Бісквіт на гарячому молоці

Бісквіт для торта на гарячому молоці. У цій статті ви знайдете докладний рецепт з покроковими фото. Заходьте і готуйте із задоволенням!

І знову привіт всім, хто завітав на мій блог! У цій статті пишу для вас рецепт неймовірно смачного, ніжного, повітряного бісквіта для торта. Його назва — бісквіт на гарячому молоці.

Підійде такий бісквіт для основи з коржів в будь-якому торті. Для бісквітних, муссовых, йогуртових і навіть для чізкейків. Бісквіт на гарячому молоці стане чудовим доповненням до кремів, начинками або мусів.

для Просочення бісквіта на гарячому молоці потрібна не завжди. Якщо крем, який ви будете застосовувати з коржами досить вологий, наприклад крем зі сметани й цукру, тоді просочення не знадобиться. А якщо крем має масляну основу, наприклад крем з вареного згущеного молока — в цьому випадку краще коржі просочити.

Приготувати бісквіт на гарячому молоці можна в двох варіантах. Якщо потрібен бісквіт для шоколадного торта, наприклад для торта Снікерс або для Шварцвальдского торта Чорний ліс — спечіть його із застосуванням какао порошку. Якщо бісквіт будете використовувати для звичайного торта, тоді какао не знадобиться.

Фото шоколадних тортів я розміщу нижче в цій статті, подивіться. Або натисніть на назви і потрапляйте відразу на сторінку з потрібним рецептом. Там все докладно описано.

Я буду готувати бісквіт для шоколадного торта. Тому опишу варіант з какао. Ви можете повторити за мною або виключити какао порошок рецепта.

Ще, перед початком приготування рекомендую прочитати рецепт уважно до кінця, щоб став зрозумілий весь процес.

Отже, як спекти бісквіт для торта на гарячому молоці в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Інгредієнти:

  1. масло вершкове — 100 гр.
  2. великі яйця — 2 шт.
  3. ванільний цукор — 5 гр.
  4. молоко — 340 гр.
  5. цукор — 270 гр.
  6. борошно — 240 гр.
  7. розпушувач тіста — 15 гр.
  8. сіль — 1 щіпка.
  9. какао порошок (тільки для шоколадного варіанти) — 80 гр.

Примітка:

  • Якщо ви готуєте бісквіт без какао, тоді збільште кількість борошна на 80 грам. Тобто замість 240 грам візьміть 320 грам борошна.
  • Бісквіта, приготованого по цьому рецепту вистачає на торт з 4 — х коржів діаметром 20 див.
  • Я рекомендую випікати бісквіт у двох формах одночасно, бо тесту виходить досить багато.

Тісто

В першу чергу змішайте і просійте через сито всі сухі продукти крім цукру. Це борошно, розпушувач тіста, сіль, ванільний цукор і какао (якщо готуєте бісквіт для шоколадного торта). Тепер на час відставте все в бік.

Далі увімкніть духовку для прогріву на 170 градусів.

Яйця вбити в глибоку чашку і збити міксером на великій швидкості до утворення густої, пінистої маси. На це у вас піде приблизно 5 хвилин.

Після, не перестаючи збивати, по краю чашки цівкою всипте цукровий пісок. І продовжуйте збивати масу ще пару хвилин.

Окремо розігрійте молоко з вершковим маслом. Можна це зробити в мікрохвильовці інтервалами по 10-15 секунд, або на плиті. Молоко довести до кипіння, але не кип’ятити.

Тепер, починайте знову збивати яєчну суміш. Після чого тонкою цівкою влийте в неї гаряче молоко з розтопленим вершковим маслом.

Продовжуйте збивати до появи великих бульбашок.

Далі в два етапи додайте суміш із сухих інгредієнтів. Акуратно перемішайте обидва рази. Довго вимішувати тісто не можна, бо це призведе до вироблення зайвої клейковини. Що для бісквітного тіста не бажано.

Як тільки всі інгредієнти об’єдналися і тісто стало однорідним — припиніть перемішувати.

Тепер підготуйте форму для випічки. Можна використовувати одну, але високу (приблизно 10 см). Або дві форми середньої висоти, якщо ваша духовка досить містка. Тому що випікати бісквіт слід відразу весь, тобто обидві форми одночасно.

Я взяла дві невисокі форми діаметром 20 см.

Низ і боки форми змастіть вершковим маслом.

Перелийте тісто у форму і поставте в добре розігріту до 170 градусів духовку на середній рівень.

Випічка

Випікатися бісквіт на гарячому молоці буде приблизно 50 хвилин при режимі «верх — низ». Перевіряйте готовність за допомогою дерев’яної шпажки не раніше ніж за 5 хвилин до готовності. Для цього проткніть бісквіт в центрі. Якщо шпажка залишається суха, потримайте бісквіт в духовці ще 5 хвилин і вимкніть. Якщо сира — збільшіть час випічки на 10-15 хвилин.

Чому такі нюанси — тому що сила духовки у всіх нас різна і цей момент обов’язково потрібно враховувати.

Після готовності вимкніть духовку, відкрийте дверцята, через 10 хвилин дістаньте бісквіт.

Тепер звільніть його від форми, перекладіть на решітку.

Після того як бісквіт охолоне повністю, оберніть його харчовою плівкою або перекладіть в пакет. Тепер щільно скрутіть краї так, щоб у пакеті залишилося мінімальну кількість повітря.

В такому вигляді помістіть його в холодильник мінімум на 8 годин. Я зазвичай випікаю всі бісквіти з вечора і вони дозрівають у мене в холодильнику до ранку.

По закінченні часу дістаньте його з холодильника. Звільніть від плівки і тільки після цього розріжте на коржі і використовуйте за призначенням.

Ось обіцяні фотографії шоколадних тортів в розрізі. Це Шварцвальдский торт Чорний ліс.

А це чудовий, незабутній і мій самий улюблений торт Снікерс.

Готуйте за моїми рецептами, з’являться питання — задавайте в коментарях, я обов’язково відповім на всі!

Приємного апетиту і вдалої вам випічки!