Муссовый полуничний торт

Самий смачний, ніжний і легкий Муссовый полуничний торт. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте із задоволенням!

Всім привіт! Я сьогодні вирішила приготувати Муссовый полуничний торт і написати для вас докладний покроковий рецепт. Я знаю, що нерідко господинь лякає сама назва «муссовый», але я вас запевняю, немає нічого неможливого).

Результат вам обов’язково сподобається, адже муссовые торти одні із самих ніжних і смачних. До того ж вони дуже легкі і корисні!

Покривають муссовые торти часто дзеркальної глазур’ю, завдяки якій створюється відчуття святкового настрою, яскравості!

А в начинці завжди є ягоди або фрукти, що додає торту користі і доносить до нас смак літа.)

Так як будь муссовый торт має кілька шарів, на перший погляд, може здатися, що тут все заплутано і складно. Насправді це не так). Тим більше, що у вас є помічниця в моєму обличчі. Тому цей рецепт підійде навіть для початківців кондитерів.

Я пропишу все дуже докладно із зазначенням можливих помилок, щоб ви змогли гарантовано приготувати смачний муссовый торт у себе вдома і порадувати своїх близьких!

Черговість приготування торта

  • В першу чергу випікаємо бісквіт (краще з вечора) і прибираємо його в холодильник під плівку. Форма для бісквіта d 20 див. Вранці дістаємо з холодильника, розрізаємо на коржі бажаної товщини і ставимо в морозильник до потрібного моменту.
  • Після готуємо компоті, заливаємо у форму d 18 см і теж ставимо в морозильну камеру на кілька годин.
  • Наступний по черзі йде мус. Його попередньо охолоджувати не потрібно. Відразу застосовуємо як прописано в рецепті нижче.
  • За той час, поки зібраний торт буде замерзати в морозильній камері, ви спокійно приготуєте дзеркальну глазур для покриття торта.
  • У цьому рецепті я даю інгредієнти для бісквіта на яйцях і дзеркальною глазурі, а самі рецепти з докладним покроковим описом знайдете, перейшовши за посиланнями в назвах. Просто натискайте і потрапите на сторінку.

Отже, як приготувати муссовый торт в домашніх умовах — докладний покроковий рецепт з фото.

Для бісквіта на яйцях:

  1. білок — 100 г
  2. цукор (1) — 74 гр
  3. жовток — 87 гр
  4. цукор (2) — 27 гр
  5. борошно — 50 г
  6. сухе молоко — 20 г
  7. білий шоколад — 20 г
  8. вершкове масло — 30 г

Для дзеркальної глазурі:

  1. вода — 75 г
  2. цукор — 150 г
  3. сироп глюкози — 150 г
  4. білий шоколад — 150 г
  5. згущене молоко — 100 г
  6. желатин — 12 гр (170 блум) або 10 гр (220 блум)
  7. барвник

Для мусу:

  1. желатин — 5 гр + 30 гр води
  2. жовтки — 30 г
  3. цукор — 15 г
  4. вершки (1) — 75 г
  5. молоко — 75 г
  6. екстракт ванілі — 1 ч. л
  7. білий шоколад — 245 гр
  8. вершки (2) — 225 гр

Для полуничного компоті:

  1. полуничне пюре — 195 гр
  2. цукор — 40 г
  3. желатин — 6 гр + вода 36 гр
  4. заморожена полуниця

Пюре можна приготувати самостійно. Візьміть ягоду і подрібніть в блендері.

Моя полуниця була заморожена, тому спочатку я її підігріла в сотейнику на плиті на слабкому вогні, періодично помішуючи. Як тільки ягода відтанула, я переклала її в чашу блендера разом з соком, що виділився.

Включила блендер — 10 секунд і у мене вийшло пюре)

Наступним кроком потрібно залити желатин холодною водою для набухання і відставити у бік.

В сотейник покладіть потрібну кількість пюре, додайте цукор і підігрійте до 80 градусів, постійно помішуючи.

Добре набряклий желатин розчиніть в гарячому пюре. Кип’ятити не треба!

