Дуже ніжний Лимонний чізкейк без випічки з кремом зі збитих вершків. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!
Всім привіт! Сьогодні рада представити вам рецепт ще одного чізкейку і на цей раз ми приготуємо його з цитрусами або одягають. Називається він Лимонний чізкейк без випічки, його можна зробити з прошарком з Лимонного курда або з лимонним желе.
Я в цій статті напишу варіант як приготувати Лимонний чізкейк без випічки з лимонним желе. Але, якщо вам більше подобається Лимонний курд — тоді робіть все в точності, як я описую. Але для того, щоб приготувати прошарок з Лимонного курда переходьте за посиланням у назві, готуйте, а потім повертайтеся сюди для продовження.
Для того, щоб зробити Лимонний курд, вам необхідно взяти подвійну норму продуктів, яка вказана в його рецепті. І ще, в кінці приготування потрібно буде додати в гарячий курд 5 гр. желатину. Залийте його холодною водою (на 5 гр. желатину 30 гр. води). Дайте 10-15 хвилин для набрякання, потім розтопіть в мікрохвильовці (15 секунд), перелийте в гарячий курд, перемішайте.
Ще нам знадобиться рецепт Крему зі збитих вершків. Його ми з вами будемо використовувати для прикраси нашого красивого чізкейку. У цій статті в списку інгредієнтів я напишу потрібну кількість продуктів для крему. А сам процес приготування криється в посиланні з назвою. Заходьте, готуйте і знову повертайтеся сюди для того, щоб підглянути як прикрасити ваш чізкейк.
Для того, щоб ви не заплуталися, я напишу порядок дій. В першу чергу зробіть основу для чізкейку, потім начинку, після лимонне желе або Лимонний курд і в кінці прикраса з крему, часточок лимона і горіхових пелюсток.
Отже, як приготувати смачний Лимонний чізкейк без випічки в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.
Основа з печива:
- пісочне печиво — 300 гр.
- масло вершкове — 150 гр.
Сирна начинка:
- сир вершковий — 550 гр.
- сметана — 150 гр.
- згущене молоко — 300 гр.
- цукор — 50 гр.
- сік і цедра 1-го лимона.
- желатин — 15 гр.
- ванільний цукор — 10 гр.
- холодна вода для желатину — 90 гр.
Лимонне желе:
- вода — 450 мл
- сік лимона — 150 мл (приблизно 3 середніх лимона).
- цукор — 200 г
- цедра 1-го лимона.
- водорозчинний барвник харчової жовтий.
- желатин — 8 гр.
- вода для желатину — 48 гр.
Крем зі збитих вершків:
- вершки жирністю 30% — 200 мл
- цукрова пудра — 50 гр.
Прикраса:
- горіхові пелюстки (мигдальні, арахісові) — 100 гр.
- часточки лимона — 16-18 штук.
Примітка:
- Я збирала чізкейк у формі 26 див. Тому мій торт вийшов всього 5 см заввишки. Якщо ваша форма менше в діаметрі, то чізкейк в підсумку буде вище, тому й форма вам знадобиться більш висока. Враховуйте цей момент при виборі форми.
- Барвник для желе можна не використовувати. Це за вашим бажанням. Але без барвника желе вийде не яскраве.
- Всі продукти для сирної начинки і піщаної основи повинні бути кімнатної температури. Тому дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
- Продукти для крему зі збитих вершків навпаки — добре охолодженими.
Готуємо Лимонний чізкейк без випічки
Для початку залийте желатин, який призначений для начинки, холодною водою (15 гр. желатину + 90 гр. води). І поки відставте в сторону, нехай набухає.
Тепер приготуємо пісочну основу для чізкейку.
За допомогою блендера подрібніть печиво в крихту. Якщо немає блендера — покладіть печиво між двома листами щільного пергаменту і грунтовно розкочуйте дерев’яною качалкою до тих пір, поки не вийде однорідна крихта.
Після перекладіть її в глибоку миску і додайте туди м’яке вершкове масло. Масло можна попередньо трохи розтопити в мікрохвильовці.
Тепер ґрунтовно перемішайте до однорідності.
Підготуйте форму для складання чізкейку. Найкраще підійде роз’ємна форма або кільце без дна.
