Плов з куркою


Рецепт швидкого приготування плову з куркою, помідорами, цибулею і паприкою.

Інгредієнти

  • 1 склянка

    — рисова крупа (длиннозерная)

  • 1 шт.

    — курка (грудка)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1/2 шт.

    — помідори

  • 6 зубчиків

    — часник

  • 5 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — паприка

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    З курячої грудки знімаємо м’ясо з шкірою, нарізаємо на шматочки і відправляємо в сковороду з олією. Посипаємо сіллю і чорним перцем.


    Обсмажуємо на сильному вогні.


    Смажимо 5-6 хвилин.


    Викладаємо підготовлений нашатковану цибулю.


    Смажимо цибулю, поки не зарум’яниться і викладаємо підготовлені нарізані помідори.


    Обсмажуємо, поки рідина не випарується і викладаємо промитий рис (промиваємо 4-5 разів).


    Вливаємо 1,5 склянки води, додаємо паприку і сіль.


    Перемішуємо рис з куркою, накриваємо кришкою і вогонь до мінімуму.


    Варимо плов 15 хвилин, додаємо очищені зубчики часнику і перемішуємо.


    Варимо плов 15 хвилин. Якщо рис виходить не зовсім розсипчастим, додаємо вогонь, відкриваємо кришку і варимо плов ще 5-6 хвилин, постійно перевертаючи плов, щоб рідина по максимуму випарувалася і рис став розсипчастим.

    Приємного апетиту!