Тушковані курячі стегенця з грибами


Відмінний рецепт ароматної тушкованої курки з печерицями, цибулею і помідорами.

Інгредієнти

  • 6 шт.

    — курка (стегенця)

  • 200 гр.

    — печериці

  • 3 шт.

    — помідори

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 2 ст. л.

    — мука

  • 400 мл.

    — бульйон (курячий або вода)

  • 30 гр.

    — вершкове масло

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Курячі стегенця промиваємо, знімаємо шкіру і просушуємо серветками. Викладаємо підготовлені стегенця в гаряче масло.


    Обсмажуємо стегенця до коричневої скоринки.


    Очищену цибулю нарізаємо крупно, петрушку — дрібно і додаємо в сотейник до стегенець. Перемішуємо і смажимо, поки цибуля не стане м’яким.


    Стиглі помідори нарізаємо крупно і подрібнюємо в блендері.


    Додаємо в стегенця борошно і акуратно перемішуємо.


    Заливаємо курячі стегенця бульйоном (водою), додаємо сіль, перець, накриваємо і тушкуємо на слабкому вогні 30 хвилин.


    Додаємо тушковані в стегенця пюре з помідорів, очищені і нарізані печериці. Акуратно перемішуємо, знову накриваємо і тушкуємо ароматні стегенця 30 хвилин.

    Смачну тушковану курочку подаємо гарячою з ароматним грибним соусом. Приємного апетиту!