сік лимона — 150 мл (приблизно 3 середніх лимона).
цукор — 200 г
цедра 1-го лимона.
водорозчинний барвник харчової жовтий.
желатин — 8 гр.
вода для желатину — 48 гр.
Крем зі збитих вершків:
вершки жирністю 30% — 200 мл
цукрова пудра — 50 гр.
Прикраса:
горіхові пелюстки (мигдальні, арахісові) — 100 гр.
часточки лимона — 16-18 штук.
Примітка:
Я збирала чізкейк у формі 26 див. Тому мій торт вийшов всього 5 см заввишки. Якщо ваша форма менше в діаметрі, то чізкейк в підсумку буде вище, тому й форма вам знадобиться більш висока. Враховуйте цей момент при виборі форми.
Барвник для желе можна не використовувати. Це за вашим бажанням. Але без барвника желе вийде не яскраве.
Всі продукти для сирної начинки і піщаної основи повинні бути кімнатної температури. Тому дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
Продукти для крему зі збитих вершків навпаки — добре охолодженими.