Крем для торта з вареного згущеного молока

Самий простий і бюджетний крем для торта з вареного згущеного молока і вершкового масла. Покроковий рецепт з фото, заходьте, готуйте!

І знову вітаю всіх, хто зайшов на мій блог! В цей раз пишу для вас рецепт самого простого, невибагливого в приготуванні, дуже універсально в застосуванні крему. Називається він крем для торта з вареного згущеного молока і вершкового масла.

Багато хто з нас пам’ятають смак цього крему ще з дитинства. Начинка у вафельних трубочках, тістечка із заварного тесту (профітролі, еклери), прошарок багатьох і багатьох тортів — це все крем з вареного згущеного молока і вершкового масла. З нього виходять ідеальні високі і стійкі шапочки від капкейків і трояндочки на тортах і тістечках.

Мій улюблений торт Снікерс я теж готую з цим кремом, і вам рекомендую спробувати. Посилання з назвою кликабельна, перейдіть по ній і готуйте з задоволенням. Рецепт дуже докладний і зрозумілий — вам сподобається.

Крем з вареного згущеного молока виходить ніжний, смачний, в міру солодкий. Він чудово доповнять класичний, шифоновий і будь-який інший бісквіт шоколадний, з фруктами, горіхами.

Як я вже писала раніше, він абсолютно невибагливий в приготуванні. Ніколи не розшаровується, не тече, чудово тримає форму. Його іноді готують заздалегідь і тримають в холодильнику в закритій тарі до одного тижня. При необхідності крем можна заморозити. Після розморожування знову збити міксером і використовувати за вашим бажанням.

Єдина умова для створення хорошого крему — це якісні інгредієнти без штучних жирів і хімічних добавок.

Отже, як приготувати крем для торта з вареного згущеного молока і вершкового масла в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Інгредієнти:

  1. варене згущене молоко — 380 гр.
  2. масло 82,5% — 180 гр.

Примітка:

  • Продукти для крему дістаньте з холодильника за 2 години до початку приготування, щоб вони стали однаковою кімнатної температури.
  • Кількість інгредієнтів в цьому рецепті збалансовано, але, якщо ви хочете крем солодше, чи, навпаки, менш солодкий, можете експериментувати з пропорціями на свій розсуд — тут немає ніяких правил.

Починаємо готувати:

М’яке вершкове масло покладіть в глибоку чашку.

Банку з вареним згущеним молоком розкрийте і поки відставте в бік.

Увімкніть міксер на найбільшу швидкість і збийте масло до побіління, приблизно 3 хвилини. За цей час масло має збільшитися в об’ємі в 1,5-2 рази.

Далі, не вимикаючи міксер, додайте в масло варену згущенку. Тільки не всю відразу, а розділіть на 3-4 порції.

Після кожного додавання згущеного молока перемішуйте все міксером до повного об’єднання.

Поступово крем придбає приємний персиковий відтінок і стане густим і в той же час повітряним. Насиченість кольору готового крему залежить від того, наскільки темна або навпаки світла у вас згущене молоко.

Довго збивати крем не потрібно. Як тільки він утворює єдину консистенцію, вимкніть міксер.

Крем готовий і подальші дії залежать від того, як ви будете його використовувати. Якщо для прошарку торта, начинки тістечок можна застосовувати відразу. Якщо для прикраси тортів або капкейків — тоді поставте готовий крем в холодильник на 1 годину для стабілізації, потім перекладіть в кондитерський мішок з насадкою і використовуйте за призначенням.

Крем з вареного згущеного молока і вершкового масла можна застосовувати і для вирівнювання торта під фінішне покриття, як у торті Снікерс

І, як я вже писала раніше — для прошарку між коржами (на фото все той же торт Снікерс).

Особливо він гарний у поєднанні з шоколадним бісквітом на окропі, який я спекла для торта Темний Ларрі.

Сподіваюся, рецепт вам в нагоді, якщо з’являться питання, пишіть у коментарях — поспілкуємося.

Гарного вам настрою і приємного апетиту!