Тушкована курка з перцем


Відмінний рецепт найсмачнішої тушкованої курки з солодким перцем. Смак запеченого перцю додає курці неповторний аромат.

Інгредієнти

  • 800 гр.

    — курка (4 шт. стегна)

  • 4 шт.

    — перець (болгарський)

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (великий)

  • 1 шт.

    — помідори

  • 5 зубчиків

    — часник

  • 1 ст. л.

    — томатна паста

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — чебрець (мелений)

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Чисті цілі перці викладаємо на деко і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів, поки перці не підсмажаться. Потім перевертаємо і запікаємо з іншого боку, перці можуть трохи підігріти. Загальний час близько 10 хвилин. Викладаємо запечені перці в миску і накриваємо ще на 10 хвилин, потім легко знімаємо шкірку.


    Курячі стегна промиваємо, посипаємо сіллю, перцем, чебрецем (можна додати трохи перцю чилі), викладаємо в гаряче масло й обсмажуємо швидко з 2-х сторін. Викладаємо на тарілку.


    В олії після курки обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору, додаємо подрібнений часник і смажимо 15 секунд. Додаємо томатну пасту і смажимо 2 хвилини.


    Вливаємо в обсмажену цибулю з томатною пастою 150 мл води, додаємо лавровий лист, сіль і мелений перець.


    Викладаємо в ароматний томатний соус підготовлені курячі стегна і тушкуємо накритими на повільному вогні 40 хвилин.


    Через 40 хвилин тушковані стегна прибираємо з соусу, додаємо нарізану запечений перець і тушкуємо 15 хвилин.
    Викладаємо назад стегна в соус з перцем і тушкуємо курку ще 5 хвилин.

    Ароматні тушковані стегна подаємо з улюбленим гарніром і поливаємо зверху соусом з перцем. Приємного апетиту!