Рецепт швидкого приготування плову з куркою, помідорами, цибулею і паприкою.
Інгредієнти
-
1 склянка
— рисова крупа (длиннозерная)
-
1 шт.
— курка (грудка)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1/2 шт.
— помідори
-
6 зубчиків
— часник
-
5 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— паприка
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
З курячої грудки знімаємо м’ясо з шкірою, нарізаємо на шматочки і відправляємо в сковороду з олією. Посипаємо сіллю і чорним перцем.
Обсмажуємо на сильному вогні.
Смажимо 5-6 хвилин.
Викладаємо підготовлений нашатковану цибулю.
Смажимо цибулю, поки не зарум’яниться і викладаємо підготовлені нарізані помідори.
Обсмажуємо, поки рідина не випарується і викладаємо промитий рис (промиваємо 4-5 разів).
Вливаємо 1,5 склянки води, додаємо паприку і сіль.
Перемішуємо рис з куркою, накриваємо кришкою і вогонь до мінімуму.
Варимо плов 15 хвилин, додаємо очищені зубчики часнику і перемішуємо.
Варимо плов 15 хвилин. Якщо рис виходить не зовсім розсипчастим, додаємо вогонь, відкриваємо кришку і варимо плов ще 5-6 хвилин, постійно перевертаючи плов, щоб рідина по максимуму випарувалася і рис став розсипчастим.
Приємного апетиту!