Млинцевий торт

Для сметанного крему:

  1. сметана жирність від 20% — 600 гр
  2. цукор — 100 г
  3. ванілін за бажанням

Для полуничного конфі:

  1. полуниця свіжа або заморожена — 300 г
  2. цукор — 150 г
  3. кукурудзяний крохмаль — 20 гр

Для начинки і прикраси:

  1. свіжа полуниця — 400 г
  2. цукрова пудра — 30 г

Інгредієнти для млинцевого тесту:

  1. молоко — 1 літр
  2. яйця — 4 шт.
  3. цукор — 100 г
  4. сіль — 0,5 ч. л
  5. борошно — 300 гр
  6. масло рослинне — 100 гр
  7. екстракт ваніліну (за бажанням)

Примітка:

  • Нагадую, в першу чергу потрібно відкинути сметану так, як показано в рецепті сметанного крему. Це потрібно зробити заздалегідь, приблизно години за 5 або більше годин до початку складання торта.

Приготуємо тісто для млинців

Для того щоб в тесті не було грудочок, дійте так, як я раджу.

В глибоку миску налийте 100 мл молока, рослинне масло, всипте цукор, сіль, збийте яйця і додайте ванілін (за бажанням).

Решта 900 мл молока поки відставте в бік.

Дуже добре перемішайте ручним віночком і додайте просіяне борошно всю відразу.

Перемішайте віночком до об’єднання. На цьому етапі у вас вийде дуже густе тягуче тісто.

Далі додайте до нього решта 900 мл молока.

Акуратно, але ретельно перемішуйте ручним віночком, поки все не об’єднається. В результаті у вас вийде однорідне млинцеве тісто без жодної грудочки.

Тепер дайте йому відстоятися хвилин 30-40.

За цей час клейковина в борошні розбухне і ви зможете без проблем спекти млинці — вони не будуть прилипати до сковороди і рватися.

Випікайте млинці на антипригарній сковороді без додавання масла, щоб торт не вийшов жирним.

Сковороду добре розігріти, влити в неї порцію тіста, швидко розподілити тонким шаром по дну, нахиляючи сковороду з боку в бік.

Випікати млинці потрібно на вогні трохи більше середнього, по часу трохи менше хвилини з одного боку, а з іншого боку блін печеться швидше, приблизно 20 секунд. Стежте, щоб вони не підгоріли. Як тільки по краях утворилася золотава скоринка, переверніть млинець на іншу сторону.

Таким чином спечіть всі млинці. У мене вийшло 25 штук. У вас може бути більше або менше, це залежить від розміру сковороди і товщини млинчиків.

Коли допечете всі млинці, вам залишиться тільки збити сметану з цукром для крему.

Отже, всі складові для торта готові, приступимо до складання.