Морквяний торт з мигдалем


Відмінний рецепт бісквітного торта з повидлом. У тісто додаємо натерту моркву, крем готуємо з вершкового сиру і прикрашаємо торт мигдалевими пелюстками.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 склянки

    — борошно (пшеничне)

  • 6 шт.

    — морква (невелика)

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 1 1/2 склянки

    — цукор

  • 1/4 склянки

    — рослинна олія

  • 3 ч. л.

    — кориця

  • 2 ч. л.

    — розпушувач

  • 1 ч. л.

    — сода (харчова)

Для крему:

  • 1 упаковка

    — сир (175-200 гр., вершковий Філадельфія або т. п.)

  • 100 гр.

    — вершкове масло (розм’якшене)

  • 4 ст. л.

    — цукрова пудра

Для торта:

  • 5 ст. л.

    — повидло

  • 200 гр.

    — мигдаль (пелюстки)

Рецепт приготування

    Для приготування морквяного торта ставимо за духовку на 180 градусів, форму (26 см. діаметр) змащуємо вершковим маслом.

    Очищену моркву натираємо.


    Яйця збиваємо з цукром до пишного стану. Помішуючи, поступово додаємо борошно і рослинне масло. Потім додаємо підготовлену моркву, розпушувач, соду і корицю.


    Акуратно перемішуємо тісто і викладаємо у форму. Відправляємо морквяний бісквіт в духовку на 40 хвилин, перевіряємо готовність зубочисткою і, якщо потрібно, ще випікаємо 10 хвилин. Остуджуємо.


    Поки випікається морквяний бісквіт, мигдальні пелюстки підсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору, помішуючи.


    Остиглий бісквіт розрізаємо гострим ножем навпіл.


    Змащуємо одну половину повидлом і накриваємо другою.


    Для крему вершковий сир Філадельфія збиваємо з розм’якшеним маслом і цукровою пудрою до густого стану. Змащуємо підготовленим сирним кремом всю поверхню торта.


    Прикрашаємо морквяний торт золотистими мигдалевими пелюстками, даємо просочитися торту 2 години в холодильнику і подаємо. Приємного апетиту!