Самий простий і бюджетний крем для торта з вареного згущеного молока і вершкового масла. Покроковий рецепт з фото, заходьте, готуйте!
І знову вітаю всіх, хто зайшов на мій блог! В цей раз пишу для вас рецепт самого простого, невибагливого в приготуванні, дуже універсально в застосуванні крему. Називається він крем для торта з вареного згущеного молока і вершкового масла.
Багато хто з нас пам’ятають смак цього крему ще з дитинства. Начинка у вафельних трубочках, тістечка із заварного тесту (профітролі, еклери), прошарок багатьох і багатьох тортів — це все крем з вареного згущеного молока і вершкового масла. З нього виходять ідеальні високі і стійкі шапочки від капкейків і трояндочки на тортах і тістечках.
Мій улюблений торт Снікерс я теж готую з цим кремом, і вам рекомендую спробувати. Посилання з назвою кликабельна, перейдіть по ній і готуйте з задоволенням. Рецепт дуже докладний і зрозумілий — вам сподобається.
Крем з вареного згущеного молока виходить ніжний, смачний, в міру солодкий. Він чудово доповнять класичний, шифоновий і будь-який інший бісквіт шоколадний, з фруктами, горіхами.
Як я вже писала раніше, він абсолютно невибагливий в приготуванні. Ніколи не розшаровується, не тече, чудово тримає форму. Його іноді готують заздалегідь і тримають в холодильнику в закритій тарі до одного тижня. При необхідності крем можна заморозити. Після розморожування знову збити міксером і використовувати за вашим бажанням.
Єдина умова для створення хорошого крему — це якісні інгредієнти без штучних жирів і хімічних добавок.
Отже, як приготувати крем для торта з вареного згущеного молока і вершкового масла в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.
Інгредієнти:
- варене згущене молоко — 380 гр.
- масло 82,5% — 180 гр.
Примітка:
- Продукти для крему дістаньте з холодильника за 2 години до початку приготування, щоб вони стали однаковою кімнатної температури.
- Кількість інгредієнтів в цьому рецепті збалансовано, але, якщо ви хочете крем солодше, чи, навпаки, менш солодкий, можете експериментувати з пропорціями на свій розсуд — тут немає ніяких правил.
Починаємо готувати:
М’яке вершкове масло покладіть в глибоку чашку.
Банку з вареним згущеним молоком розкрийте і поки відставте в бік.
Увімкніть міксер на найбільшу швидкість і збийте масло до побіління, приблизно 3 хвилини. За цей час масло має збільшитися в об’ємі в 1,5-2 рази.
Далі, не вимикаючи міксер, додайте в масло варену згущенку. Тільки не всю відразу, а розділіть на 3-4 порції.
Після кожного додавання згущеного молока перемішуйте все міксером до повного об’єднання.
Поступово крем придбає приємний персиковий відтінок і стане густим і в той же час повітряним. Насиченість кольору готового крему залежить від того, наскільки темна або навпаки світла у вас згущене молоко.
Довго збивати крем не потрібно. Як тільки він утворює єдину консистенцію, вимкніть міксер.
Крем готовий і подальші дії залежать від того, як ви будете його використовувати. Якщо для прошарку торта, начинки тістечок можна застосовувати відразу. Якщо для прикраси тортів або капкейків — тоді поставте готовий крем в холодильник на 1 годину для стабілізації, потім перекладіть в кондитерський мішок з насадкою і використовуйте за призначенням.
Крем з вареного згущеного молока і вершкового масла можна застосовувати і для вирівнювання торта під фінішне покриття, як у торті Снікерс
І, як я вже писала раніше — для прошарку між коржами (на фото все той же торт Снікерс).
Особливо він гарний у поєднанні з шоколадним бісквітом на окропі, який я спекла для торта Темний Ларрі.
Сподіваюся, рецепт вам в нагоді, якщо з’являться питання, пишіть у коментарях — поспілкуємося.
Гарного вам настрою і приємного апетиту!