Торт Прага

найсмачніший класичний шоколадний торт Прага. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте із задоволенням!

Всім привіт! Як і обіцяла, пишу для вас рецепт самого відомого шоколадного десерту, який називається торт Прага. Готувати ми його будемо по звичайному класичному варіанту з додаванням невеликої імпровізації в декорі.

Для того, щоб приготувати торт Прага нам знадобляться бісквітні коржі. Їх ми спечемо за рецептом Класичного шоколадного бісквіта. Ще ми зробимо спеціальний крем для нашого торта і приготуємо Шоколадну глазур з какао для прикраси.

У мене на блозі є рецепт Шоколадної глазурі з шоколаду, ви, при бажанні, можете скористатися цим рецептом для декору вашого торта.

У даній статті я детально опишу як приготувати крем і як зібрати і прикрасити торт. А для того, щоб спекти бісквіт і зварити глазур, вам потрібно перейти за посиланнями в назвах. На відповідних сторінках з рецептами детально описані всі етапи їх приготування. Після того, як все зробите, повертайтеся сюди для продовження.

Ще, для вашої зручності, я в списку інгредієнтів у цій статті, вкажу всі продукти, необхідні для приготування нашого торта Прага.

Для того, щоб ви не заплуталися, я напишу черговість дій. Спочатку випікайте бісквіт (краще ввечері) і прибирайте його для дозрівання в холодильник на всю ніч. На наступний день приготуйте крем. Потім розрізати бісквіт на коржі і зберіть торт. В останню чергу зваріть глазур і в кінці покрийте їй десерт.

Щоб мати повну картину дій і врахувати багато особливості до початку приготування, я рекомендую спершу прочитати увесь рецепт до кінця, і тільки після цього закуповувати продукти.

Отже, як приготувати найсмачніший класичний торт Прага в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.