Торт Червоний оксамит

Крем-чіз на вершках:

  1. вершковий сир — 400 гр.
  2. цукрова пудра — 185 гр.
  3. вершки (жирність від 30% — 100 гр.
  4. ванільний цукор — 10 гр.
  5. сік лимона — 2 ст. л.

Крем-чіз на маслі:

  1. вершковий сир — 400 гр.
  2. масло 82,5% — 180 гр.
  3. цукрова пудра — 180 гр.

Щоб спекти бісквіт нам буде потрібно:

  1. борошно — 350 гр.
  2. какао — 15 гр.
  3. сода — 5 гр.
  4. розпушувач тіста — 10 гр.
  5. кефір 2,5% — 300 гр.
  6. водорозчинний барвник — 3 ч. л.
  7. цукор — 300 гр.
  8. масло вершкове — 120 гр.
  9. масло рослинне — 120 гр.
  10. яйця — 3 шт.
  11. ванільний цукор — 10 гр.
  12. лимонний сік — 1 ст. л.

Примітка:

  • Для приготування бісквіта всі продукти мають бути кімнатної температури. Тому за пару годин до початку дістаньте їх з холодильника.
  • У цьому рецепті вершкове та олію можна замінити одне на інше. Або готувати строго за рецептом, тобто з використанням двох видів олії.
  • Я рекомендую випікати бісквіт і готувати крем для вирівнювання ввечері, а все інше вранці наступного дня.
  • Для додання бісквіту бордового кольору використовуйте харчової водорозчинний барвник. У мене це гелевий барвник Top decor.