Якщо у вас така ж роз’ємна форма, як у мене — постеліть на дно аркуш пергаменту. Якщо кільце без дна — тоді покладіть пергамент на плоску металеву поверхню (наприклад маленький деко і зверху встановіть кільце. Надалі переміщати цю конструкцію можна тільки разом з листом, інакше чізкейк випаде.
Отже, форму підготували, тепер пересипте в неї вологу крихту, рівномірно розподіліть по дну і гарненько утрамбуйте.
Далі розігрійте духовку до 200 градусів, поставте в неї кільце з пісочної основою і випікайте 10 хвилин, не більше!
Можна основу не випікати, а заморозити в морозильній камері 30 хвилин. Але на мій смак варіант з випічкою краще.
Готову основу поки відставте в бік.
Начинка для Лимонного чізкейку
Складіть у глибоку чашку згущене молоко, цукор, ванільний цукор і сирний сир. Потім добре перемішайте всі ручним віночком до зникнення всіх грудочок. У вас в підсумку вийде густа сирна маса приблизно як на фото нижче.
Тепер додайте сметану і знову добре перемішайте ручним віночком. Дійте акуратно, щоб не вийшли повітряні бульбашки.
Далі додайте сік одного лимона і цедру, перемішайте.
Желатин до цього часу вже розпух. Розтопіть його в мікрохвильовці 10-15 секунд і перелийте в сирну масу.
Знову все перемішайте ручним віночком. Тепер маса стане більш рідка ніж на початку. Так і повинно бути.
До цього часу основа для чізкейку (якщо ви її випікали) вже охолола. Тепер встановіть всередині форми ацетатную стрічку, прямо на піщану основу. Закріпіть стрічку защібкою.
Залийте сирну начинку всередину кільця на піщану основу. Трохи постукайте форму об стіл для того, щоб піднялися наверх можливі бульбашки повітря. Потім проткніть їх зубочисткою і повторіть цю дію кілька разів до повного зникнення бульбашок. Після цього поставте чізкейк в холодильник години на 2. За цей час начинка застигне.
Желе для Лимонного чізкейк без випічки
Для того щоб приготувати лимонне желе в першу чергу потрібно залити желатин холодною водою і поки відставити убік.
Тепер в каструльку з товстим дном налити воду, лимонний сік, додайте цедру одного лимона і цукор, добре перемішайте до розчинення цукру. Після цього поставте на плиту, доведіть до кипіння і поваріть три хвилини.
Зніміть гарячий сироп з плити і процідіть, щоб позбутися від цедри. В результаті у вас вийде близько 600 мл. кисло-солодкого лимонного сиропу.
Желатин до цього часу добре розбухнув. Розтопіть його в мікрохвильовці (10-15 секунд) і перелийте в сироп. Добре перемішайте і додайте трохи жовтого харчового барвника. У мене це гелевий барвник Top decor, мені вистачило 3 краплі.
Як я вже писала раніше, барвник можна не додавати.
Тепер остудіть сироп до кімнатної температури. Форму з чізкейк дістаньте з холодильника (начинка до цього часу повинна бути повністю застигла). Потім обережно перелийте остиглий сироп на сирну начинку.
Зверху накрийте харчової плівкою для того, щоб не проникали сторонні запахи і поставте в холодильник на 2 години до повного застигання.
Далі дістаньте чізкейк з холоду, обережно звільніть від кільця, ацетатної стрічки і приберіть пергамент. Після переставте торт на плоску тарілку або підкладку.
Тепер приготуйте Крем зі збитих вершків, перекладіть його в кондитерський мішок з насадкою. Отсадите красиві трояндочки на верх торта, залишки крему нанесіть на боки і розрівняйте шпателем. Після обсипте боки горіховими пелюстками, а зверху, між трояндочками розкладіть скибочки лимона.
Самий смачний і красивий Лимонний чізкейк без випічки готовий, тепер можна пригощати рідних та близьких.
А це шматочок Лимонного чізкейку в розрізі — він чудовий!
Готуйте за моїми рецептами, якщо щось незрозуміло, задайте питання в коментарях — я обов’язково відповім.
Приємного всім апетиту і гарного дня!