Морквяний бісквіт

Продукти для тіста:

  1. яйця — 3 шт.
  2. моркву — 260 гр
  3. масло рослинне — 150 г
  4. цукор — 250 г
  5. розпушувач тіста — 3 гр
  6. сода — 3 г
  7. кориця — 3 г
  8. горіхи волоські — 65 гр
  9. борошно — 250 гр

Примітка:

  • Для приготування підійдуть будь-які горіхи які вам більше подобаються.
  • Якщо у вас фундук або арахіс — їх потрібно заздалегідь посмажити до напівготовності. Про що докладно написано в статті Як посмажити арахіс.
  • Форму для випічки бісквіта візьміть діаметром 20 см.
  • Моркву для бісквіта вибирайте соковиту (чим більше соку моркви, тим ніжніше вийде бісквіт).

Готуємо морквяний бісквіт

До початку приготування бісквітного тіста увімкніть духовку для прогріву на 170 градусів.

Горіхи (волоські) промийте, просушіть, подрібніть ножем на обробній дошці і поки відставте в сторону. Нагадую, якщо ви хочете приготувати морквяний бісквіт з арахісом або фундуком, то ці горіхи потрібно попередньо обсмажити до напівготовності ось за цим рецептом.

Свіжу моркву помийте, очистіть, натріть на дрібній тертці і покладіть в глибоку миску. Потім вбийте яйця, додайте рослинне масло і перемішайте силіконової лопаткою.

Додайте цукор і ще раз перемішайте.

Тепер всипте корицю, додайте подрібнені горіхи і добре перемішайте.

В окремій глибокій мисці змішайте борошно, розпушувач тіста і соду. Просійте кілька разів через сито і за два рази додайте сухі інгредієнти в рідку масу.

Після кожного додавання перемішуйте тісто до зникнення борошняних грудочок. Але довго вимішувати тісто не потрібно, інакше буде вироблятися зайва клейковина. А для бісквітного тіста це шкідливо.

Тісто у вас вийде приблизно таке, як на фото нижче — середньої консистенції не густе і не дуже рідке.