Жульєн з куркою і грибами


Відмінний рецепт приготування жульєна з куркою, грибами, цибулею, сиром і вершками.

Інгредієнти

  • 1/2 шт.

    — курка (грудка)

  • 150 гр.

    — печериці (лісові)

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (великого розміру)

  • 250 гр.

    — сир (Сулугуні або напівтвердих сортів)

  • 1/2 склянки

    — вершки

  • 1 ст. л.

    — вершкове масло

  • 1 ст. л.

    — борошно (пшеничне)

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

  • 1 щіпка

    — паприка

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування жульєна розігріваємо духовку до 180 градусів.

    Половину курячої грудки відварюємо 15 хвилин в солоній воді, остуджуємо і ріжемо.


    Вимиті гриби ретельно висушуємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками.


    Сулугуні натираємо на тертці. Можна використовувати за смаком будь-який інший сир напівтвердих сортів.


    Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.


    Підготовлений цибулю обсмажуємо злегка.


    Викладаємо до цибулі підготовлені шматочки курки і гриби. Солимо, перчимо і смажимо суміш 5-8 хвилин.


    У невелику суху сковороду викладаємо 1 столову ложку борошна і нагріваємо.


    Як тільки борошно стане жовтого кольору, додаємо вершкове масло і розтоплюємо, постійно помішуючи.


    Вершки злегка збиваємо і вливаємо в суміш з борошна і вершкового масла. Соус не повинен бути дуже густим, якщо таке станеться, то додаємо трохи молока.


    Перемішуємо.


    Викладаємо підготовлену суміш з курки, грибів і цибулі в 3 порційні форми.


    Додаємо рівну кількість підготовленого вершкового соусу.


    Посипаємо натертим Сулугуні.


    Ставимо підготовлені форми на деко, посипаємо сир паприкою і відправляємо запікатися на 14-16 хвилин, поки сир не покриється золотисто-коричневою скоринкою.

    Подаємо жульєн з куркою і грибами гарячим. Приємного апетиту!