Чахохбілі з куркою


Відмінний рецепт приготування грузинської страви з курки, тушкованої з овочами і зеленню.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — курка

  • 1 кг.

    — помідори (стиглі)

  • 2 шт.

    — перець (солодкий жовтий)

  • 300 гр.

    — цибуля ріпчаста

  • 100 гр.

    — петрушка (свіжа)

  • 100 гр.

    — коріандр (свіжий)

  • 3 зубчики

    — часник

  • 80 гр.

    — вершкове масло

  • 1 ч. л.

    — хнели-сунелі

  • 1/2 ч. л.

    — перець (остый червоний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Курку добре промиваємо та нарізаємо на середні шматочки. Натираємо шматочки сіллю.

    Розігріваємо сковороду з вершковим масло і швидко обсмажуємо партіями всі шматки курки до рум’яної скоринки. Викладаємо на тарілку.

    Поки обсмажуємо курку, цибулю дрібно нарізаємо, помідори з перцем нарізаємо на невеликі шматочки, часник дуже дрібно, коріандр і петрушку – дрібно.

    У сковороду після курки викладаємо цибулю і обсмажуємо 2-3 хвилини.

    До цибулі викладаємо обсмажені шматки курки, перемішуємо. Потім викладаємо підготовлені помідори і жовтий перець, вливаємо один стакан води і зменшуємо вогонь і тушкуємо курку з овочами 15 хвилин під кришкою.

    Через 15 хвилин додаємо підготовлені коріандр, петрушка, часник, хнели-сунелі і гострий перець. Акуратно перемішуємо, пробуємо на сіль і, якщо необхідно, додаємо ще.

  • Готуємо чахохбілі ще 5-6 хвилин і відразу розкладаємо по тарілках, посипаємо зеленню і подаємо. Приємного апетиту!