Торт Різдвяне поліно

Бісквітне тісто:

  1. цукор — 100 г
  2. яйця — 4 шт.
  3. борошно — 90 гр
  4. какао — порошок- 2 ст. л

Для крему зі збитих вершків і шоколаду:

  1. вершки (1) жирність від 33% — 300 гр
  2. чорний шоколад від 70% — 250 г
  3. коньяк — 40 гр
  4. вершки (2) жирність від 33% — 300 г
  5. цукор — 2 ст. л

Ганаш для покриття:

  1. вершки 33% — 100 г
  2. темний шоколад — 100 г
  3. масло вершкове — 30 г

Примітка:

  • Для випічки бісквіта вам знадобиться стандартний деко 32*42 або близько того.
  • Всі продукти для бісквітного тіста і крему Ганаш повинні бути кімнатної температури.
  • Для крему з вершків і шоколаду потрібно добре охолодити вершки (2).
  • Ще вам знадобиться чистий рушник, тому підготуйте заздалегідь.

Готуємо бісквітне тісто

На самому початку увімкніть духовку на прогрів на 200 градусів і підготуйте лист. Застеліть його пергаментним папером так, щоб вона звисала за краї листа. Тобто з хорошим запасом.

Після цього яйця збийте в чашу міксера і збийте на великій швидкості до пишної білої піни.

Потім, не зупиняючи міксер, всипте дощиком цукор і збийте масу до щільної піни.

В окремій чашці об’єднайте, добре перемішайте і просійте на пару раз какао і борошно. Потім пересипте суху суміш у збиті яйця. Перемішайте все силіконової лопаткою до об’єднання. Довго не вимішуйте. У вас повинно вийти досить рідке тісто без грудочок.

Готове тісто перелийте на деко, застелене пергаментом і рівномірно розподіліть так, як показано на фото нижче.