Відмінний рецепт приготування грузинської страви з курки, тушкованої з овочами і зеленню.
Інгредієнти
-
1 шт.
— курка
-
1 кг.
— помідори (стиглі)
-
2 шт.
— перець (солодкий жовтий)
-
300 гр.
— цибуля ріпчаста
-
100 гр.
— петрушка (свіжа)
-
100 гр.
— коріандр (свіжий)
-
3 зубчики
— часник
-
80 гр.
— вершкове масло
-
1 ч. л.
— хнели-сунелі
-
1/2 ч. л.
— перець (остый червоний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Готуємо чахохбілі ще 5-6 хвилин і відразу розкладаємо по тарілках, посипаємо зеленню і подаємо. Приємного апетиту!
Курку добре промиваємо та нарізаємо на середні шматочки. Натираємо шматочки сіллю.
Розігріваємо сковороду з вершковим масло і швидко обсмажуємо партіями всі шматки курки до рум’яної скоринки. Викладаємо на тарілку.
Поки обсмажуємо курку, цибулю дрібно нарізаємо, помідори з перцем нарізаємо на невеликі шматочки, часник дуже дрібно, коріандр і петрушку – дрібно.
У сковороду після курки викладаємо цибулю і обсмажуємо 2-3 хвилини.
До цибулі викладаємо обсмажені шматки курки, перемішуємо. Потім викладаємо підготовлені помідори і жовтий перець, вливаємо один стакан води і зменшуємо вогонь і тушкуємо курку з овочами 15 хвилин під кришкою.
Через 15 хвилин додаємо підготовлені коріандр, петрушка, часник, хнели-сунелі і гострий перець. Акуратно перемішуємо, пробуємо на сіль і, якщо необхідно, додаємо ще.