Торт Різдвяне поліно

Випікання бісквіта

Тепер поставте деко в розігріту духовку на середній рівень і випікайте 7-10 хвилин (не більше! при температурі 200 градусів. Дуже важливо не перетримати бісквіт в духовці, щоб він не пересох. Інакше ви не зможете згорнути його в рулет.

Готовий бісквіт вийміть з духовки, негайно зніміть з дека, разом з листом пергаменту. У цьому місці потрібно діяти швидко, поки бісквіт ще гарячий.

Накрийте бісквіт чистим рушником і переверніть його так, щоб рушник виявилося внизу а пергамент зверху. Після відразу зніміть пергамент з бісквіта.

Тепер скрутіть в рулет бісквіт разом з рушником і залиште лежати на столі до повного охолодження. Орієнтуйтеся на фото нижче.

Крем з вершків і шоколаду для внутрішньої обмазки

Поки бісквіт остигає ми приготуємо крем з вершків і шоколаду. А вірніше три крему — насичено шоколадний, менш насичений вершковий.

Отже, вершки (1) налити в каструльку з товстим дном. Туди ж засипте подрібнений шоколад і поставте на плиту на повільний вогонь або водяну баню.

Постійно помішуючи, нагрівайте вершки, які розтоплять шоколад. Спочатку шоколад розшарується і піде пластівцями. Ви продовжуйте вимішувати і в результаті у вас вийде ось така однорідна шоколадна глазур.

Потім зніміть з плити або з водяної бані каструльку, залийте в глазур коньяк, ретельно перемішайте і поки відставте в сторону. Це у нас вийшов крем №1.

Тепер чашу вінчик для збивання і покладіть в морозилку хвилин на 10-15. Після дістаньте і перелийте в чашу холодні вершки (2).

Увімкніть міксер на велику швидкість і збийте вершки до м’яких піків, потім дощиком додайте цукор і продовжуйте збивати до твердих піків. На все у вас піде близько 3-х хвилин. В результаті у вас вийде класичний крем зі збитих вершків і цукру.

Далі розділіть крем на 2 частини, половину перекладіть в окрему чашку. До відкладеної половині додайте ⅓ частина постигла шоколадної глазурі (або крему №1), яку ми приготували недавно.

Обережно, але ретельно перемішайте крем до об’єднання. Це ми з вами зробили крем №2. Крем №3 — це білі збиті вершки.

Тепер нам потрібно охолодити всі три крему. Поставте їх у холодильник на 1 годину.