину можна замінити на будь-які свіжі ягоди.

Інгредієнти

  • 250 гр.

    — сир (Маскарпоне)

  • 250 гр.

    — малина

  • 100 мл.

    — вершки (30-33%)

  • 8 шт.

    — печиво (кругле)

  • 3 ст. л.

    — цукрова пудра

  • 1 шт.

    — куряче яйце (жовток)

  • 1 чашка

    — чай (холодний з малиною)

Рецепт приготування

    Цукрову пудру з жовтком збиваємо до густого стану.


    Додаємо сир маскарпоне.


    Добре збиваємо ароматний крем для тірамісу.


    Окремо збиваємо вершки до пишного стану, додаємо в крем і перемішуємо.


    Тірамісу по порціях готуємо в 4-х прозорих склянках.


    Печиво (за розміром діаметр повинен бути менше діаметра склянки) на кілька секунд відправляємо в малиновий чай і викладаємо на дно склянок. Додаємо шар підготовленого ароматного крему (приблизно ділимо на 8 частин). На крем викладаємо по 9-10 ягід малини, додаємо ще по одному просякнутих печінкою і зверху ще шар крему.

    Прикрашаємо смачний малиновий десерт ягодами малини, за бажанням листочками м’яти і відразу подаємо. Приємного апетиту!