Шаурма з куркою і солоними огірками


Домашня соковита шаурма з лаваша, ароматною смаженої курки, свіжої капусти, солоних огірків і соусу.

Інгредієнти

Для шаурми:

  • 6 шт.

    — лаваш (невеликі або 3 шт. великі)

  • 150 гр.

    — майонез

  • 150 гр.

    — йогурт (грецький)

  • 150 гр.

    — капуста (білокачанна)

  • 200 гр.

    — огірок (солоні)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1/4 шт.

    — лимон

Для курки:

  • 200 гр.

    — курка (філе грудки)

  • 300 гр.

    — курка (філе стегон)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1/2 ч. л.

    — куркума

  • 1 ч. л.

    — паприка

  • 1/2 ч. л.

    — коріандр

  • 1 ч. л.

    — чебрець (сушений)

  • 1 щіпка

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    З курячих ніжок знімаємо шкіру і зрізаємо м’ясо. Філе грудки ріжемо на великі шматки. У великій мисці змішуємо паприку, коріандр, куркума, чебрець, перець і часник пропущений через прес. Викладаємо в спеції з часником підготовлені шматочки курки і добре перемішуємо. Накриваємо миску плівкою і відправляємо в холодильник на 2 години (краще на ніч).


    Через 2 години ароматну мариновану курочку виймаємо з холодильника, залишаємо на столі ще на 30 хвилин і приправляємо сіллю. Філе стегон викладаємо в гаряче масло на сковороду-гриль (або звичайну) і обсмажуємо з 2-х сторін по 7-8 хвилин на сильному вогні і по 3 хвилини на слабкому.


    Філе грудки обсмажуємо на сильному вогні 5-6 хвилин і за 2 хвилини на слабкому. Трохи охолоджуємо обсмажені шматочки, нарізаємо і змішуємо 2 види м’яса.


    У мисці змішуємо майонез, йогурт, сік лимона і трохи солі. Для соусу можна використовувати і один майонез, але для зниження калорійності додаємо грецький йогурт з лимонним соком або сметану без лимонного соку.


    Капусту нарізаємо соломкою, цибулю — півкільцями.


    Солоні огірки нарізаємо кубиками.


    Лаваш використовуємо у вигляді невеликих тонких коржиків 6 шт. або беремо 3 шт. великого розміру і розрізаємо навпіл.


    Всі інгредієнти ділимо на 6 частин, підготовленим соусом щедро змащуємо лаваш викладаємо на соус капусту, цибулю, солоні огірки і ароматні шматочки курки.

    Бічні краї лаваша трохи загинаємо і скручуємо лаваш з начинкою в рулет. Подаємо соковиту ароматну шаурму відразу. Приємного апетиту!

    (Visited 143 times, 4 visits today)