Курка каррі з зеленим горошком і кінзою


Для любителів пряних спецій і імбиру. Простий рецепт ароматної курки з каррі, імбиром, цибулею, часником, зеленим горошком і свіжою кінзою.

Інгредієнти

  • 600 гр.

    — курка (філе грудки)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 4 зубчики

    — часник

  • 1 ст. л.

    — імбир (натертий)

  • 1 чашка

    — горох (зелений заморожений)

  • 2 чашки

    — бульйон (курячий)

  • 1 ст. л.

    — мука

  • 2 ст. л.

    — сметана

  • 3 гілочки

    — кінза (свіжа)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2,5 ч. л.

    — каррі (порошок)

  • 2 ч. л.

    — цукор

  • 1/3 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Філе курячої грудки промиваємо, висушуємо паперовими рушниками і нарізаємо тонкими смужками.


    Посипаємо підготовлені смужки курки каррі (1 ч. л.), сіллю (¾ ч. л.) і перцем.


    Викладаємо курку каррі в гаряче масло і швидко обсмажуємо на сильному вогні, помішуючи.
    Прибираємо з сковороди.


    У сковороді після курки обсмажуємо нарізану цибулю.


    Додаємо у смажену цибулю натертий імбир, залишки каррі (1,5 ч. л.), подрібнений часник, цукор, щіпку солі, перемішуємо і смажимо до появи аромату 30-40 секунд. Додаємо борошно.


    Вливаємо курячий бульйон (можна воду).


    Варимо ароматний соус каррі на повільному вогні 5 хвилин, поки не загусне.


    Викладаємо в соус шматочки курки каррі, додаємо горошок і варимо 5 хвилин після закипання. Пробуємо на сіль.


    Додаємо сметану, нарізану кинзу.


    Варимо курку в ароматному соусі ще 2 хвилини і знімаємо з вогню.

    Подаємо смачну курку каррі з вареним рисом і улюбленим салатом. Приємного апетиту!