Класичний заварний крем

Самий бюджетний класичний заварний крем для торта і тістечок. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!

Всім привіт! У цій статті мова піде про дуже смачний, ніжний крем для прошарку тортів, начинки тістечок, еклерів, профітролей. Називається він Класичний заварний крем. Готується цей крем досить просто, виходить завжди. Впорається навіть той, хто ніколи і ніякий крем не готував.

домашнього класичного заварного крему є ще одна важлива перевага — дуже низька собівартість. Але мені цей крем подобається із-за його універсальності. Тому що приготувати його можна як густим, так і рідким, щодо ваших запитів. Тобто, для прошарку в тортах між коржами я зазвичай заварюю крем погустіше. А для начинки різних тістечок готую його менш густим.

Сьогодні я приготую Класичний заварний крем спеціально для прошарку сухих листкових коржів в торт Наполеон. Я хочу, щоб крем добре просочив торт, але не сильно розмочив, і тому зроблю його середньої консистенції. Фото торта в розрізі я розміщу в кінці статті, подивіться. Або переходьте за посиланням у назві і готуйте цей незабутній десерт.

У цьому рецепті ми приготуємо крем з 1 літра молока — крему в підсумку вийде багато. Його якраз вистачить на 12-15 коржів в багатошаровому Наполеона. Але, якщо вам стільки крему не потрібно, тоді скоротіть кількість всіх інгредієнтів в два або в три рази.

Для того, щоб крем вийшов густий використовувати крохмаль. Для більш рідкого крему застосовуйте борошно.

Отже, як приготувати класичний заварний крем в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.