Потім перелити в підготовлену форму, зверху посипати шматочками замороженої полуниці, поставити в морозильну камеру до повного замерзання (приблизно на 2 години і більше).

Увага! Кільце для заморозки компоті беріть діаметром на 2-3 см менше, ніж те, в якому будете збирати торт. Тобто, якщо для складання торта і в тому числі для випічки бісквіта ви візьмете кільце 20 см, то для компоті 17-18 див.

Далі приступимо до приготування мусу

У сотейник з товстим дном влити молоко, вершки (1), ванілін і довести до кипіння на середньому вогні.

Одночасно в окремій мисці розтерти жовтки з цукром.

Тонкою цівкою вилити на жовтки гарячу суміш, при цьому дуже активно помішуючи.

Потім все знову перелити в сотейник, поставити на плиту на середній вогонь і довести до температури 82 градуси або до густоти сметани, не забувайте постійно (!) помішувати. Слідкуйте за тим, щоб жовтки не перегрілися, в цьому випадку вони підуть пластівцями, нам такого не потрібно.

Готову гарячу суміш вилийте на білий шоколад. Додайте набряклий желатин.

Добре перемішайте до однорідності.

Пора зайнятися сливами (2). Перед застосуванням потримайте вершки в холодильнику пару годин. Залийте їх у чашу міксера і збийте до м’яких піків. Попередньо віночок і чашу міксера потримайте в морозилці 15 хвилин.

Тепер з’єднайте вершки з шоколадно-жовткової основою.

Спокійно, але ретельно перемішати лопаткою. Готовий мус.

Тепер підготуйте форму d 20 див. Дно оберніть харчовою плівкою ось так.

Переверніть форму і всередину встановіть і закріпіть ацетатную стрічку.

Збираємо Муссовый полуничний торт

Залийте у форму ½ частину мусу і поставте в морозильну камеру хвилин на 30. За цей час мус трохи стабілізується.

Дістаньте з морозильної камери заморожений компоті і форму з мусом. Вийміть компоті з своєї форми і помістіть отриману замерзлу заготівлю поверх мусу.

Зверху вилийте залишки мусу, стежте за тим, щоб він заповнив собою все порожні місця в формі. Поверх мусу покладіть заморожений корж бісквіту, повністю занурювати його не треба. Наше завдання зробити так, щоб корж на 0,5 см височів над мусом.

Всю конструкцію знову поставте в морозилку на 5 годин. Потрібно дочекатися, коли весь торт добре замерзне.

За цей час приготуйте дзеркальну глазур згідно з рецептом, перейшовши за посиланням. Там детально все описано.

Потім вийміть заморожену заготівлю торта з морозильної камери, звільніть від форми та ацетатної стрічки.

Переверніть і встановіть на решітці.

Наступним етапом ми будемо заливати наш торт дзеркальної глазур’ю. Спочатку на дно дека постеліть харчову плівку, зверху встановіть конструкцію з тортом.

Тепер впевненим рухом вилийте глазур на торт, добре проливаючи краю. Зайва глазур стече на деко.

Можна залишити в такому варіанті. Я ще намалювала жовтою глазур’ю ось такі краплі.

Коли зайва глазур повністю стече, приберіть торт з підставки. Загалом-то і все. Ваш муссовый полуничний торт з дзеркальною глазур’ю готовий.

В якості декору я додала шоколадні сердечка.

Ось так виглядає Муссовый полуничний торт у розрізі.

По цьому ж рецепту я приготувала ще один торт, тільки для начинки використовувала не полуницю, а ківі і форму для складання торта взяла фігурну. Ось такий неймовірно смачний, легкий і ніжний муссовый красень у мене вийшов!

Зберігання

Скажу пару слів про терміни і умови зберігання муссовых тортів. В холодильнику в закритій тарі, щоб торт не вбирав сторонні запахи, можна зберігати до 5 діб.

Але, муссовые торти можна заморожувати, і в такому випадку, при глибокому заморожуванні вони зберігаються до півроку, попередньо, звичайно ж обернути харчовою плівкою.

Сподіваюся, і в цей раз була вам корисна. Якщо є питання, пишіть у коментарях, поспілкуємося.

Смачних вам тортиків!