Відмінний рецепт приготування жульєна з куркою, грибами, цибулею, сиром і вершками.
Інгредієнти
-
1/2 шт.
— курка (грудка)
-
150 гр.
— печериці (лісові)
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великого розміру)
-
250 гр.
— сир (Сулугуні або напівтвердих сортів)
-
1/2 склянки
— вершки
-
1 ст. л.
— вершкове масло
-
1 ст. л.
— борошно (пшеничне)
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1/2 ч. л.
— перець (чорний мелений)
-
1 щіпка
— паприка
-
1 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування жульєна розігріваємо духовку до 180 градусів.
Половину курячої грудки відварюємо 15 хвилин в солоній воді, остуджуємо і ріжемо.
Вимиті гриби ретельно висушуємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками.
Сулугуні натираємо на тертці. Можна використовувати за смаком будь-який інший сир напівтвердих сортів.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
Підготовлений цибулю обсмажуємо злегка.
Викладаємо до цибулі підготовлені шматочки курки і гриби. Солимо, перчимо і смажимо суміш 5-8 хвилин.
У невелику суху сковороду викладаємо 1 столову ложку борошна і нагріваємо.
Як тільки борошно стане жовтого кольору, додаємо вершкове масло і розтоплюємо, постійно помішуючи.
Вершки злегка збиваємо і вливаємо в суміш з борошна і вершкового масла. Соус не повинен бути дуже густим, якщо таке станеться, то додаємо трохи молока.
Перемішуємо.
Викладаємо підготовлену суміш з курки, грибів і цибулі в 3 порційні форми.
Додаємо рівну кількість підготовленого вершкового соусу.
Посипаємо натертим Сулугуні.
Ставимо підготовлені форми на деко, посипаємо сир паприкою і відправляємо запікатися на 14-16 хвилин, поки сир не покриється золотисто-коричневою скоринкою.
Подаємо жульєн з куркою і грибами гарячим. Приємного апетиту!