Лимонний чізкейк без випічки

Основа з печива:

  1. пісочне печиво — 300 гр.
  2. масло вершкове — 150 гр.

Сирна начинка:

  1. сир вершковий — 550 гр.
  2. сметана — 150 гр.
  3. згущене молоко — 300 гр.
  4. цукор — 50 гр.
  5. сік і цедра 1-го лимона.
  6. желатин — 15 гр.
  7. ванільний цукор — 10 гр.
  8. холодна вода для желатину — 90 гр.

Лимонне желе:

  1. вода — 450 мл
  2. сік лимона — 150 мл (приблизно 3 середніх лимона).
  3. цукор — 200 г
  4. цедра 1-го лимона.
  5. водорозчинний барвник харчової жовтий.
  6. желатин — 8 гр.
  7. вода для желатину — 48 гр.

Крем зі збитих вершків:

  1. вершки жирністю 30% — 200 мл
  2. цукрова пудра — 50 гр.

Прикраса:

  1. горіхові пелюстки (мигдальні, арахісові) — 100 гр.
  2. часточки лимона — 16-18 штук.

Примітка:

  • Я збирала чізкейк у формі 26 див. Тому мій торт вийшов всього 5 см заввишки. Якщо ваша форма менше в діаметрі, то чізкейк в підсумку буде вище, тому й форма вам знадобиться більш висока. Враховуйте цей момент при виборі форми.
  • Барвник для желе можна не використовувати. Це за вашим бажанням. Але без барвника желе вийде не яскраве.
  • Всі продукти для сирної начинки і піщаної основи повинні бути кімнатної температури. Тому дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
  • Продукти для крему зі збитих вершків навпаки — добре охолодженими.