Бісквітне тісто:
- цукор — 100 г
- яйця — 4 шт.
- борошно — 90 гр
- какао — порошок- 2 ст. л
Для крему зі збитих вершків і шоколаду:
- вершки (1) жирність від 33% — 300 гр
- чорний шоколад від 70% — 250 г
- коньяк — 40 гр
- вершки (2) жирність від 33% — 300 г
- цукор — 2 ст. л
Ганаш для покриття:
- вершки 33% — 100 г
- темний шоколад — 100 г
- масло вершкове — 30 г
Примітка:
- Для випічки бісквіта вам знадобиться стандартний деко 32*42 або близько того.
- Всі продукти для бісквітного тіста і крему Ганаш повинні бути кімнатної температури.
- Для крему з вершків і шоколаду потрібно добре охолодити вершки (2).
- Ще вам знадобиться чистий рушник, тому підготуйте заздалегідь.
Готуємо бісквітне тісто
На самому початку увімкніть духовку на прогрів на 200 градусів і підготуйте лист. Застеліть його пергаментним папером так, щоб вона звисала за краї листа. Тобто з хорошим запасом.
Після цього яйця збийте в чашу міксера і збийте на великій швидкості до пишної білої піни.
Потім, не зупиняючи міксер, всипте дощиком цукор і збийте масу до щільної піни.
В окремій чашці об’єднайте, добре перемішайте і просійте на пару раз какао і борошно. Потім пересипте суху суміш у збиті яйця. Перемішайте все силіконової лопаткою до об’єднання. Довго не вимішуйте. У вас повинно вийти досить рідке тісто без грудочок.
Готове тісто перелийте на деко, застелене пергаментом і рівномірно розподіліть так, як показано на фото нижче.