Легкий ароматний десерт із сиру маскарпоне, печиво, вершків та свіжої малини. Варіація на класичний італійський десерт у літній період. Малину можна замінити на будь-які свіжі ягоди.
Інгредієнти
-
250 гр.
— сир (Маскарпоне)
-
250 гр.
— малина
-
100 мл.
— вершки (30-33%)
-
8 шт.
— печиво (кругле)
-
3 ст. л.
— цукрова пудра
-
1 шт.
— куряче яйце (жовток)
-
1 чашка
— чай (холодний з малиною)
Рецепт приготування
Цукрову пудру з жовтком збиваємо до густого стану.
Додаємо сир маскарпоне.
Добре збиваємо ароматний крем для тірамісу.
Окремо збиваємо вершки до пишного стану, додаємо в крем і перемішуємо.
Тірамісу по порціях готуємо в 4-х прозорих склянках.
Печиво (за розміром діаметр повинен бути менше діаметра склянки) на кілька секунд відправляємо в малиновий чай і викладаємо на дно склянок. Додаємо шар підготовленого ароматного крему (приблизно ділимо на 8 частин). На крем викладаємо по 9-10 ягід малини, додаємо ще по одному просякнутих печінкою і зверху ще шар крему.
Прикрашаємо смачний малиновий десерт ягодами малини, за бажанням листочками м’яти і відразу подаємо. Приємного апетиту!