Для сметанного крему:
- сметана жирність від 20% — 600 гр
- цукор — 100 г
- ванілін за бажанням
Для полуничного конфі:
- полуниця свіжа або заморожена — 300 г
- цукор — 150 г
- кукурудзяний крохмаль — 20 гр
Для начинки і прикраси:
- свіжа полуниця — 400 г
- цукрова пудра — 30 г
Інгредієнти для млинцевого тесту:
- молоко — 1 літр
- яйця — 4 шт.
- цукор — 100 г
- сіль — 0,5 ч. л
- борошно — 300 гр
- масло рослинне — 100 гр
- екстракт ваніліну (за бажанням)
Примітка:
- Нагадую, в першу чергу потрібно відкинути сметану так, як показано в рецепті сметанного крему. Це потрібно зробити заздалегідь, приблизно години за 5 або більше годин до початку складання торта.
Приготуємо тісто для млинців
Для того щоб в тесті не було грудочок, дійте так, як я раджу.
В глибоку миску налийте 100 мл молока, рослинне масло, всипте цукор, сіль, збийте яйця і додайте ванілін (за бажанням).
Решта 900 мл молока поки відставте в бік.
Дуже добре перемішайте ручним віночком і додайте просіяне борошно всю відразу.
Перемішайте віночком до об’єднання. На цьому етапі у вас вийде дуже густе тягуче тісто.
Далі додайте до нього решта 900 мл молока.
Акуратно, але ретельно перемішуйте ручним віночком, поки все не об’єднається. В результаті у вас вийде однорідне млинцеве тісто без жодної грудочки.
Тепер дайте йому відстоятися хвилин 30-40.
За цей час клейковина в борошні розбухне і ви зможете без проблем спекти млинці — вони не будуть прилипати до сковороди і рватися.
Випікайте млинці на антипригарній сковороді без додавання масла, щоб торт не вийшов жирним.
Сковороду добре розігріти, влити в неї порцію тіста, швидко розподілити тонким шаром по дну, нахиляючи сковороду з боку в бік.
Випікати млинці потрібно на вогні трохи більше середнього, по часу трохи менше хвилини з одного боку, а з іншого боку блін печеться швидше, приблизно 20 секунд. Стежте, щоб вони не підгоріли. Як тільки по краях утворилася золотава скоринка, переверніть млинець на іншу сторону.
Таким чином спечіть всі млинці. У мене вийшло 25 штук. У вас може бути більше або менше, це залежить від розміру сковороди і товщини млинчиків.
Коли допечете всі млинці, вам залишиться тільки збити сметану з цукром для крему.
Отже, всі складові для торта готові, приступимо до складання.