Лимонний чізкейк без випічки

Готуємо Лимонний чізкейк без випічки

Для початку залийте желатин, який призначений для начинки, холодною водою (15 гр. желатину + 90 гр. води). І поки відставте в сторону, нехай набухає.

Тепер приготуємо пісочну основу для чізкейку.

За допомогою блендера подрібніть печиво в крихту. Якщо немає блендера — покладіть печиво між двома листами щільного пергаменту і грунтовно розкочуйте дерев’яною качалкою до тих пір, поки не вийде однорідна крихта.

Після перекладіть її в глибоку миску і додайте туди м’яке вершкове масло. Масло можна попередньо трохи розтопити в мікрохвильовці.

Тепер ґрунтовно перемішайте до однорідності.

Підготуйте форму для складання чізкейку. Найкраще підійде роз’ємна форма або кільце без дна.

Якщо у вас така ж роз’ємна форма, як у мене — постеліть на дно аркуш пергаменту. Якщо кільце без дна — тоді покладіть пергамент на плоску металеву поверхню (наприклад маленький деко і зверху встановіть кільце. Надалі переміщати цю конструкцію можна тільки разом з листом, інакше чізкейк випаде.

Отже, форму підготували, тепер пересипте в неї вологу крихту, рівномірно розподіліть по дну і гарненько утрамбуйте.

Далі розігрійте духовку до 200 градусів, поставте в неї кільце з пісочної основою і випікайте 10 хвилин, не більше!

Можна основу не випікати, а заморозити в морозильній камері 30 хвилин. Але на мій смак варіант з випічкою краще.

Готову основу поки відставте в бік.