Готуємо Лимонний чізкейк без випічки
Для початку залийте желатин, який призначений для начинки, холодною водою (15 гр. желатину + 90 гр. води). І поки відставте в сторону, нехай набухає.
Тепер приготуємо пісочну основу для чізкейку.
За допомогою блендера подрібніть печиво в крихту. Якщо немає блендера — покладіть печиво між двома листами щільного пергаменту і грунтовно розкочуйте дерев’яною качалкою до тих пір, поки не вийде однорідна крихта.
Після перекладіть її в глибоку миску і додайте туди м’яке вершкове масло. Масло можна попередньо трохи розтопити в мікрохвильовці.
Тепер ґрунтовно перемішайте до однорідності.
Підготуйте форму для складання чізкейку. Найкраще підійде роз’ємна форма або кільце без дна.
Якщо у вас така ж роз’ємна форма, як у мене — постеліть на дно аркуш пергаменту. Якщо кільце без дна — тоді покладіть пергамент на плоску металеву поверхню (наприклад маленький деко і зверху встановіть кільце. Надалі переміщати цю конструкцію можна тільки разом з листом, інакше чізкейк випаде.
Отже, форму підготували, тепер пересипте в неї вологу крихту, рівномірно розподіліть по дну і гарненько утрамбуйте.
Далі розігрійте духовку до 200 градусів, поставте в неї кільце з пісочної основою і випікайте 10 хвилин, не більше!
Можна основу не випікати, а заморозити в морозильній камері 30 хвилин. Але на мій смак варіант з випічкою краще.
Готову основу поки відставте в бік.