Млинцевий торт

Дуже смачний, ароматний млинцевий торт зі сметанним кремом і начинкою з полуниці. Тут детальний рецепт з фото. Заходьте, готуйте!

Привіт всім! Сьогодні напишу рецепт самого «російського» торта. Як ви думаєте, про що це я?! Звичайно ж ви здогадалися, це Млинцевий торт, робити ми з вами будемо з кремом зі сметани і прикрасимо свіжими ягодами — в нашому випадку полуницею.

Так повелося, що різні страви з млинців в основному готують масляний тиждень. Але, я вас запевняю, цей торт полюблять всі ваші домочадці і частенько будуть просити його приготувати. Так і ви, думаю, їм не відмовите, тому що млинцевий торт дуже просто і швидко готується, а звичайні продукти без заморських премудростей.

Існує кілька версій млинцевого торта: іноді його начиняють червоною або чорною ікрою, пряної червоною рибою, м’ясним фаршем, або паштетом, і в такому випадку «торт» стає «пирогом» або закускою. А коли випікають млинці для такого торта — у них не додають цукор.

В солодкому ж варіанті для промазки млинчиків застосовують класичний заварний крем або крем зі збитих вершків. Але в класичному блинном торті використовується простий сметанний крем, який ми з вами сьогодні приготуємо.

Для начинки можна взяти будь-яку свіжу ягоду, фруктовий джем або ягідне варення. Я рекомендую зварити полуничний конф. Свіжу полуницю ми теж додамо в начинку — вийде дуже смачно.

У цьому рецепті я детально опишу, як приготувати тісто для млинців і як їх спекти, а потім зібрати торт. Як зробити крем і начинку ви дізнаєтеся, натиснувши на посилання з назвами. Заходьте, готуйте, там все докладно написано.

Також для вашої зручності у цій статті я напишу кількість інгредієнтів для начинки, крему і прикраси.

Черговість приготування буде така: спочатку відкидаємо для крему сметану так, як зазначено в цьому рецепті, потім варимо полуничний конфі, після готуємо тісто і випікаємо млинці. В останню чергу доробляємо крем і збираємо торт.

Отже, як зробити смачний млинцевий торт зі сметанним кремом і ягідною начинкою — простий рецепт покроково з фото в домашніх умовах.

Для сметанного крему:

  1. сметана жирність від 20% — 600 гр
  2. цукор — 100 г
  3. ванілін за бажанням

Для полуничного конфі:

  1. полуниця свіжа або заморожена — 300 г
  2. цукор — 150 г
  3. кукурудзяний крохмаль — 20 гр

Для начинки і прикраси:

  1. свіжа полуниця — 400 г
  2. цукрова пудра — 30 г

Інгредієнти для млинцевого тесту:

  1. молоко — 1 літр
  2. яйця — 4 шт.
  3. цукор — 100 г
  4. сіль — 0,5 ч. л
  5. борошно — 300 гр
  6. масло рослинне — 100 гр
  7. екстракт ваніліну (за бажанням)

Примітка:

  • Нагадую, в першу чергу потрібно відкинути сметану так, як показано в рецепті сметанного крему. Це потрібно зробити заздалегідь, приблизно години за 5 або більше годин до початку складання торта.

Приготуємо тісто для млинців

Для того щоб в тесті не було грудочок, дійте так, як я раджу.

В глибоку миску налийте 100 мл молока, рослинне масло, всипте цукор, сіль, збийте яйця і додайте ванілін (за бажанням).

Решта 900 мл молока поки відставте в бік.

Дуже добре перемішайте ручним віночком і додайте просіяне борошно всю відразу.

Перемішайте віночком до об’єднання. На цьому етапі у вас вийде дуже густе тягуче тісто.

Далі додайте до нього решта 900 мл молока.

Акуратно, але ретельно перемішуйте ручним віночком, поки все не об’єднається. В результаті у вас вийде однорідне млинцеве тісто без жодної грудочки.

Тепер дайте йому відстоятися хвилин 30-40.

За цей час клейковина в борошні розбухне і ви зможете без проблем спекти млинці — вони не будуть прилипати до сковороди і рватися.

Випікайте млинці на антипригарній сковороді без додавання масла, щоб торт не вийшов жирним.

Сковороду добре розігріти, влити в неї порцію тіста, швидко розподілити тонким шаром по дну, нахиляючи сковороду з боку в бік.

Випікати млинці потрібно на вогні трохи більше середнього, по часу трохи менше хвилини з одного боку, а з іншого боку блін печеться швидше, приблизно 20 секунд. Стежте, щоб вони не підгоріли. Як тільки по краях утворилася золотава скоринка, переверніть млинець на іншу сторону.

Таким чином спечіть всі млинці. У мене вийшло 25 штук. У вас може бути більше або менше, це залежить від розміру сковороди і товщини млинчиків.

Коли допечете всі млинці, вам залишиться тільки збити сметану з цукром для крему.

Отже, всі складові для торта готові, приступимо до складання.

Збираємо млинцевий торт

На блюдо або підкладку, на якій будете збирати торт, встановіть кільце для випічки без дна. Краще, якщо воно буде роз’ємне.

По бортику кільця викладіть 6-7 млинчиків так, як показано на фото нижче.

У центр на дно покладіть ще один млинець.

Змастіть його полуничним конф.

Зверху покладіть наступний млинець, рясно промажте його кремом зі сметани і викладіть попередньо нарізаною на пластики полуницею.

Далі наступний млинець → конфі → блін → крем → полуниця і так, поки не закінчаться млинці, але все не використовуйте. Залиште для прикраси пару штук.

Потім останній шар (це буде крем з полуницею або конфі — у всіх по-різному), накрийте тими млинцями, які звисали з бортів форми. Зробіть як показано на фото.

Як би загорніть їх всередину форми і по черзі накрийте ними торт.

Поставте торт в холодильник на пару годин.

По закінченні часу звільніть торт від форми. Залишилися млинці поріжте на смужки і скрутіть з них рулетики-трояндочки для прикраси.

Розподіліть рулетики на торті, додайте свіжу полуницю, посипте цукровою пудрою.

Ваш найсмачніший Масничне Млинцевий торт зі сметанним кремом і полуницею готовий! Пора кликати гостей і всіх пригощати!

Важить такий торт приблизно 2300 грамів. На всіх вистачить, хоча, може і не вистачити, тому що багато попросять добавки.)

А ось наш соковитий солодкий розріз.

Він дуже м’який і неймовірно ароматний — пахне свіжими ягодами і ваніллю!

Дуже раджу приготувати і ви здивуєтеся тому, який шедевр можна створити зі звичайних продуктів.

Готуйте за моїми рецептами і у вас завжди будуть виходити смачні і красиві десерти!

Приємного апетиту!